Ken je dat? Je hebt ik weet niet hoeveel bezoekers op je blog, maar het aantal reacties houdt nu niet bepaald over… ‘Waarom?’ vraag ik me dan wel eens af? Ik heb het dus over lurkers…

keep-calm-and-stop-lurkingLurker

Een lurker is een persoon die op internetfora, chatrooms, BBS-en, Usenet of wiki’s alleen meeleest, maar zelf (bijna) niets bijdraagt.

De term is terug te voeren tot midden jaren 80, toen de meeste mensen nog geen toegang hadden tot internet, maar er al wel gebruik werd gemaakt van BBS-chatrooms, fora en nieuwsgroepen van Usenet. Lurking is een Engels woord dat ‘op de loer liggen’ betekent.

Veel van deze nieuwsgroepen, chatrooms en forums raden nieuwelingen aan eerst een tijdje mee te lurken, om zo een goede indruk te krijgen van de cultuur en nettiquette van de gemeenschap om zo te voorkomen dat er “domme” vragen worden gesteld.

Bron: Wikpedia

Hoe kan ik nu het aantal reacties en de interesse in mijn site opkrikken? Hmmm… Misschien dat ik toch maar eens aan mijn lezers moet vragen wat zij nu wel of niet interessant vinden. Dus, OOK VOOR DE LURKERS, doe me een plezier en vul onderstaand vragenlijstje even in.

1. Hoe ben je op deze site terechtgekomen?
2. Kom je hier vaker of is dit je eerste bezoek?
3. Mocht je hier vaker komen, wat vind je dan het leukste om te lezen?
4. In navolging op vraag 4, wat vind je totaal niet interessant?
5. Zijn er dingen die je hier mist, maar in de toekomst misschien wel graag zou willen zien?
6. Heb je zelf nog op- of aanmerkingen, laat ze dan vooral horen!!!

Groetjes-Serena-schuin-bladeren