Alweer een maand voorbij waarin enkele boeken de revue passeerden. Niet zoveel dit keer, maar af en toe hebben andere zaken prioriteit of heb ik meer zin om televisie te kijken in plaats van een boek te lezen.

Ach, ik lig nog steeds ruim op schema. Ik heb inmiddels 19 boeken gelezen van de 45 die ik mezelf tot doel heb gesteld dit jaar. Als het dadelijk beter weer wordt en ik kan de tuin weer in zullen er weer veel boeken versleten worden in de hangmat…

Donkere Kamer

Steve Mosby – Donkere Kamer

Door het vele werken afgelopen weken heb ik iets langer over dit boek gedaan, maar vanochtend heb ik het dan toch eindelijk uitgelezen.
Ik ben een boek van deze schrijver gaan lezen omdat zijn schrijfstijl veel op die van Cody McFadyen zou lijken. Hier ben ik niet helemaal mee eens, hoewel de moorden die gepleegd worden behoorlijk gruwelijk zijn.
De uiteindelijke ontknoping is er eentje die ik totaal niet verwachtte en die het verhaal ineens een heel andere wending geeft. Absoluut een goed boek!!!

 

Op mijn iPhone heb ik de app ‘Lees dit boek‘ staan. Hier worden stukken van boeken in vertoond en iedere week staat er ook een volledig boek in. Wel een beetje doorlezen, want het boek blijft maar een week staan. Af en toe kijk ik eens in de app om te kijken of er nog aanraders tussen staan en zo kwam ik ook onderstaand volledig boek tegen.

SavelsbosDennis Rijnvis – Savelsbos

Het boek trok meteen mijn aandacht omdat de titel, Savelsbos, een bos hier in het zuiden van Limburg is.
Het verhaal vertelt over de verdwijning van Juul, in 1990. Haar vrienden, die worden beschuldigd van haar verdwijning, proberen jaren later de waarheid omtrent de verdwijning te achterhalen.
Je wordt meegesleept in het verhaal van de verteller die regelmatig teruggaat in de tijd.
Het einde is geheel tegen verwachting in…
Een erg meeslepend boek waar ik bijna niet in kon stoppen met lezen.

 

De BakkersdochterSarah McCoy – De Bakkersdochter

Wat een ontzettend indrukwekkend boek. Je leest als Nederlandse niet snel boeken over WO II die zich ook daadwerkelijk in Duitsland afspelen. In het begin moest ik nogal wennen aan het op en neer springen in het verleden en het heden. Nog ben ik van mening dat ik graag het verleden nog iets dieper uitgemeten had mogen worden.
Aan het einde van het boek had het verhaal een dermate diepe indruk op mijn gemaakt dat ik de laatste 40 bladzijden met betraande ogen heb gelezen.
Erg mooi boek…

 

Inmiddels ben ik dus even afgestapt van de thrillers. Mede door het boek ‘De Bakkersdochter’ ben ik ook nu weer een boek over de Tweede Wereldoorlog aan het lezen. Dit soort boeken hebben me altijd al geboeid. Hebben jullie nog tips voor oorlogsromans over WO II?

GroetjesSerenaLente