Juli, de maand van mijn zomervakantie… 13 boeken verslond ik maar liefst. Ik moet wel eerlijk bekennen dat het ook 3 korte verhalen betrof, maar dan nog…

BikiniJames Patterson – Bikini

Nu weet ik weer waarom James Patterson absoluut een van mijn meest favoriete schrijvers is. Met Bikini zet hij weer een bloedstollende thriller neer. Heerlijk zomers, het begint zonnig op Hawaii. Maar dan komt Henri in beeld… Kim is de eerste die aan zijn moordende handen ten prooi valt, maar hoe vergaat het de andere mensen die ook in het resort verblijven?
Ik heb weer eens tot midden in de nacht liggen lezen omdat ik perse wilde weten hoe het boek zou eindigen. Waanzinnig goed!!!

 

 

Hasta la VistaJudith Visser – Hasta la Vista!

Na al eerder ‘Zeemansbruid’ van Judith Visser te hebben gelezen kwam dit boek ook voorbij, een thriller voor jong-volwassenen. Jeetje, ik ben in mijn hangmat gaan liggen en heb het boek in 1 ruk uitgelezen.
Na het lezen van dit boek kun je je voorstellen dat je je puberdochter absoluut niet alleen op vakantie laat gaan. Wat een leuke vakantieliefde leek blijkt te eindigen in een ware nachtmerrie.
Het einde had ik totaal niet kunnen voorspellen en ik wacht dan ook met smart op het volgende deel. Jawel, een open einde…

 

coverJames Patterson – Hittegolf

Hoewel het begin van het boek niet direct heel veelbelovend was zette ik toch door en na een hoofdstuk of 5 was verkocht. Ik nestelde mezelf in mijn hangmat en las het ook dit boek weer in een ruk uit. Ik moest en zou perse weten wie de moordenaar van die jonge jongens was geweest. Het einde had ik zelf totaal niet kunnen verzinnen. Wat een weergaloze ontknoping!!!

 

 

 

Geknipt voor jouChantal van Gastel – Geknipt voor jou

Zo jammer dat ik nu al alle boeken van deze schrijfster heb gelezen. Wat een heerlijke ‘feel good boeken’. Ook dit keer leefde ik helemaal mee met Hannah en hoopte vurig dat alles wat ze wenste uit zou komen.
Als je gewoon je zinnen even wilt verzetten en niet je hoofd volt wilt stouwen met moeilijke dingen moet je dit boek gewoon lezen. Echt een aanrader…

 

 

 

Belofte maakt schuldJames Patterson – Belofte maakt schuld

Het eerste boek van James Patterson waarover ik niet laaiend enthousiast ben. Misschien komt dat wel omdat al ongeveer vanaf de eerste bladzijde bekend is wie de moordenaar is. Daar omheen zitten wel een aantal leuke vraagstukken die echt pas op het allerlaatste moment beantwoord worden. Een leuk boek, maar absoluut geen topper…

 

 

 

 

OverkillEscober – Overkill

Wat een verrassend goed boek!!! Nog niet eerder las ik een boek van Esther Verhoef, noch van haar als duo met haar echtgenoot.
Het boek heeft meteen een behoorlijk erotische binnenkomer waardoor ik even twijfelde of ik ook wel echt in een thriller was begonnen. Het verdere verloop van het verhaal maakte dat echter ruimschoots goed.
Ik weet zeker dat ik nog meer boeken van dit duo ga lezen!!!

 

 

 

De AffaireJames Patterson – De Affaire

Dat James Patterson een schrijver is die verrassende eindes aan zijn boek weet te breien was al bekend, maar hiermee slaat hij weer alles. Toch is dit niet een van zijn betere boeken. Ik ben gewend dat er meer onderhuidse spanning in zijn verhalen zit en dat miste ik in dit boek toch wel een beetje. Desondanks toch weer een goed boek van deze schrijver. De onthullingen die in het einde aan bod komen waren zeer verrassend en had ik totaal niet aan zien komen…

 

 

 

Zomer van verraadJames Patterson – Zomer van verraad

Dat de kunstwereld een corrupte bende is, is geen geheim. In dit boek blijkt dat eens te meer. Gedurende de vlucht van Ned Kelly lijkt het web van verraad zich steeds meer om hem heen te wikkelen.
Ik had wel een klein vermoeden wie er achter het verraad zat maar de uiteindelijke ontknoping was, zoals je van James Patterson, bent gewend weer een grote verrassing.
In het begin is het boek een beetje wennen omdat er zowel in de ik-vorm als in de tweede persoon wordt verteld, maar daar wen je al snel aan. Wederom een erg goed boek van deze schrijver!!!

 

Huisje boompje feestjeJill Mansell – Huisje boompje feestje

Volgens mij is dit het eerste boek dat ik van Jill Mansell uit heb gelezen. De laatste tijd lees ik weer wat meer chicklits en over deze had ik al goede recensies gelezen. Nou, er is niets te veel gezegd hoor!!! Ik heb genoten van het boek en heb vaak hardop zitten lachen. Het kleine dorpje waar dit verhaal zich afspeelt schudt hevig op zijn grondvesten!!!

 

 

 

 

De scheidingSuzanne Vermeer – De scheiding

Een heel klein boekje dat ik tijdens het surfen op internet tegenkwam. Na ‘Route du soleil’ was dit gewoonweg slecht. Omdat het 24 bladzijden bevat kan het natuurlijk ook niet veel diepgang hebben. Ach, ik heb mijn doel van 45 boeken hiermee wel behaald, dat is dan wel weer leuk…

 

 

 

 

MadonnaSuzanne Vermeer – Madonna

Wat een waardeloos boekje… De modewereld kan interessant zijn, maar dat blijkt hier totaal niet uit. Bijna zonde van de tijd die ik heb genomen om de 14 pagina’s te lezen. Suzanne Vermeer is duidelijk niet van de korte verhalen. Toch maar weer even overschakelen naar een andere schrijver.

 

 

 

 

De EetclubSaskia Noort – De eetclub

Toen ik las dat er een vervolg komt op ‘De eetclub’ besloot ik dat het de hoogste tijd was om dit boek dan ook eindelijk eens te lezen. Ik was zo verstandig geweest om de film nog niet te kijken en wist dus totaal niet wat me te wachten stond.
Nou, kan dat tweede deel nu al uitkomen svp? Wat een zinderend spannend boek en wat een onderhuidse spanning.
Je leeft helemaal mee met Karen en ik begon zelf ook al allerlei complottheorieën te bedenken. Absoluut een aanrader!!!

 

 

 

In de mistSuzanne Vermeer – In de mist

Nou, je mag het geen boek noemen, dit verhaal bestaat eigenlijk maar uit twee bladzijden. En ik kan er maar 1 ding over zeggen: Het slaat echt nergens op!!!

 

 

 

 

 

Ik heb nog een paar dagen vakantie, het begin van augustus zal dus ook wel goed zijn. Inmiddels heb ik mijn doel op 55 boeken gezet voor dit jaar, hoewel ik nu eigenlijk al weet dat ik dat ook makkelijk zal halen.

Groetjes Zomer