Twee boeken deze maand, dat brengt het totaal op 8. Maar het mooie weer komt er eindelijk aan, dus dadelijk zal er weer menig uurtje in de hangmat door worden gebracht met een goed boek…

Rode sneeuw in decemberSimone van der Vlugt – Rode sneeuw in december

Mooi boek, maar deze keer vond ik het jammer dat het verhaal vanuit verschillende personages speelde. Wel veel geleerd over de tachtigjarige oorlog, maar op sommige gebieden had ik graag iets meer verdieping gezien. Vooral het einde was een beetje te abrupt voor me als ik eerlijk ben. Niet slecht, maar heb betere boeken van haar gelezen.

 

De Cock en het dodelijk doelA.C. Baantjer & Peter Römer – De Cock en het dodelijk doel

Het blijft een tic, zodra er een nieuwe Baantjer uitkomt moet ik hem gelezen hebben. Ik weet niet waarom, want de boeken die door Peter Römer zijn geschreven zijn lang zo sterk niet. Ik voelde al van verre aankomen wie de dader was terwijl ik bij de vroegere boeken er echt pas op de laatste paar pagina’s achter kwam.
Ik ben er nog steeds niet achter of de kinderen van de vermoorde Jan Willem nog pubers of volwassenen zijn. Met andere woorden, de karakters mochten iets verder worden uitgediept.

Groetjes