Ik lig voor op schema!!! Juni had een paar heerlijke dagen waarvan ik volop gebruik maakte door lekker in de hangmat te liggen lezen. Deze maand las ik 5 boeken en de teller staat inmiddels op 33 boeken. Ik heb nog een aardig lijstje boeken die ik de komende tijd absoluut wil lezen, dus het doel komt steeds meer in zicht.

TroostElsbeth Witt – Barista! Troost

Wat een heerlijk boek om lekker even buiten mee in het zonnetje te zitten… Na de eerste twee delen over de meiden van Barista! te hebben gelezen wilde ik natuurlijk ook lezen hoe het met Sophie, de derde in het rijtje zou gaan.
Tja, een jonge meid die al vroeg een dochtertje kreeg moet haar leven natuurlijk een beetje anders inrichten. Dat houdt echter niet in dat dit een liefdesleven in de weg staat. Hmm, maar voor wie moet ze nu kiezen?
Ik vermoed dat dit het laatste deel in deze reeks is, wel jammer, want het zijn heerlijke boekjes om even in een ochtend of middag te lezen…

 

IncendioTess Gerritsen – Incendio

Wat een leuk cadeautje!!! Een van mijn favoriete schrijfsters schrijft hier eventjes een dijk van een mini-thriller. Even snel mee in de hangmat gekropen en MOEST gewoon doorlezen. Zelfs tijdens het eten verder gelezen…
Wat als je dochtertje van 3 ineens moordneigingen begint te vertonen? Maak dat maar eens duidelijk aan je omgeving!!!
Veel meer zal ik niet vertellen omdat het maar zo’n klein boekje is. Maar je moet deze lezen, erg leuk voor een spannend uurtje op je favoriete leesplekje…

 

 

Rozengeur en zonneschijnJill Mansell – Rozengeur en zonneschijn

Soms heb je dat… Je begint in een boek en je kunt het niet wegleggen voordat je het helemaal uit hebt. Dat had ik dus met dit boek.
Wat een heerlijk verhaal waar ik helemaal in meeleefde. Ondanks dat het een chicklit is was het niet een zoetsappig verhaal. Er zaten uiteraard ook grappige stukken in, ik heb toch ook een aantal keer moeten slikken omdat het allemaal best wel zielig was.
In het boek worden een paar verhalen verteld die uiteindelijk allemaal met elkaar verbonden zijn. De hoofdpersonen zijn goed uitgewerkt en de geheimen worden langzaam verduidelijkt aan de lezer. Goed geschreven!!!

Villa ToscaneLinda van Rijn – Villa Toscane

Volgens mij is dit het eerste boek dat ik van deze schrijfster lees en het is me niet tegengevallen. Haar omschrijvingen zijn erg gedetailleerd en je waant je dan ook vanuit het niets in Toscane.
Hoe vreselijk moet het zijn om tot de ontdekking te komen dat je zoon van zeven ineens is verdwenen en alles er op wijst dat hij niet is weggelopen maar dat hij overduidelijk door iemand is meegenomen? Ik leefde helemaal mee met de ouders, hoewel ik toch al redelijk snel doorhad hoe de vork in de steel zat. Jammer dat het eigenlijk maar een heel dun boek is… Desalniettemin was het wel spannend!!!

 

Hôtel du LacMichael Berg – Hôtel du Lac

Jammer, het laatste boek dat ik nog van deze schrijver moest lezen is ook uit. Ik vind het heerlijk hoe Berg het voor elkaar krijgt om van het heden naar het verleden te switchen en omgekeerd. Door deze manier van schrijven kom je steeds meer over de personages te weten.
Hoewel ik al redelijk snel door had hoe de vork in de steel zat bleef de ‘Waarom?’ vraag tot het einde bewaard en werd dit ook duidelijk uitgewerkt. Ik houd van boeken waarin de oplossing niet wordt afgeraffeld maar duidelijk wordt omschreven. Alweer een ontzettend goed boek van deze schrijver!!!

 

Update 21.25 uur:

Tja, het nieuwe boek van Simone van der Vlugt kon ik gewoon niet laten liggen. Dus ik las nog even een paar uurtjes languit op de bank en kon boek 6 van deze maand en boek 34 van dit jaar aan het lijstje toevoegen.

coverSimone van der Vlugt – Vraag niet waarom

Zo jammer dat het steeds zo lang duurt voor er weer een nieuw boek in deze serie uitkomt. Met dit boek heeft Van der Vlugt weer een ijzersterkte politiethriller neer weten te zetten. Eindelijk weer een boek waarin de werkzaamheden die de politie verricht ook echt kloppen.
Lois Elzinga komt dit keer voor een raadsel staan wanneer er verschillende steekpartijen plaatsvinden. En waarom heeft de dader het ineens ook op haar gemunt?
Het plot was voor mij ineens ontzettend verrassend en dat vind ik juist het leuke aan dit soort boeken. Het hele verhaal denk je dat je weet wie de dader is en ineens blijk je 1 klein puntje gemist te hebben…
De hele serie is gewoon een ontzettende aanrader!!!

 

Groetjes Zomer