Alweer een tijdje geleden dat ik een blogje heb geschreven over de apps die ik momenteel het meeste gebruik op mijn MacBookje. Tijd dus voor een update…

1Password: Schreef ik in een vorige blog nog over LastPass, inmiddels ben ik overgestapt naar 1Password. Niet alleen werd de app aangeraden door meerdere mensen, tevens loopt hij ook synchroon met de apps voor iPhone en iPad. (De app is overigens ook beschikbaar voor Windows en Adroid) Je kunt er werkelijk van alles in opslaan. Logins, bankgegevens, wachtwoorden, notities en ga zo maar door. De backup heb ik in Dropbox geplaatst waardoor alles in the cloud gesynchroniseerd wordt. Altijd dus de meest recente wachtwoorden en dergelijke bij hand. Tevens is er voor de diverse browsers een plugin beschikbaar waardoor je met 1 klik op muis ingelogd wordt op je opgeslagen sites.

Unison: Ik gebruikte al een tijdje SABnzbd+ om te downloaden van de nieuwsgroepen. Nu vind ik het zelf ook leuk om te uploaden en hier zocht ik een geschikt programma voor. Ik ben hiervoor uitgekomen bij Unison. Met deze app is het mogelijk om te zoeken, te downloaden en te uploaden. Werkt perfect en erg snel!!!

SimplyRAR: Als je net zoals ik ook bestanden wilt uploaden naar bijvoorbeeld nieuwsgroepen of iets in wilt pakken is het het makkelijkste om hier een .rar bestand van te maken. Het programma werkt simpel en doeltreffend. Je bestanden naar het programma slepen, kiezen waar de .rar bestanden geplaatst moeten worden en een naam geven. Klaar!!!

MacPAR Deluxe: Bij de nieuwsgroepen wordt er ook van je verwacht dat je herstelbestanden meepost, de zogenaamde .par-bestanden. Ik gebruik hier dus MacPAR Deluxe voor. De .rar bestanden selecteren en met 1 klik op de muis worden je  .par bestanden aangemaakt. Easy does it!!!

Calibre: Ik lees veel en ik maak hiervoor meestal gebruik van mijn eReader, maar ook gebruik ik hier vaker mijn iPad voor. Calibre is de ideale app om alle devices te synchroniseren. Je kunt je boeken in dit programma voorzien van diverse data. Cover, beschrijving, beoordeling enz. Tevens heeft het programma de mogelijkheid om bestanden te converteren naar een ander formaat.
Device aansluiten, gewenste boek selecteren en verzenden naar apparaat. Wederom erg simpel!!!

Dat waren voorlopig weer even de apps die ik op het moment het meeste gebruik. Als jullie nog tips hebben voor apps die ik absoluut moet gaan gebruiken, lees ik het graag in een reactie.

Nu ben ik zelf nog steeds op zoek naar een goede app om een .nfo bestand te kunnen maken voor mijn uploads naar de nieuwsgroepen. Heeft iemand hier toevallig nog een goede tip voor?

Fijne woensdag allemaal!!!