Nou, het jaar heeft een redelijke goede start met 3 boeken. Niet helemaal wat ik in gedachten had, met deze hoeveelheid haal ik natuurlijk nooit de 50, maar het is niet slecht…

Fataal weekendPatricia Cornwell – Fataal weekend

Op aanraden van een aantal collega’s las ik voor het eerst een boek van Patricia Cornwell. Ik moest echt de serie van Kay Scarpetta lezen, kreeg ik te horen.
Wat ben ik blij dat ik naar hen geluisterd heb!!!
Kay is Patholoog-Anatoom en raakt betrokken bij een onderzoek naar een reeks moorden op jonge vrouwen. Alles wordt zeer gedetailleerd beschreven en daar houd ik wel van. Des te beter kan ik me in het verhaal inleven.
Grappige in dit boek is dat het van het begin van de jaren 90 dateert en internet en het feit dat echt iedereen een computer heeft nog niet zijn intrede heeft gedaan. DNA is nog een raar iets… Drukt je wel met de neus op de feiten over wat er in 25 jaar tijd allemaal veranderd is.
Al met al een erg goed boek dat me diverse malen op het verkeerde spoor over de dader zette.
Ik ga me zeker nog amuseren met de verdere delen in deze serie!!!

Staan plassen…Werner van Looy – Staand plassen is levensgevaarlijk

Oh, wat houd ik van de columns van Werner. Ook dit jaar heeft hij weer een gratis boekje uitgegeven ter ere van zijn verjaardag. Het is gevuld met columns en stuk voor stuk zijn ze waanzinnig herkenbaar!!! Oké, niet die over staand plassen natuurlijk, daar weet ik niets vanaf, maar bij ieder verhaaltje overvalt je echt de ‘oh ja-factor’.
Jammer dat de boekjes steeds zo dun zijn, ze zijn echt heerlijk om te lezen!!!
@Werner, heb je niet nog meer gelegenheden waarvoor je een boekje uit kunt geven?

Corpus DelictiPatricia Cornwell – Corpus Delicti

Hoe goed ik deel 1 ook vond, ik heb me met moeite door deel 2 van Kay Scarpetta moeten worstelen. Het was me allemaal even iets te wazig en zweverig en sommige dingen vond ik echt vergezocht. Omdat ik van anderen hoor dat de meeste boeken in deze serie echter wel weer goed zijn wilde ik het toch uitlezen om wel de rode draad van het verhaal te kunnen blijven volgen.
Uiteindelijk wordt de ontknoping dan wel weer erg goed uitgelegd en de laatste paar hoofdstukken waren dan ook prima in orde… Jammer van het trage begin!!!

Groetjes