Gisteren heeft de keynote van Apple plaatsgevonden en hierbij werd ook iOS6 aangekondigd. Als je geen developer bent zul je nog tot de herfst moeten wachten voor je kunt updaten. Maar… Ik ben niet voor 1 gat te vangen en heb het dus voor elkaar gekregen om de beta versie al te installeren. Whoopwhoop!!!

Vanochtend postte ik een screenshotje met het bewijs dat iOS6 ook daadwerkelijk geïnstalleerd is. Hierin is ook te zien dat ik maar liefst 180 apps op mijn iPhone geïnstalleerd heb. Nu kreeg ik van een aantal mensen de vraag om dan maar eens blogje te wijden aan de apps die ik het meeste gebruik en waarom.

Nu heb ik al meerdere blogs gewijd aan leuke apps, maar het is inderdaad wel leuk om een lijstje te maken van de apps die ik nu het allermeeste gebruik. Ik ga dus direct aan jullie vraag voldoen!!!

De lijst staat niet in volgorde van gebruik of zo, deze is gewoon willekeurig aangemaakt.

 • Tweetbot – Zonder twijfel de meest gebruikte app op mijn iPhone. Ik ben verslingerd aan Twitter en deze app heeft gewoon een hele mooie interface. Bovendien heeft deze app de optie om hashtags te muten waardoor mijn timeline bijvoorbeeld niet volgespamd wordt met tweets over Boer zoekt Vrouw. (€ 2,39)
 • WhatsApp – Wie wil er nu niet gratis sms’en? Dat is precies wat deze app doet, maar ik denk dat ik hier verder geen uitleg meer over hoef te geven. (€ 0,79)
 • Foursquare – Ik vind het nog steeds leuk om in te checken op de plaatsen waar ik kom. Het is een sport om ergens de mayor van te worden of badges te verdienen omdat je bijvoorbeeld al 5 keer in de bioscoop bent geweest. (Gratis)
 • Instagram – Dat moge duidelijk zijn, hier post ik al mijn foto’s. De app geeft de mogelijkheid om filters aan je foto’s toe te voegen waardoor je foto net een ander tintje krijgt. Bovendien kun je op elkaars foto’s reageren. (Gratis)
 • Camera+ – Tegenwoordig mijn standaard camera app. Je hebt de mogelijkheid om diverse scenes in te stellen voor het maken van je foto’s, zelfontspanner, burstmode enz. Bovendien kun je je foto’s na het nemen ook nog bewerken en voorzien van borders en kleureffecten. (€ 0,79)
 • PhotoShake! – Omdat ik de laatste tijd weer erg veel bezig ben met foto’s vind ik het leuk om deze dus van extraatjes te voorzien. Wat tekst, een leuk randje enzovoorts. Deze app biedt een legio aan mogelijkheden om je foto’s te bewerken. Ben je klaar? Dan kun je hem vanuit de app direct uploaden naar de diverse verschillende sites zoals Twitter, Facebook en Instagram. (€ 1,59)
 • Facebook – Tja, eigenlijk een waardeloze app omdat hij niet echt goed werkt, maar ik wil toch graag even lezen wat iedereen doet een bezighoudt. Hopen dat er snel een update voor deze app gaat komen!!! (Gratis)
 • Facebook Messenger – Deze app gebruik ik om te chatten op Facebook. Het kan ook wel in de native app, maar deze is net iets sneller en ook alleen maar op het chatten gefocust.
 • Pocket Informant – Omdat ik met onregelmatige diensten werk is het onmogelijk om zonder agenda te kunnen. Deze app is misschien iets duurder, maar geeft wel een prachtig weekoverzicht, heeft de functie om standaard afspraken in te stellen (bijv. middagdienst) en is helemaal naar eigen keus in kleur in te stellen. Belangrijkste, hij werkt samen met Google Agenda. Er zitten nog veel meer opties in, zoals bijvoorbeeld een taakmanager, maar dit ben ik nog steeds allemaal aan het ontdekken. (€ 5,49)
 • Waze Social GPS & Traffic – Ondanks dat ik TomTom op mijn iPhone heb staan navigeer ik bijna standaard met deze app. In de app speel je ook een soort wedstrijd tegen vrienden om te kijken wie de meeste punten verzameld door veel kilometers te rijden. Verder kun je geattendeerd worden op files, wegwerkzaamheden, ongelukken enzovoorts. Uiteraard kun je dit zelf ook melden en kun je andere weggebruikers dus al tijdig waarschuwen. Hoe meer punten, hoe hoger je rang!!! En het allermooiste, de app is gratis!!! (Gratis)
