Toch weer gelukt om deze maand 6 boeken te lezen.Niet zulke dikke boeken deze keer, maar dat mag de pret niet drukken. Ik heb momenteel een klein beetje moeite om me op dikke boeken te concentreren, dus dan zijn dunnere boekjes even een uitkomst. Hieronder ieder geval weer even mijn mening over de gelezen boeken.

Verborgen Verleden

Els Ruiters – Verborgen Verleden

Dit boek mocht ik lezen voor de Crime Compagnie en ik schreef hier dan ook al een uitgebreide recensie over.

 

 

 

 

 

 

De R van RebelPeter R. de Vries – De R van Rebel

Hoewel ik op tv echt een hekel aan Peter Rrrrrr. heb, was dit boekje echt een verrassing. Het is grappig en vlot geschreven en je kunt je helemaal verplaatsen in de jongen die Peter vroeger was. Ik heb menig keer moeten grinniken om zijn kattenkwaad en heb ook een hekel aan zijn moeder gekregen. Wat een verschrikkelijk mens!!
Als deze schrijfstijl kenmerkend is voor zijn boeken, wil ik deze eigenlijk ook wel graag lezen. Wat zo’n gratis boekje van het Kruidvat al niet oplevert!!!

 

 

De SireneVal McDermid – De Sirene

Eindelijk een schrijfster gevonden die aan de stijl van Cody McFadyen kan tippen. Val McDermid omschrijft bloedstollende moorden waardoor het kippenvel dik op je armen komt te liggen.
De spanning tussen hoofdrolspelers Carol Jordan en Tony Hill is duidelijk te snijden en ik ben benieuwd hoe hun relatie op den duur verder zal gaan.
Gelukkig, er zijn nog meer delen te gaan in deze bloedstollende reeks!!!

 

 

DriftPeter van Beek – Drift

Ik weet niet zo heel goed wat ik van dit boek moet denken. Ergens vond ik het wel heel spannend, maar ook weer vreemd dat ik halverwege het boek al wist wie de dader was terwijl het onderzoeksteam dat nog niet wist. Van Beek moet wel echt iets gaan doen aan zijn schrijfstijl. Hij schrijft in zulke korte zinnen dat het lijkt alsof het boek voor de basisschool geschreven is. Een beetje meer diepgang had ik wel fijn gevonden.
Geen slecht boek qua verhaal, maar het had iets smeuïger omschreven mogen worden…

 

 

Een wolf in schaapsklerenDe Waal & Baantjer – Een wolf in schaapskleren

Ik verheug me altijd op deze boeken. Er komt er maar twee keer per jaar eentje van uit en dat is veel te weinig. Hoewel Baantjer officieel niet meer de auteur is van deze boeken blijven ze allemaal heerlijk in dezelfde stijl zoals we ook van zijn boeken over de Cock gewend zijn. De Waal heeft zich prima aangepast aan zijn stijl.
Ook dit keer een leuk boek waarbij ik lange tijd de verkeerde persoon verdacht. Leuk is dat, uiteindelijk blijkt een heel ander iemand de dader te zijn.

 

 

De Cock en de moord in het circusA.C. Baantjer – De Cock en de moord in het circus

Helaas zijn de boeken van De Cock niet meer wat ze ooit geweest zijn. Dat kan ook niet anders, ze worden tenslotte niet meer door Appie zelf geschreven. Dat gevoel dat je te maken had met een echte rechercheur als schrijver is helaas verdwenen.
Dat neemt niet weg dat het niet weer een leuk boek is om even tussendoor te lezen. Ook hier ben ik redelijk lang op het verkeerde been gezet met betrekking tot de dader, dat weet de schrijver dan wel weer net als Baantjer tot het einde te bewaren.

 

Groetjes Zomer