Jaja mensen, ik ben in het bezit van een heuse Liebster Award. Ben ik toch maar mooi even in de ‘prijzen’ gevallen.

Eind december werd ik door Sylvia genomineerd voor de Liebster Award, een soort doorgeefprijs voor bloggers. De bedoeling is dat je de vragen van degene die je nomineert zelf allemaal beantwoord en daarna 11 nieuwe vragen verzint voor de 9 mensen aan wie jij de award gaat geven. Ik vond 6 mensen wel voldoende overigens.

Voor de genomineerden, voel je totaal niet verplicht, maar het is natuurlijk wel leuke blogvulling en een manier om nieuwe bloggers te leren kennen.

Liebster Award

1. Met welke reden ben je begonnen met bloggen?

Goh, dat is al een hele tijd geleden. Volgens mij was het ergens in 2005 of zo. Ik kwam op internet allerlei blogs tegen en vond het zelf ook wel leuk om een soort dagboek bij te houden. In de eerste jaren op allerlei gratis sites, maar vanaf 2007 op mijn eigen domein. Helaas zijn de blogs van die eerste jaren verloren gegaan, het is namelijk ontzettend leuk om alles nog eens terug te kunnen lezen!!!

2. Wat is je lievelingsnummer en waarom? 

Poeh, dat is moeilijk. Ik heb wel meerdere nummers die ik erg leuk vind. Iedere keer als ik denk ‘Oh ja, dat is een lekker nummer’ zet ik die in mijn ‘speciale’ playlist op Spotify.

3. Hou je meer van de zomer of de winter?

Die is makkelijk, ik ben absoluut een zomermens!!! Heerlijk genieten van mijn tuintje met alle plantjes, lekker languit in de hangmat met een boek en een lekker muziekje op de achtergrond. Het is lang licht buiten, dus je kunt ook veel meer leuke dingen ondernemen.

4. Stel dat je een land zou zijn, welk land zou je zijn en waarom? 

Zonder twijfel zou ik dan Italië zijn. Een prachtig land met een mooie taal, heerlijk eten, schitterende gebieden en een prachtige taal.

5. Welk alcoholisch drankje lust je het liefst?  

Als ik op stap ga is dat meestal een ‘Sjoes’, pilsje met een klein scheutje donker bier. Thuis vind ik het ook wel lekker om een glas Hugo of een Mojito te drinken. Die laatste is echter meer een zomerdrankje vind ik. Heerlijk op het tafeltje naast de hangmat van vraag 3.

6. Wat zou je doen als je geen telefoon meer zou hebben?  

Oh my God, ik zou het niet echt overleven denk ik. Ik gebruik dat ding echt voor alles, mijn hele leven staat er in. Mijn contacten, agenda, notities, foto’s, blogs, boeken, noem maar op…
Maar als ik het dan echt zonder moet doen? Dan zou ik denkelijk een hele dikke agenda hebben waar ik meer dan alleen afspraken in kan noteren. Ik moet toch ergens mijn ideeën en dingen die me invallen kwijt.

7. Wat zou je doen als je een dagje het andere geslacht zou hebben?  

Hahaha, waarschijnlijk een beetje foute dingen. Ik zou staand gaan plassen en hele stoere dingen doen die normaal helemaal niet vrouwelijk zouden zijn.

8. Wat kan jou vreselijk irriteren?

Ik schreef er gisteren al een blog over. Ik kan er niet tegen als mensen denken dat ze misbruik van me kunnen maken. Vriendschap hoort van twee kanten te komen.

9. Hoe kan een ander je aan het lachen maken?

Dat is bij mij niet zo moeilijk. Ik lach vaak en graag en ik kan al dubbel liggen om een rare foto of een woordgrapje. Lachen is gezond dus je kan het vaak genoeg doen!!!

10. Heb je dromen voor de toekomst? Zo ja, welke?

Ach, zoveel… De meeste zijn alleen misschien niet heel realistisch, zoals stinkend rijk worden. Voorlopig houd ik het lekker cliché bij gezond en gelukkig blijven. Ik denk dat ik daarmee al ‘stinkend rijk’ ben.

11. Welke vraag heb je in dit rijtje gemist?

Eigenlijk geen. Ik vond het overigens wel leuke vragen die je misschien normaal gesproken niet op je blog zou bespreken.

Zo, zijn jullie alweer een beetje meer over mij te weten gekomen. Zoals ik al omschreef moet ik nu natuurlijk ook een aantal mensen nomineren om mee te doen aan de Award. Nogmaals, voel je tot niets verplicht!!!

Nominees

  • Harriët – Ik volg haar blog al jaren. Ze blogt over haar gezin, haar hondje en dingen die haar bezighouden. Gewoon een erg gezellige blog.
  • Noeps – Ook bij Noeps kom ik al een hele tijd voorbij. Inmiddels heb ik haar al in levende lijve gezien en het klikte direct.
  • Wendy – De allerbekendste uit dit rijtje. Wendy is namelijk het ‘bingoballenmeisje’ bij de Roodshow op Radio 2. Tevens gewoon een superleuke meid die mij een van de meest geweldige weekenden ooit heeft bezorgd.
  • Saskia – Een medelimbo die sinds kort het bloggen (gelukkig) weer helemaal heeft opgepakt. Saskia blogt net als ik ook af en toe over gadgets en leuke hebbedingetjes, dat bevalt mij wel!!!
  • Miranda – Miranda vertelt over van alles en nog wat, maar vooral over haar dochtertje Dana. Momenteel zit ze een beetje in een blogdip, misschien dat dit weer een beetje leven in de brouwerij brengt.
  • Sandra – Sinds kort volg ik de blog van Sandra. Alleen al de foto’s van haar pup Jax zijn geweldig!!!

1. Hoe ben je ooit op mijn site terechtgekomen?
2. Als je 1 dag een beroemdheid mocht zijn, wie zou je dan willen zijn en waarom?
3. Wat maakt jou ultiem gelukkig?
4. Wat is jouw meest geliefde gadget en waarom?
5. Wat is jouw favoriete recept? Oh ja, deel het meteen even met ons!!!!
6. Wat is je grootste blunder ooit?
7. Wat is jouw favoriete televisie-serie?
8. Je wordt gedropt op een onbewoond eiland en je mag 5 dingen meenemen. Wat neem je mee?
9. Wat voor een soort blogs vind jij het leukste, welke onderwerpen zie je graag voorbij komen?
10. Wat vind jij zo leuk aan bloggen?
11. Waarom moeten mensen jouw blog gaan volgen?

Nou, dat waren de vragen!!! Ik ben benieuwd welke antwoorden er op zullen volgen en welke vragen de genomineerden zelf zullen verzinnen voor hun genomineerden.

Groetjes-Serena-schuin-winter