Een goede aftrap om mijn boekenchallenge voor 2014 te behalen, de eerste 7 boeken zijn een feit. Met uitzondering van het boekje van Werner van Looy zijn het allemaal thrillers. Na 6 boeken van Tess Gerritsen wilde ik even iets anders en ben dus even geswitched van schrijver…


Zustermoord
Tess Gerritsen – Zustermoord

Het eerste boek van 2014 is een feit!!! En wat voor een boek… Door de serie op tv ben ik over behoorlijk wat feiten op het verkeerde been gezet en heb me dan ook een aantal malen ontzettend verbaasd. Daarentegen is het boek zo spannend dat ik tot midden in de nacht heb liggen lezen. Ik moest en zou weten wie de moord gepleegd had en hoe het met Rizzoli afloopt. Dat doet Tess goed, ik weet nog niet hoe het met Rizzoli afloopt, dus ik ga maar meteen verder in deel 5…

 

 

Verdwijn

Tess Gerritsen – Verdwijn

Wow, een van de betere boeken in de serie van Rizzoli & Isles. Dit boek gaat over de wereld van de vrouwenhandel vanuit Rusland en omschrijft een horrorverhaal over enkele vrouwen die denken hun droom waar te maken door Amerika te gaan. Niets is minder waar!!! Jane Rizzoli komt door stom toeval midden in een bloedstollende situatie terecht die op een ware ramp uit lijkt te draaien. Het boek was zo spannend dat ik me ’s avonds in bed echt heb moeten dwingen om het boek aan de kant te leggen. Tenslotte moest er ook nog gewerkt worden en dan is het wel zo prettig als je een beetje geslapen hebt. De laatste avond heb ik echter tot midden in de nacht liggen lezen, ik moest en zou weten hoe het af zou lopen. Dit einde had ik nu dus totaal niet kunnen voorspellen, een van de mededaders in deze zaak kwam voor mij als toverslag bij heldere hemel. Snel verder in deel 6!!!


Slagroom en Liefde
Werner van Looy – Slagroom & Liefde

Hahaha, wat een ontzettend grappig boekje!!! Per toeval kwam ik de link naar dit gratis boekje tegen op Twitter en natuurlijk downloadde ik het… Werner van Looy is schrijver van columns voor Viva en heeft deze nu gebundeld in dit boekje. Het is maar klein, maar krachtig genoeg om je een paar keer flink te laten lachen.


 

 

De Mefisto ClubTess Gerritsen – De Mefisto Club

Wat een ontzettend vreemd boek, maar ook weer ontzettend goed!!! Ik heb helemaal niets met Satan en demonen, maar halverwege dit boek begin je langzaam aan jezelf te twijfelen. Worden al die vrouwen door de duivel zelf vermoord of is er toch iets anders aan de hand? Ik ben heel lang op het verkeerde been gezet, maar op een gegeven moment begon ik het langzaam door te krijgen. Dacht ik… Iedere keer weer weet Tess een plot te verzinnen dat je zelf in je stoutste dromen niet kon verzinnen. Maura haar verhaallijn begint ook steeds interessanter te worden en langzaam leer je de vrouw achter ‘De koningin der doden’ kennen. Zou ze ooit de ware liefde echt vinden?


Blond 15
Heleen van der Kemp – Blond 15

Mijn eerste boek van deze schrijfster… Hoewel het boek absoluut niet slecht is ben ik nog niet helemaal overtuigd. Er zitten een paar vreemde details in die niet kloppen met de werkelijkheid. Een rechercheur die in uniform loopt en tegelijkertijd profiler is. De schrijfster heeft zich niet echt goed verdiept. Desondanks zit er wel een onderhuidse spanning in het boek en door het open einde wil ik toch ook het tweede deel lezen. Hopen dat hier iets meer verdieping uit zal blijken…

 

 


AfrekeningHeleen van der Kemp – Afrekening

Nadat deel 1 een klein beetje tegenviel, toch verder gegaan in deel 2 van deze serie over Britt Franken. De schrijfster heeft zich inmiddels meer verdiept (Leuk, dit vertelde ze me zelf op Goodreads) en de details zijn inmiddels een stuk verbeterd. In dit boek staat wraak in het middelpunt waarbij de daders het niet eens zijn met de strafmaat in Nederland. Goed in elkaar gedraaid en ook ik legde net als de rechercheur in het verhaal pas laat de link over hoe het hele systeem in elkaar zat. Goed boek en absoluut stukken beter dan deel 1. Ik ga maar meteen verder in het 3e en voorlopig laatste deel in deze reeks.

 

 

OnschendbaarHeleen van de Kemp – Onschendbaar

De schrijfster wordt steeds beter!!! Oh bah, eigenlijk is het onderwerp van dit boek helemaal niet leuk. Misbruik van kinderen is een feit waar ik zo ontzettend kwaad over kan worden!!! Gelukkig is het in dit verhaal allemaal verzonnen… Britt Franken krijgt te maken met een zaak die je, als je zelf bij de politie zou werken, nooit hoopt te hoeven draaien. Het verhaal is meeslepend en ik wilde dan ook per se vandaag nog weten of het netwerk op zou worden gerold. Ik vertel verder niets, anders hoeven jullie het boek al niet meer te lezen. Hopen dat er snel een vierde deel zal verschijnen!!!

 

Groetjes-Serena-schuin-winter