Ik kan maar 1 ding zeggen… Wow, wat heb ik een waanzinnig gaaf weekend gehad!!! Ik wil dan ook beginnen met het bedanken van Wendy en Chris omdat ze dit voor mij mogelijk hebben gemaakt. Ik denk dat menigeen heel erg jaloers op mij is!!!
Ga er goed voor zitten, want dit is volgens mij de langste blog die ik ooit heb geschreven…

Mijn weekend begon vrijdagochtend. Ik was gelukkig zo verstandig geweest om te besluiten om met de trein te gaan, want de wegen hebben echt bomvol gestaan. Zul je natuurlijk altijd hebben, ga je 1 keertje met de trein, gaat er meteen vanalles mis.
We waren nog geen 200 meter weggereden bij het station in Heerlen toen bleek dat er een wisselstoring was. Tja, dan loopt je hele schema in de soep… Met een keertje extra overstappen bleef de schade beperkt tot een half uurtje en om 11.22 uur stapte ik uit in Naarden-Bussum.

Toen ik het station uit wandelde stonden Wendy en kleine Mauro al klaar om mij op te halen. Er werd begonnen met een bezoekje aan de ouders van Wendy welke een heerlijke lunch klaar hadden staan. Ik had de ouders van Wendy vorige zomer ook al leren kennen toen ze in Limburg op vakantie waren. Leuk om hen ook weer te zien!!!

Vanuit de ouders van Wendy was het dan om te vertrekken naar de studio van Radio 2. Wendy presenteert op vrijdag samen met Jan-Willem Roodbeen de Roodshow en had geregeld dat ik in de studio mocht zijn.Het begon met een bezoekje aan de redactoe, want er moest natuurlijk eerst even mail gecheckt worden en nog wat dingen geregeld. Ik kreeg ook gewoon een pc voor mijn neus en kon lekker evn internetten. Daar zit je dan hoor, naast het bureau van Gerard Ekdom, te typen alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Hans Schiffers rent er rond en staat gewoon met je te kletsen. Gaaf!!!

Om 14.00 uur gaan we dan echt de studio in. Ik zit dus gewoon met een koptelefoon op aan de DJ-tafel, hoe vet is dat?! De band Staton komt live optreden in de studio en laat ook een cd achter. Raad eens wie die cd nu heeft???

Door de AVRO werd alles opgenomen met de webcam en het filmpje staat online. Als je goed kijkt zie je mij ook nog een paar keer door het beeld flitsen…

Als er dan aan het einde van de uitzending ook nog gevraagd wordt om een zomers plaatje te opperen en de titel die jij noemt wordt ook nog gedraaid… Nou, dan groei je hoor!!! (Pata Pata van Miriam Makeba)

RoodShow

Na deze uitzending even naar het huis van Chris en Wendy, ook meteen mijn logeeradresje. Even lekker iets eten en omkleden want na een uurtje stond de volgende happening alweer op de planning. Jawel hoor, we mochten op de bank zitten bij de uitzending van Ekstra Weekend!!! Je hoort ze iedere dag op de radio, maar het is toch wel heel erg leuk om Gerard en Michiel in het echt te ontmoeten….

Wat een gekeet en wat zijn ze allemaal vriendelijk!!! In het begin heb ik geprobeerd om heel stil te zijn op het moment dat de microfoons open stonden, maar uiteindelijk kun je gewoonweg je lachen niet inhouden… Die gasten zijn gestoord!!!

Rachid Finge (De nieuwslezer van 3FM) kwam nog even binnen gewandeld en mocht meteen het weerbericht vertellen. Daarna ploft hij gewoon naast je op de bank, stelt zich even voor en begint te kletsen. Leuk!!!

Ekstra Weekend

En natuurlijk hebben ze iedere week een gast in de studio. Deze keer was dat Jim Bakkum. Jim blijkt gewoon een hele aardige knul te zijn die zich even voor komt stellen, gewoon met je kletst en ook even met je op de foto gaat.

Jim

Tijdens de uitzending kwam ook Rob Stenders nog even naar binnen gerend om een paar dingen in de microfoon te roepen.

Stenders

Als afsluiter moest ik uiteraard ook nog even met de mannen op de foto. Ik voel een nieuwe avatar aankomen…

Michiel & Gerard

Nu had ik ook nog heel nerderig het boek van Gerard meegenomen en hij was zo lief om er even wat in te schrijven. Leuk toch!!!

Boek

De foto’s zijn natuurlijk grotendeels op de rug geschoten. Ik kon moeilijk even naast de mannen aan de desk gaan staan om even alles goed vast te leggen… Maar toch, ik heb ze toch maar even mooi op de foto kunnen zetten!!!

Zaterdagochtend was ik al erg vroeg wakker. He is toch anders als je niet in je eigen bed ligt en er een aquarium naast je bed staat te zoemen (Gewoon de volgende nacht uitgetrokken). Allemaal geluiden waar je niet aan gewend bent. Uiteraard had ik ook mijn iPad bij me en ik ben al begonnen met het typen van dit blogje, het is tenslotte een behoorlijk verhaal.
Omstreeks 10.00 uur zijn we vertrokken en zijn we naar Naarden Vesting gegaan. Even over de markt geslenterd en in ‘Het Arsenaal’ van Jan des Bouvrie rond gekeken.

Naarden Vesting

Uiteindelijk werd ik meegenomen naar een theehuisje waar Wendy stiekem een mini-tweetup met Floris had geregeld. Heerlijk midden op de hei op het terras genoten van het zonnetje, een drankje en een hapje.

In de middag was er lekker niets gepland. Maar eerst in Bussum even een paar boodschapjes doen voor de BBQ ’s avonds. Goh, ik werd bijna ondersteboven gelopen door Ivo Niehe en ik had het niet eens in de gaten!!! Op de terugweg nog even langs het huis van Linda de Mol gereden. Jeetje, dat is gewoon een paleis… Ik ben echter nog net niet zo ‘toeristerig’ dat ik foto’s heb genomen, maar wel leuk om even te zien.

De rest van de middag lekker in de tuin gehangen en ’s avonds de BBQ aangestoken. Lekker relaxen…

Tja, aan alle leuke dingen komt een eind. Vanochtend ben ik om 10.36 uur in Naarden-Bussum weer op de trein gestapt en met een heel klein omweggetje (Wie verzint het dat je onderweg van treinstel moet wisselen???) stapte ik om 13.35 uur in Voerendaal uit de trein.

Bij deze wil ik Wendy en Chris en uiteraard de kleine Mauro bedanken voor een supergaaf weekend en hun geweldige gastvrijheid. Dit is een, zoals Chris het al verwoordde, weekend dat absoluut de boeken in kan!!!

Oh ja, om vooral niet te vergeten… Vrolijk Pasen allemaal!!!