 • Trein – Nu ik dagelijks met de trein naar het werk ga is het wel zo fijn om te weten hoe laat je trein vertrekt en of er ergens storingen of vertragingen zijn. Ik vind de app net iets mooier dan de standaard app van de NS. (€ 0,79)
 • WeatherPro – Deze app gebruik ik echt dagelijks. Even kijken hoe het weer gaat worden en dit is dan ook van uur tot uur te bekijken. Ik vind de app persoonlijk zeer accuraat en heb hem volgens mij ook al 3 jaar op de iPhone staan. (€ 2,99)
 • Spotify – Tja, wat kan ik hier nog over vertellen. Ik luister overal waar ik ben gewoon naar mijn eigen favo muziek. Je moet wel in het bezit van een Spotify Premium Account, anders kun je de app niet gebruiken (Gratis)
 • Reeder – Ik heb een hele lading abonnementen op RSS-feeds. In deze app, die is gekoppeld aan Google Reader, kan ik deze per onderwerp lezen. In de app kan de pagina geopend worden waardoor je dus bijvoorbeeld ook meteen op een blog kunt reageren. (€ 2,39)
 • Dropbox – Mijn externe geheugen. Al mijn documenten van school zitten hierin, wat leuke boeken, ga zo maar door… Ik zou niet meer zonder mijn online opslag kunnen!!! (Gratis)
 • Rainradars – De betere versie van Buienradar. Deze app haalt wel zijn gegevens van Buienradar af, maar je kunt ook 2 uur vooruit kijken en dat is toch wel erg handig. Helaas zie ik nu dat de app niet meer beschikbaar is in de store…
 • L1 – Voor de mensen die het nieuws in Limburg willen volgen. Een zeer mooie app die beschikbaar is gesteld door de lokale nieuwszender. De app is tevens voorzien van de mogelijkheid om live L1 te kijken en te luisteren. (Gratis)
 • Air Video – Ideaal in combinatie met mijn Apple TV. Ik heb een filmpje op mijn MacBook Pro staan, open deze op de iPhone en met 1 klik op het AirPlay knopje speel ik de film af op tv. Zou niet meer zonder kunnen!!! (€ 2,39)
 • Uitzending Gemist – Deze app spreekt voor zichzelf, je kunt je favoriete programma’s van de publieke netten terugkijken. Eveneens voorzien van een AirPlay functie waardoor je ze ook op je Apple TV kunt bekijken. (Gratis)
 • RTL XL – Zelfde idee als Uitzending Gemist, maar dan voor alle RTL kanalen. (Gratis)
 • TVGids.tv Pro – Sinds ik deze app gebruik heb ik mijn abonnement op de papieren gids opgezegd. Bijna alle te verzinnen zenders zitten in de app. Je kunt een notificatie ontvangen als je een programma niet wilt missen, favorieten instellen, tweets over een programma lezen en ga zo maar door. ( € 1,59)
 • iBooks – Ik lees bijna altijd op mijn eReader, maar als ik ’s ochtends in de trein zit lees ik gewoon vrolijk verder op mijn iPhone. Mijn kleine boekenkastje!!! (Gratis)
 • Goodreads – Voor de mensen die veel lezen is deze app erg leuk. Je kunt er recensies in terugvinden en bijhouden welke boeken je momenteel leest, nog wilt lezen enz. (Gratis)
 • CalorieTeller – Nu ik op dieet ben gebruik ik deze app dagelijks. Even invoeren wat je gegeten hebt, of de streepjescode inscannen en de app rekent precies voor je uit hoeveel calorieën inzitten.
 • DoelGewicht Pro – Deze app biedt je de mogelijkheid om je gewicht, vetpercentage en nog meer dagelijks in te voeren. De app kan je helpen om een doel te behalen en geeft tevens tips wanneer iets wel of niet goed gaat. (Gratis)
 • Sleep Cycle – Een heel aparte wekker. Door de iPhone in je bed naast je kussen te leggen meet deze je bewegingen en merkt wanneer je wakker begint te worden. Hij wekt je op het juiste moment omstreeks de tijd die jij hebt ingesteld met een rustgevend muziekje. Uiteraard kan er ook een precieze wekker worden ingesteld. Leuk om te zien of je de hele nacht hebt liggen woelen of juist heel vast geslapen hebt. (€ 0,79)

Als ik het zo terug lees is het toch wel een behoorlijke lange lijst geworden van apps die ik bijna dagelijks gebruik. Hier blijkt wel uit dat ik absoluut niet meer zonder mijn iPhone zou kunnen!!!

Ik ga nog een beetje verder pionieren om te ontdekken welke nieuwe functies er allemaal in iOS 6 zitten. Weet in ieder geval al dat een aantal apps er grafisch behoorlijk op vooruit zijn gegaan!!!