De lente is goed begonnen, dus tijd om eens iets in de tuin te gaan doen. Na jaren helemaal niets eraan gedaan te hebben wordt het nu tijd om eens wat kleur in de tuin te brengen. En wat is leuker dan verse bloemen en groenten uit eigen tuin?

Voordat ik verder uit ga leggen waar deze log over gaat moet ik me even zwaar verontschuldigen. Ik heb een hele week bij niemand gereageerd, geen blogs geschreven en nauwelijks getwitterd. Reden: Hele week gewerkt, gestudeerd voor een examen (jawel, ook die is in de knip!!!) en dit weekend was het gewoonweg te mooi weer om achter de pc te zitten. Ik heb wel even snel over de blogs heen gelezen, dus ik weet wel ongevéér wat er afgelopen week allemaal gebeurd is. Mijn excuses dus…

Maar om even verder te gaan over mijn tuin. Ik heb een achtertuin die geheel beklinkerd is en aan de linkerzijde en achterzijde voorzien is van schuttingen en aan de rechterzijde staat mijn garage en schuur. Heel kaal dus… Nu ben ik er al een tijdje over aan het denken om op de een of andere manier een moestuintje aan te leggen. Maar hoe ga je dat doen zonder een deel van de klinkers eruit te halen? Mijn eerste idee was om een bak te maken en die gewoon neer te zetten. Maar goed, die zijn ook niet echt klein en echt mooi is het ook niet…

Gisteren was ik bij mijn ouders en die gingen hun tuin op orde brengen. Planten omzetten in grotere potten, stekjes voor kalebassen uitzetten en het moestuintje inzaaien. Het was mooi weer, dus ik heb lekker geholpen. Het resultaat is altijd zo leuk als alles weer mooi erbij staat en aangeharkt is. Uiteraard kwam toen ook mijn idee bovendrijven en na een beetje bladeren in boeken bleek dat het best mogelijk is om groenten in potten te kweken. Een zogenaamde verticale tuin.

Ik heb een aantal potjes en bakjes gevuld met zaadjes en inmiddels staan hier op de vensterbank de kerstomaatjes, komkommers en boterboontjes te kiemen in bakjes. Verder nog een paar stekjes van kalebassen in potjes.

Verder kreeg ik nog enkele potten mee voor in de tuin en ben ik zelf ook eens gaan zoeken. Uiteindelijk heb ik nu 9 potten staan die gevuld kunnen gaan worden.
Vanmiddag ga ik samen met mijn ouders naar het tuincentrum om aarde te halen en uiteraard ook wat gewone plantjes. Verder wil ik ook een pot gaan maken met kruiden zoals basilicum, munt, rozemarijn enzovoorts. Lijkt me ook leuk om nog wat planten op te hangen, heb tenslotte genoeg schutting en muur, dus denkelijk komen er ook nog wel enkele aardbeiplantjes.

Ik heb totaal geen groene vingers en alle tips zijn natuurlijk ook van harte welkom. Ik ga het in ieder geval gewoon eens een keertje proberen en ik zie wel waar het schip strandt…

Ik ben in ieder geval benieuwd hoe het er na een dagje rommelen in de tuin uit zal zien!!!