Apple hangt de laatste dagen weer aan elkaar van de updates. Natuurlijk wil ik helemaal up to date blijven en vandaag was ik dan ook druk bezig met het installeren van Yosemite en het finetunen van alle instellingen.

App StoreHet is alweer een hele tijd geleden dat ik een blog schreef over mijn meest gebruikte en favoriete apps. Tijd om er dus weer eens nerdblog tegenaan te gooien. Ik heb ontzettend veel apps op mijn iPhone/iPad als op de MacBook Pro in gebruik. Sommige apps werken perfect samen en ik zou ook niet meer zonder kunnen. Ik vraag me af hoe ik dit voor het Apple tijdperk allemaal deed. Ik liep al vroeg rond met een pda, maar de opties die er nu allemaal zijn had ik toen nooit voor mogelijk gehouden…
Bij de uitleg van de app zal ik vermelden op welke device ik deze gebruik. Ik heb in het verleden al meerdere van deze blogs geschreven, dus de apps die ik toen genoemd heb zal ik niet allemaal opnieuw gaan bespreken. Sommige zal ik echter toch opnieuw noemen omdat ze gewoon geweldig zijn.

  • 1Password – Deze app heb ik zowel op de iPhone/iPad als op de Mac in gebruik. Sinds de integratie met Safari op de iPhone/iPad is deze app alleen nog maar beter en handiger geworden. Ik sla er al mijn wachtwoorden in op en ook belangrijke documenten zoals mijn rijbewijs en ID-kaart staan er in. Een absolute must als je alles goed beveiligd wilt hebben. De app voor de Mac is momenteel in de aanbieding, dus vandaar dat ik hem hier nog eens extra vermeld.
  • Bartender – Hoe meer apps je op de Mac installeert, hoe meer icoontjes dat je boven in je menubalk krijgt. Ze zijn heel handig, maar uiteindelijk puilt de balk uit en wordt het allemaal erg onoverzichtelijk. Met deze app kun je alle icoontjes achter een klein knopje verbergen waardoor je menubalk er altijd netjes opgeruimd uitziet.
  • Evernote – Sinds kort een van mijn meest gebruikte apps. Om alles bij elkaar te kunnen bundelen is dit echt een must. Ik heb deze op zowel de iPhone/iPad als op de Mac in gebruik. Handige links, notities, herinneringen, lijstjes, afbeeldingen. Werkelijk alles sla ik hier op. Als je een account aan wilt maken, doe dit dan even via deze referral, ik krijg punten voor extra opties en jij krijgt een maand Premium gratis.
  • iShows – Deze app staat alleen op mijn iPhone. Omdat ik veel series kijk en de harde schijf en Netflix helemaal vol heb staan is het wel makkelijk om bij te houden welke afleveringen ik inmiddels al bekeken heb. Bovendien krijg je ook een melding als er een nieuwe aflevering van jouw favo serie is uitgekomen.
  • Plex – Om even in het kader van de series te blijven. Plex is de ultieme manier om series en films vanaf je iDevice naar je Apple TV te streamen. Je installeert de server op je Mac en de app op je iPhone/iPad . Als je het bestand netjes de goede naam geeft krijg je meteen de filmposter en omschrijving in beeld en zelfs het bijbehorende muziekje wordt afgespeeld. Het is even een beetje werk om alles goed in te stellen, maar daarna werkt het echt als een tierelier.
  • Pocket Informant – Dit is echt de ultieme agenda op mijn iPhone/iPad. De standaard app van Apple vind ik echt but. Bij deze agenda heb je een mooi weekoverzicht zoals je ook van een papieren agenda gewend bent. De app werkt perfect samen met Evernote waardoor ook je notities en taken allemaal keurig in het overzicht verschijnen. De app maakt wel gebruik van de iCloud agenda waardoor je dus toch ook op je Mac nog alles in de Agenda app hebt staan.
  • Tapatalk – Ik vind het leuk om een beetje op forums rond te zwerven. Deze app voor de iPhone/iPad maakt het mogelijk om alle forums te bundelen (Mits de beheerder dit heeft geïnstalleerd).  Alles is aangepast aan het scherm van je mobiele apparaat (Jawel, het is er ook voor Android) waardoor je je niet onnozel scrolt en alles dus fijn overzichtelijk blijft.

Bovenstaande apps zijn natuurlijk niet alle apps die ik vaak gebruik, maar het zijn wel de apps die het leven net iets makkelijker en geordender maken. Natuurlijk is er nog een behoorlijke lijst van apps die ik graag gebruik, maar die eigenlijk voor zichzelf spreken. Ik hoef niemand meer te vertellen dat Tweetbot de beste app is om te twitteren en dat Waze gewoon een fijne navigatie-app is door de grote community die er gebruik van maakt.

Voor jullie nu de vraag, wat zijn jullie ultieme Apple apps? Of, willen jullie weten waar ik nog meer gebruik van maak, bijvoorbeeld om foto’s te bewerken of dergelijke, laat het even in de reacties weten. Ik geef graag antwoord op jullie vragen!!!

Groetjes-Serena-schuin-bladeren