Sinds een paar weken ben ik dan ook de gelukkige bezitter van een iPad mini. Niets nieuws onder de zon qua bediening aangezien ik al een iPhone heb en nog steeds een iPad 1 op tafel had liggen. Maar gezien zijn formaat is hij een stuk handzamer en gebruik hem ook veel meer. Bovendien gaat hij dagelijks mee naar het werk om me op mijn werkplekje te voorzien van een muziekje…

iPad miniAf en toe vind ik het wel eens leuk om te kijken welke apps mensen nu het allermeeste gebruiken. Ik maak hieronder mijn lijstje in willekeurige volgorde voor zowel de iPad als de iPhone. Sommige apps zijn gratis, echter sommigen zijn ook betaald.

Om ook de Android gebruikers een beetje tegenmoet gekomen heb ik opgezocht of de apps voor ook voor hun device beschikbaar zijn. Mocht dit zo zijn staat het erbij vermeld!!!

 

  • Tweetbot – Ja, zowel op de iPad als op de iPhone is dit de absolute topper om mee te twitteren. Dankzij Tweetmarker lees je op het ene device gewoon verder waar je op het andere device bent gebleven.
  • Feedly – Sinds Google Reader heeft aangekondigd dat zij gingen stoppen ben ik op zoek gegaan naar een vervangende RSS-Lezer. Feedly is de perfecte vervanger. De app heeft naadloos al mijn categorieën en feeds geïmporteerd. Binnenkort komt er als het goed is ook ondersteuning voor Reeder, de app die ik eerder altijd gebruikte. (Ook beschikbaar voor Android)
  • Instagram – Tja, mijn vaste lezers weten dat ik iedere week een overzicht maak van foto’s die ik die week met Instagram heb gemaakt. Ik gebruik hem dus echt héél vaak. Sinds gisteren is het ook mogelijk om filmpjes van 15 seconden te maken. (Ook beschikbaar voor Android)
  • Weather Pro – Ook deze app heb ik beide apparaten geïnstalleerd. De versie voor de iPad is iets uitgebreider dan de versie voor de iPhone, maar dat komt natuurlijk ook doordat de ruimte op het scherm beter benut kan worden. Zelden zo’n accurate weersvoorspellingen gezien. (Ook beschikbaar voor Android)
  • Pocket Informant Pro – Deze app was al favoriet toen ik nog gebruik maakte van een PDA. Zeer overzichtelijke agenda app welke ook meteen je taken en notities synchroniseert. Vooral het weekoverzicht zoals je in een papieren agenda gewend bent was voor mij de reden om deze app aan te schaffen. (Ook beschikbaar voor Android)
  • Checkie – Deze app ontdekte ik vandaag pas, maar hij is meteen in het mapje favo gezet. Met letterlijk 1 klik check je in op Foursquare. Wil je echter commentaar bij een checkin zetten zul je nog de originele app moeten gebruiken.
  • iBooks – Nu ik de iPad mini heb is dit een ideale formaat om boeken op te lezen. Ik zorg altijd dat op de iPhone dezelfde boeken staan zodat ik waar ik even zit te wachten ook kan lezen. Bookmarks synchroniseren en je hoeft niet meer te zoeken waar je was gebleven.
  • Spotify – Op dit moment profiteer ik nog van het KPN-abonnement van mijn ouders. Helaas hebben hun opgezegd en mag ik dus vanaf volgende maand weer zelf gaan betalen. Maar ik heb het er graag voor over. Ik heb tig lijstjes gemaakt, kan bijna ieder album vinden dat ik zoek. Heerlijk, niet meer wachten op een download, gewoon meteen afspelen. (Ook beschikbaar voor Android)
  • HomeWizard – Nu ik mijn halve huis geautomatiseerd heb kan ik alles vanaf afstand bedienen. Ook hier wordt alles tussen de verschillende devices gesynchroniseerd. (Ook beschikbaar voor Android)
  • TuneIn Radio – Simpel, zo ongeveer alle radiozenders ter wereld direct bij de hand. Bovendien zitten er ook podcasts in, dus die hoef je ook al niet meer te downloaden. Scheelt weer ruimte op je device. Door in te loggen worden je favorieten tussen de verschillende devices gesynchroniseerd. (Ook beschikbaar voor Android)

Er zijn nog veel meer apps die ik zou kunnen noemen, vooral de apps waarmee ik mijn Instagram foto’s bewerk, maar ik denk dat bovenstaande wel de meest gebruikte zijn. Welke apps gebruiken jullie op dit moment het meeste en moet ik volgens jullie direct installeren?

Groetjes Zomer