Maar liefst 9 boeken deze maand!!! Ik las van alles wat, maar de laatste paar dagen ben ik weer helemaal verslingerd aan de chicklits. Op dit tempo is de doelstelling van 50 boeken dit jaar zo behaald, ik zit inmiddels al op 28…

De laatste sterftTess Gerritsen – De laatste sterft

Zo jammer, dit is het laatste deel in geweldige serie over Rizzoli & Isles. Gezien het einde van het verhaal heb ik geen idee of er nog een 11e deel zal komen. Ik kan echter niet meer dan hopen…
Dit keer lopen de levens van 3 kinderen gevaar en worden er zelfs diverse aanslagen op hen gepleegd. Hoe lang kan dat goed gaan en wat hebben die kinderen in hemelsnaam met elkaar gemeen? Die vraag houdt Rizzoli & Isles een lange tijd in hun greep. Langzaam begint het verhaal vorm te krijgen, maar zoals altijd wist Tess me weer compleet te verbazen met de ontknoping.

 

Een tien met een griffelDe Waal & Baantjer – Een tien met een griffel

Deel 10 alweer in deze serie over Van Opperdoes en Jacob. Leuke boekjes die heerlijk snel weglezen…
De Waal is er in geslaagd om het politiewerk deze keer beter uit te leggen en geen ‘rare’ acties meer te ondernemen. Alleen erg jammer dat, net als in het voorgaande boek, de ontknoping van de uiteindelijke dader binnen 2 bladzijden wordt afgeraffeld. Dat had van mij iets uitgebreider aan bod mogen komen.

 

 

 

Ik ben PelgrimTerry Hayes – Ik ben Pelgrim

732 bladzijden… Het is nogal een getal waar je tegenaan kijkt als je aan het eerste hoofdstuk begint. Maar wát een geniaal boek!!! Zelden heeft een boek me zo geïntrigeerd dat ik moest blijven lezen.
Het boek vertelt het verhaal over Pelgrim, een man in dienst van de Amerikaanse overheid. Hoe kan hij voorkomen dat een terrorist een heel continent wegvaagt?
Niet alleen dit, maar ook de moord op een jonge vrouw en man houden hem gedurende een hele tijd bezig. Hoe kan het dat deze verhalen met elkaar zijn verweven?
Ik kom er maar niet over uit, dit is absoluut een van de beste boeken die ik tot nu toe gelezen heb!!!

HellerMichael Berg – Heller

Wat als je hele leven voorbij komt in een 3 uur durend interview? Uiteraard komen alle zaken aan bod, ook zaken die je liever niet bespreekt. Dit geldt ook voor Tobias Heller, de geïnterviewde…
Het boek leidt je door het interview, maar ook door zijn jeugd. Hoe Jeu langzaam in Tobias veranderde.
Het boek blijft boeien en het einde had ik zelf niet kunnen voorspellen. Geen thriller zoals je verwacht met moorden en daders, maar wel een thriller die tot de laatste bladzijde blijft boeien.

 

Prinses in de polderAstrid Harrewijn – Prinses in de polder

Alweer zo’n heerlijk luchtig boek van de hand van Astrid Harrewijn. Na een aantal thrillers te hebben gelezen werd het weer eens tijd voor een vrolijker verhaal en na de Miss boeken had ik besloten dat ik beslist vaker boeken van haar zou lezen.
Ook dit keer weer een boek dat niet zo ‘mutserig’ is en je lekker meesleept. Sara belandt van het ene drama in het andere drama en weet even niet meer waar ze het zoeken moet. Gelukkig komt er altijd nog wel ergens een dosis humor om de hoek kijken die haar er weer bovenop helpt.
Ik heb genoten…

 

 

GoudkustSuzanne Vermeer – Goudkust

Ik weet niet zo heel goed wat ik van dit boek moet vinden. Naarmate ik meer boeken van Suzanne Vermeer lees, hoe meer ze eigenlijk tegen beginnen te vallen. Misschien heeft dit wel met het feit te maken dat de schrijver is overleden en deze boeken misschien niet meer daadwerkelijk door hem zijn geschreven.
De gebeurtenissen in dit boek zijn me eigenlijk allemaal net iets te toevallig en net iets te veel overdreven. Betekent echter niet dat sommige stukken toch best wel spannend zijn waardoor ik uiteindelijk toch nog 3 sterren heb gegeven. Alleen het einde, wanneer leren schrijvers nu eens dat een ontknoping niet afgeraffeld moet worden!!!

 

LuchtkussenAstrid Harrewijn – Luchtkussen

Wat zijn chicklits af en toe toch heerlijke boeken!!! Bij dit boek heb ik diverse malen echt hardop moeten lachen over de gedachtengang van hoofdrolspeelster Lieke. Waar je als lezer al de perfecte liefdespartner voor Lieke hebt uitgezocht blijkt het allemaal toch net even iets anders te gaan…
Mensen uit ’t Gooi… Na het lezen van dit boek weten jullie precies hoe Jan Modaal over jullie denkt. Ik heb het uitgegierd!!!

 

 

 

In zeven slotenAstrid Harrewijn – In zeven sloten

LOL, pas toen ik bijna op het einde van het boek was kwam ik tot de ontdekking dat dit boek eigenlijk vooraf gaat aan ‘Luchtkussen’. Gelukkig zijn het losstaande verhalen en maakt het eigenlijk geen klap uit dat ik ze in de verkeerde volgorde las.
Stel je voor, je zegt in een vlaag van opwelling dat je een sabbatical wilt, maar eigenlijk ben je helemaal niet reislustig en wil je het land niet uit. Nou, dan ga je toch lekker naar Friesland? Maar… De rest van de wereld denkt dat je wel op wereldreis bent. Hahaha, dat levert aparte situaties op!!!
Ik ben inmiddels eventjes van de chicklits, helaas heb ik hierna volgens mij nog maar 1 boek van Astrid Harrewijn. Absoluut een leuke schrijfster!!!

Ja kun je krijgenAstrid Harrewijn – Ja kun je krijgen

Het eerste boek van Harrewijn dat ik vreemd genoeg als laatste van al haar boeken las. Duidelijk dat ze in de loop van de jaren een stuk beter is geworden, ik vond dit het minste boek van ze allemaal. Hoewel ik dit ook wel grappig vond hoor. Alleen… Het vreemdgaan in dit boek was allemaal net iets te overdreven en te ongeloofwaardig.  De roddel en achterklap voerde iets te veel de boventoon en deed het geheel allemaal een beetje ‘mutserig’ overkomen, iets waar ik eigenlijk niet zo van houd… Ach, blijft een feit dat de rest van haar boeken wel allemaal heel erg leuk waren, dus ik hoop dat er nog nieuwe boeken van haar hand zullen verschijnen.

 

Inmiddels zijn er wat leuke titels binnen komen druppelen en moet ik een keuze maken wat ik nu wil gaan lezen. Hebben jullie nog absolute aanraders?

GroetjesSerenaLente