Ondanks dat ik al bijna 2 weken vakantie heb, toch ‘maar’ 6 boeken deze maand. Een paar mindere boeken, maar ook een paar hele leuke/goede…

OverspelTatiana de Rosnay – Overspel

Hmm, wat een tegenvaller… Ik heb twee boeken van De Rosnay gelezen die ik heel erg goed vond, maar dit is echt een domper. Het verhaal is zo ongeloofwaardig dat ik na 20 bladzijden al de neiging had om het boek aan de kant te leggen. In de hoop dat het nog iets zou worden en omdat het boek niet heel erg dik is las ik toch door. Helaas, de spanning is niet meer tevoorschijn gekomen. Erg jammer…

 

 

 

De bibliothecaresse van AuschwitzAntonio Iturbe – De bibliothecaresse van Auschwitz

Beetje moeilijk te zeggen wat ik van dit boek vond. Ik heb er meer dan een maand over gedaan omdat het me in eerste instantie niet heel erg kon boeien en ik tussendoor dus gewoon nog andere boeken las.
Toen ik echter halverwege het boek was begon het boeiender te worden en uiteindelijk wilde ik ook echt graag weten hoe het af zou lopen.
Onbegrijpelijk wat Hitler en de nazi’s heeft bezield om al die Joodse mensen om het leven te brengen en wat hebben zij een verschrikkelijke tijd moeten doorstaan in de concentratiekampen. Pas aan het einde van het boek begreep ik dat het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en dat maakt het allemaal nog iets grimmiger. Een beetje langdradig geschreven, maar uiteindelijk toch best wel een goed boek…

De jongen op het houten kistjeLeon Leyson – De jongen op het houten kistje

Wat een aangrijpend boek… Ik vind het fijn als boeken in de ik-vorm worden geschreven, ik heb het gevoel dat ik me dan nog meer kan inleven in een karakter. Leon heeft en verschrikkelijke jeugd gehad en alleen maar omdat hij toevallig Joods was. Ik ben het met hem eens dat hij zijn leven aan de inspanningen van Oskar Schindler te danken heeft. Dat was voor mij ook de aanleiding om vandaag na 20 jaar nogmaals Schindler’s List te kijken. Mede hierdoor is het boek voor mij nog meer tot leven gekomen.

 

 

21 ZomersChantal van Gastel – 21 Zomers en andere verhalen

Wat een heerlijke verhalenbundel!!! Doordat ik ‘Zomer in New York’ al had gelezen was ik helaas veel te snel door dit boek heen. De overige verhalen namen je al snel mee in het verhaal en ik vond het bij ieder verhaal weer jammer dat het al afgelopen was. Dat wil duidelijk iets zeggen over de schrijfstijl van Chantal, ze weet haar lezers echt mee te slepen.
Vooral de preview van ‘Ik wist het’ belooft erg veel goeds. Ik kan niet wachten tot het boek dan ook daadwerkelijk zal verschijnen…

 

 

FeestFeest 10 Jaar Chicklit.nl

Een heerlijk boek om op een zomerse dag te lezen… Het zijn fijne korte verhalen waardoor je het iets makkelijker weglegt om even een duik in het zwembad te nemen. Meteen een paar leuke auteurs ontdekt waar ik beslist nog meer van wil lezen.  Leuke verhalenbundel!!!

 

 

 

 

Hotel aan zeeMeave Binchy – Hotel aan zee

Na in een verhalenbundel een kort verhaal van deze schrijfster te hebben gelezen wilde ik ook wel eens een boek van haar lezen. Ik koos het laatste boek dat zij geschreven heeft.
Ik weet niet goed wat ik er nu echt van moet vinden. Ieder hoofdstuk heeft zijn eigen hoofdrolspeler met hierin het hele levensverhaal beschreven. Ik had liever gezien dat de hoofdrolspeelster uit het eerste hoofdstuk dit ook het hele boek was gebleven.
Heel apart, je moet ieder hoofdstuk weer opnieuw in het verhaal komen. Als al haar boeken zo zijn denk ik dat dit ook meteen het laatste boek is dat ik van haar gelezen heb.
Niet verkeerd, maar niet echt mijn stijl…

Groetjes Zomer