Ik ben een fan van lezen… Als klein kind kreeg ik dit al met de paplepel ingegoten door mijn moeder en het is nooit meer weggegaan. Ik vind het heerlijk om in een hoekje van de bank, languit in de tuin, of op welk comfortabel plekje dan ook me helemaal in de wereld te storten die de auteur voor me gecreëerd heeft.

Ik lees nu sinds twee jaar digitaal en ik ben verkocht. Mijn harde schijf staat zo bomvol met boeken dat ik de komende 150 jaar niet meer van de bank hoef te komen. Zoals gezegd, twee jaar geleden kocht ik mijn eerste eReader, de Sony PRS-300. Een schattig roze apparaatje waar ik inmiddels al ontelbaar veel boeken op heb gelezen. Geen poespas, gewoon het boek selecteren en beginnen met lezen. Maar de techniek wordt steeds vernuftiger en dus ook de eReaders van Sony. Verlekkerd keek ik naar de T1 en zag en hoorde van steeds meer mensen om me heen dat ze het apparaatje aanschaften. Heel lang heb ik de koop uitgesteld, tot vandaag…
Ik moest en zou ook dat apparaat bemachtigen. Alle winkels in de buurt belde ik af, maar zoals het dan meestal gaat, overal was het uitverkocht. Tot de tip op Facebook voorbij kwam… Bij de Mediamarkt in Maastricht hebben ze er nog heel veel!!! Zonder te twijfelen belde ik voor een bevestiging en 5 minuten later zat ik in de auto. Wat een weelde!!! Gewoon een grote bak vol met alleen maar eReaders…

Thuisgekomen heb ik hem natuurlijk direct uitgepakt. Het scherm is iets groter dan mijn vorige eReader en de letters zijn iets zwarter. Hij is voorzien van een touchscherm en Wi-Fi. Ik kan er muziek op luisteren en ga zo maar door… Je weet van opwinding niet waar je het eerste naar wilt kijken.
Nou ja, eerst maar eens gewoon beginnen met het lezen van een boek.  Dus aansluiten op de MacBook en Calibre opstarten. Het eerste boek dat ik er op zette was ‘De stilte van de hel’ van Cody McFadyen. Gisteren kreeg ik deze tip van Marije en ik ben direct begonnen met lezen. Met enkele tussenpozen heb ik het boek net dan ook uitgelezen.

Smoky Barrett is een jonge, maar ervaren FBI/agente die de leiding heeft over CASMIRC, een speciale eenheid die zich bezighoudt met onderzoek naar seriemoordenaars. Ze is tijdelijk met verlof nadat haar man en dochtertje zijn vermoord door de man achter wie zij aanzat. Met behulp van een psychiater probeert Smoky dit trauma te verwerken, maar ze heeft nog een lange weg te gaan.
Dan wordt het ontzielde lichaam gevonden van Annie, Smoky´s beste vriendin van vroeger. Smoky neemt de moordzaak op zich en ontfermt zich tegelijkertijd over Annies tienjarige dochter Bonnie. Wanneer de moordenaar contact met Smoky opneemt wordt de zaak nog persoonlijker.

Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zo’n spannend boek heb gelezen. Er waren momenten dat ik in een reflex gewoon wegkeek van de tekst…
Smoky wordt zo ontzettend goed beschreven dat je uiteindelijk het idee krijgt dat je haar zelf bent. Ik zat echt volledig in de wereld van de FBI. Wat een pageturner!!!
Als dit het eerste boek van deze schrijver is, belooft het alleen nog maar meer goeds voor de volgende delen. Ik kan niet wachten om in het volgende boek te beginnen!!!