Na een aantal dagen met mijn N95 te hebben gespeeld heb ik al een kleine selectie gemaakt van de programma’s die mij erg goed bevallen en al veel gebruikt worden.

Met ShoZo kun je de door jou gemaakte foto’s en video’s met 1 klik direct uploaden naar je favoriete sites zoals Flickr, Hyves, YouTube, e-mailadressen enz.

Fring is een mobiele oplossing om gebruik te kunnen maken van MSN Messenger, Skype, GoogleTalk en nog meer. Je kunt verbinding maken via 3G en GPRS.

Nokia Location Tagger

Met deze tool kun je je foto’s automatisch voorzien van een zogenaamde ‘geotag‘, waardoor sites als Flickr je foto’s op een wereldkaart kunnen laten zien.

Screenshot

Met een simpele toetscombinatie maak je m.b.v. dit programmaatje screenshots van het scherm van je mobiel.

cClock

Een screensaver met een grote klok die op de achtergrond zichtbaar blijft als telefoon in de standby modus staat.

Trackr! maakt gebruik van GPS en Google Maps. Je vrienden kunnen via trackr.nl zien waar je bent, als ze zijn ingelogd op de website. Je kunt ook een snelcode doorgeven aan een willekeurig iemand. Als hij of zij deze code invoert op de trackr! homepage zien ze meteen waar jij op dat moment bent.

Ruim 200 radiostations uit de wereld die je als audiostream kunt beluisteren.

Qik

Qik is een klein stukje software dat het mogelijk maakt om je filmpjes rechtstreeks naar het net te streamen. In de instellingen is het mogelijk om het filmpje middels een link rechtstreeks naar Twitter of andere applicaties te verzenden.

Het alom bekende programma om onderweg te navigeren.

GPSd

Een programmaatje dat het mogelijk maakt om je interne GPS met TomTom te gebruiken. Het biedt je interne GPS via Bluetooth aan. Je dient dit op te starten VOOR het opstarten van TomTom en op de achtegrond mee te laten draaien. Enige nadeel is dat je steeds de GPS opnieuw in moet stellen. Het werkt echter wel perfect!!!

Mochten jullie nog aanvullingen of tips hebben hoor ik het uiteraard graag!!!

Ik ga vandaag of morgen even een 8Gb kaartje halen zodat ik nog meer uit mijn N95 kan halen.