Nog 2 boeken en dan lig ik eindelijk weer op schema om het gestelde doel van 50 boeken dit jaar te behalen. Deze maand haalde ik de schade behoorlijk in en las ik maar liefst 8 boeken. Als ik zo door blijf gaan moet ik volgende maand weer lekker op schema kunnen liggen.

Donderdagskinderen…Nicci French – Donderdagskinderen

Het heeft even geduurd voor ik weer in het verhaal zat, aangezien het al een tijdje geleden was dat ik de vorige boeken in deze serie had gelezen. Op de een of andere manier kon het boek me in het begin niet echt boeien en vond ik dat er veel te veel karakters in naar voren kwamen.
Gaandeweg het boek wilde ik toch wel weten hoe het verhaal nu in elkaar zat en werd ook de spanning een beetje opgevoerd. Uiteindelijk was het einde behoorlijk goed geschreven, wat maakt dat ik het volgende deel toch wil lezen. Hopen dat dit weer net zo spannend is als de eerste twee delen.

Het meisje in de treinPaula Hawkins – Het meisje in de trein

Wat een apart boek!!! Vanaf de eerste bladzijde proef je de onderhuidse spanning…
In het begin had ik een beetje moeite met de opzet, maar daar was ik al snel aan gewend. Gedurende het hele boek ben ik diverse keren op het verkeerde been gezet over de dader, maar de uitkomst was echt schokkend. Die zag ik niet aankomen!!!
Erg goed boek, een dikke aanrader…

Denken aan vrijdagNicci French – Denken aan vrijdag

Eindelijk weer een spannend boek in deze serie!!! Dit keer is Frieda Klein zelf verdachte in een moordzaak waarbij een goede bekende om het leven is gekomen. Ze moet alles op alles zetten om er achter te kunnen komen wie de daadwerkelijke dader van de moord is. Dat gaat echter niet zonder slag of stoot en ze komt diverse keren in een penibele situatie terecht.
Ik heb dit boek binnen 1 dag uitgelezen, dat wil meestal wel zeggen hoe goed ik een boek vindt. De andere rode draad die door het verhaal loopt is misschien nog wel spannender. Wat is Dean Reeve nu eigenlijk van plan?

De kleine moeder van Bergen-BelsenHetty E. Verolme – De kleine moeder van Bergen-Belsen

Iedere keer weer als ik een boek lees dat zich in de Tweede Wereldoorlog heeft afgespeeld sta ik versteld van de overlevingsdrift van de mensen die in concentratiekampen hebben gezeten. Zo ook dit boek…
Dit waargebeurde verhaal gaat over de kinderbarak in Bergen-Belsen en wordt verteld vanuit Hetty Werkendam die samen met haar broers in deze barak terechtkomt.
Ik blijf ontsteld over de gruwelijke daden die de Duitsers hebben gepleegd, ongelofelijk dat mensen tot zoiets in staat zijn. Laten we hopen dat ons land nooit meer zoiets zal overkomen…

Lieve mamaEsther Verhoef – Lieve mama

Als moeder heb je echt alles over voor je kinderen, dat blijkt maar eens te meer uit dit boek…
Een overval op de woning van Helen en haar man Werner blijkt ineens een heel andere afloop te krijgen dan de overvallers voor ogen hadden. Maar dan…
Ik heb dit boek binnen 1 dag uitgelezen, alweer zo’n boek waar ik niet in kon stoppen. Hoe anders blijkt de uiteindelijke ontknoping te zijn dan diegene die ik voor ogen had!!!
Absoluut een aanrader!!! Neem even de tijd, je wilt het namelijk niet meer wegleggen…

Vive la FranceLinda van Rijn – Vive la France

Hoewel het boek leuk begon was de ontknoping van dit boek voor mij helaas een behoorlijke domper.
In het begin van het boek wordt alles lekker uitgebreid verteld en ineens is daar dan de ‘zaak’ waar alles om draait. Vanaf dat punt vind ik het boek echt tegenvallen, de reden vind ik vergezocht en de uiteindelijke oplossing van de zaak wordt wel heel snel afgeraffeld. Zonde, het begon zo leuk…

Costa del SolSuzanne Vermeer – Costa del Sol

Na lange tijd weer eens een van de betere boeken van degene die nu onder de naam Suzanne Vermeer schrijft.
Hoewel ik al redelijk snel in de gaten had wie de dader in dit verhaal was vond ik het fijn om te merken dat de clou ditmaal niet werd afgeraffeld. Eindelijk werd weer een uitgebreid verteld hoe de vork in de steel zat.
Lekker boek voor een middagje in de hangmat…

Viva EspañaLinda van Rijn – Viva España

Wat is dat toch met die schrijvers de laatste tijd? Eerst maken ze een giga lang verhaal waarin de spanning wordt opgebouwd (Hoewel dat in dit boek behoorlijk tegenviel) en dan raffelen ze de clou er binnen 4 bladzijden doorheen. Zo jammer!
Op zich wel een aardig boek, maar ik kon niet echt lekker in het verhaal komen. Er waren te veel locaties, personages om er een lekker lopend verhaal van te maken.
Voorlopig laat ik deze schrijfster even links liggen…

Groetjes