Is het bij jullie ook zo’n mooi weer? Ik trok vanochtend de rolluiken open en het zonnetje lachte me al vrolijk tegenmoet. Het begint nu langzaam lente te worden…

Vorige week maandag bedacht ik me dat het wel leuk was om ook de lente al een beetje in huis te halen. Dus naar de winkel en grotere plant voor in het hoekje gekocht en twee potjes met narcissen. Ik sta er echt verbaasd over hoe snel die groeien. Ik zag deze week letterlijk binnen 3 uur een bloem uitkomen!!! Zie hieronder even de ‘groei’ binnen 10 dagen…

Voorjaar in huis gehaald!!! 3 nieuwe plantjes...

Hoezo gegroeid???

Nu ik merk dat dit zo goed gaat krijg ik ook weer zin om plantjes te gaan stekken voor mijn moestuintje. Vorig jaar was dit best wel een succes en ook dit jaar wil ik weer gaan proberen om zelf groenten te kweken en de planten weer volop in bloei te krijgen.

En dan kreeg ik gisteren nog een geweldig leuk nieuwtje. Afgelopen zomer heb ik Wendy, die ik via Twitter leerde kennen, voor het eerst live mogen ontmoeten. Zij was met haar familie op vakantie in Limburg en dat vonden wij wel een mooie gelegenheid om elkaar eens live te ontmoeten.
Het klikte ontzettend goed en we spraken af dat ik ook een keer bij hen op bezoek moest gaan.

Wendy werkt bij de AVRO en beloofde dat ze zou proberen te regelen of ik een keer in de studio mocht kijken.

En gisteren kreeg ik dan het verlossende bericht. Op 22 april zitten we tijdens de uitzending van Ekstra Weekend op de bank!!! We mogen dus gewoon live meekijken hoe Gerard Ekdom en Michiel Veenstra weer een van hun legendarische uitzendingen maken. Ik kan bijna niet wachten, ik zit echt te stuiteren van enthousiasme!!!

Vandaag begint hier in het zuiden weer de carnaval, of zoals het hier zeggen, de Vastelaovend. Helaas heb ik het dit jaar niet zo goed gepland en moet ik het hele weekend werken. Ik ga dus voor het eerst in jaren de optocht hier in het dorp missen.
Vandaag heb ik echter wel een dagje vrij en kan ik vanavond dus naar het ‘Kowrenne’, de traditionele aftrap voor de carnaval in Hoensbroek.

Maandag tot en met woensdag heb ik wel vrij en kan ik in ieder geval de optocht in Hoensbroek gaan bekijken.

Zaterdag staat er nog het versieren van de straat op de planning. De mensen die hier al langer meelezen hebben beslist al foto’s gezien van de voorgaande jaren. Er wordt hier altijd super uitbundig versierd en op de zaterdag voor de optocht worden er nog eens honderden ballonnen opgeblazen die aan de lantaarnpalen bevestigd worden. Ik zal proberen om er deze week een filmpje van te maken, altijd erg leuk om te zien.

Verder heb ik niet meer veel te vertellen. Voor de feestvierders hier in het zuiden, ik wens jullie alvast een waanzinnig leuke Vastelaovend toe en voor de rest van de lezertjes gewoon een prettig weekend!!!