Ja hoor, ik heb weer een paar nieuwe apps voor de Mac gevonden om iets over te vertellen. Deze keer ga ik het echter heel anders doen, namelijk middels een videocast!!!

Ik werd vannacht voor de verandering weer eens om 04.00 uur wakker en lag echt klaarwakker wat om me heen te kijken. Tja, dan pak je de iPad van het nachtkastje en ga je maar een beetje surfen. Ik kwam op YouTube terecht en zocht op ‘Must Have Apps Mac’. Jeetje, dan kom je even een berg filmpjes tegen en krijg je de tijd wel om. Wat me hierbij echter opviel is dat heel veel mensen gebruik maakten van de app ScreenFlow. Een app waarbij je een opname kunt maken van hetgeen dat je op dat moment aan het doen bent op je scherm. Ondertussen kun je geluid opnemen en ook nog jezelf filmen met iSight. Als je klaar bent met ‘filmen’ kun je je opname voorzien van allemaal extra’s zoals tekst, filmpjes, overgangen enz.

Ik heb dus geprobeerd om zelf ook een videocast te maken van twee apps, Skitch en Caffeine.

Ik krijg het overigens niet meer voor elkaar om net als vroeger een border om het filmpje te zetten, volgens mij heeft YouTube die optie verwijderd. Ik raad jullie echter aan om het filmpje in YouTube zelf te bekijken en dan op 720p HD te zetten. Dan is het beeld het allerbeste…. (Geen idee waarom ik dat niet hetzelfde als op de site van YouTube hier neer kan zetten, iemand een idee?)

Het is misschien nog een beetje knullig, maar oefening baart uiteraard kunst… Ik zal proberen om regelmatig van die filmpjes te maken. Het is namelijk wel erg leuk om te doen!!!

Laat me even weten wat jullie ervan vinden en of jullie het leuk vinden als ik nog meer van deze videocasts maak. Ik heb vandaag nog een paar leuke apps geïnstalleerd, dus er is nog stof om de filmpjes mee te voeden!!!
Klein verzoekje, laat ook even op YouTube een beoordeling achter, altijd leuk om het filmpje hoog in de ‘ranglijsten’ te krijgen…

Hoop dat jullie er weer iets aan hebben en ik wens jullie nog een fijne zondagavond en alvast een fijne maandag!!!

Update 21/02: Met de Plugin ‘Smart YouTube’ is het een eitje om video’s te embedden en is het ook mogelijk om ze in HD te plaatsen. Serena is weer happy!!!