Bij Saskia zag ik een leuke blog voorbij komen waarin ze haar blogplekje laat zien. Leek me een leuk idee, dus hierbij ook mijn plekje.

Mijn MacBookje staat gewoon op de eettafel in de woonkamer. Aangezien ik toch alleen woon heb ik meer dan genoeg ruimte om het gewoon beneden neer te zetten en verder heeft er toch niemand last van.

Blogplek…

Omdat ik wel graag mijn beeldscherm op een normale hoogte heb staan heb ik de MacBook op een Rain Design mStand gezet. Los Apple Wireless Keyboard en Magic Mouse erbij en ik heb gewoon een volledig ingerichte werkplek. Naast de Mac staat een HiRise van TwelveSouth waar ik zowel mijn iPhone als mijn iPad op kan zetten. Mooie standaard om op te laden, maar met de iPad werkt het ook ideaal als tweede scherm.

Als het puur over het bloggen gaat moet ik eerlijk bekennen dat ik deze niet volledig op de computer schrijf. Omdat ik doordeweeks mijn foto’s maak en dit er nog wel eens veel kunnen zijn schrijf ik de blog dus ook gedurende die week. Hiervoor gebruik ik Evernote, waar ik onder tag ‘Blog’ al mijn ideetjes opschrijf. Handig ook, omdat ik op mijn iPhone of iPad het verhaal gewoon in kan spreken. Mijn foto’s maak ik eigenlijk alleen maar met mijn iPhone en als het nodig is bewerk ik deze met een van de vele apps die ik op de iPhone heb staan.
Als de blog naar mijn mening klaar is, zet ik alles om naar WordPress en upload de bijbehorende foto’s vanuit Dropbox. In de app Dropbox heb ik namelijk ‘Camera-upload’ aangezet, wat inhoudt dat alles ook direct op mijn MacBook staat. Geen gedoe meer met iPhoto en zo, maar meteen beschikbaar.

Door deze handigheidjes (Tenminste, dat vind ik) kan ik de blog op het moment zelf redelijk snel online zetten. Even de tekst vanuit Evernote kopiëren en de foto’s vanuit Dropbox importeren. Veel sneller kan het volgens mij niet!!!

Hoe ziet jouw blogplekje uit en van welke apps maak jij zoal gebruik?

Groetjes-Serena-schuin-bladeren