Ook deze maand las ik weer de nodige boeken… Na twee losstaande boeken te hebben gelezen ben ik weer in de ban geraakt van de boeken van James Patterson.

Ik ben begonnen aan de serie van de ‘Women’s Murder Club’ welke Lindsay Boxer volgt in haar werk als inspecteur bij de afdeling moordzaken in San Francisco. Wat een waanzinnig goede boeken!!! Tussendoor las ik nog een tegenvaller en ben ik snel weer teruggegaan naar de James Patterson. De start voor 2013 was in ieder geval al erg goed. 10 boeken!!! Als ik op deze voet verder ga zijn die 45 boeken van de Reading Challenge een eitje!!!

Voor ik ga slapen S.J. Watson – Voor Ik Ga Slapen

Dit boek was de aftrap voor de Reading Challenge van 2013. En wat voor een aftrap!!!
Ik had op oudjaarsavond 1 hoofdstuk in dit boek gelezen en heb nieuwjaarsochtend verder gelezen omdat ik zo vroeg wakker was. Hierna lukte het me echter niet meer om het boek weg te leggen.
Het verhaal slokt je helemaal op en gedurende het verloop van het verhaal probeer je samen met Christine te bedenken waar haar geheugenverlies vandaan kan komen.
De clou wordt pas aan het einde duidelijk en die wordt eerlijk gezegd een klein beetje afgeraffeld.
Maar mensen, wat een aanrader is dit boek!!!

 

Ik zal je vinden Katia Lief – Ik Zal Je Vinden

Na ‘Nu jij nog’ te hebben gelezen moest ik dit boek natuurlijk ook lezen…
Ook dit was weer een erg goed boek, hoewel ik het eerste deel toch net iets beter vond.
De spanning is gedurende het hele boek te snijden en de ontknoping is zeer verrassend. Van mij had de ontknoping iets uitgebreider aan bod mogen komen, maar dat neemt niet weg dat het een heel goed boek blijft. Hopen dat er nog meer boeken van deze schrijfster uit zullen komen!!!

 

 

 

De Eerstverlorene

James Patterson – De Eerstverlorene

Ik wist al dat James Patterson een goede schrijver was en daarom begon ik ’s middags dan ook met goede zin aan dit boek. Nu is hij het schuld dat ik binnen zeer korte tijd nog 10 boeken moet gaan lezen.
Wat een goed boek en super doordacht plot. Het boek wordt geschreven met een onheilspellende spanning en tot op de laatste bladzijde wist ik niet wie de dader was.
Ik leefde helemaal mee in het onderzoek van de vier vrouwen en ben erg benieuwd welke zaken ze nog meer op zullen lossen.
Op naar deel 2 van The Women’s Murder Club!!!

 

Mijn Wil GeschiedeJames Patterson – Mijn Wil Geschiede

Ook dit was weer een thriller zoals alleen James Patterson ze kan schrijven. Deze keer maar 4 sterren omdat ik al halverwege het boek in de gaten had wie de dader was. Desondanks weer een ontzettend spannend boek. Je komt steeds meer te weten over de hoofdrolspeelsters en alleen dat al is een goede reden om snel verder te gaan in het derde deel van deze ontzettend goede serie…

 

 

 

De Derde AanslagJames Patterson – De Derde Aanslag

Het derde boek in de serie van ‘The Women’s Murder Club… Dit boek was iets minder goed dan de voorgaande twee delen. Misschien dat dit komt omdat het boek voor mij iets te politiek getint was. Desalniettemin zitten er weer een paar pittige stukken in en komt er ook een behoorlijke portie verdriet in voor die de levens van de vrouwen van de club volledig op zijn kop zet.
Het plot is altijd weer goed doordacht en de uiteindelijke drijfveer van de moordenaar wordt goed uiteen gezet door de schrijver. Snel door met deel 4…

 

De Vierde Seconde

James Patterson – De Vierde Seconde

Dat was weer een van de betere boeken van James Patterson. Ik ben inmiddels aardig onder de indruk van deze serie boeken. Dit boek beschrijft hoe hard en meedogenloos het bestaan van politieagent soms kan zijn en hoe de buitenwereld hier op reageert. Absoluut een aanrader!!!
Ik blijf echter wel van mening dat je de boeken echt in volgorde van de serie moet lezen om hoofdrolspeelster Lindsay beter te kunnen begrijpen.

 

 

 

De Vijfde VrouwJames Patterson – De Vijfde Vrouw

Hoewel de eerste moorden die in het verhaal plaatsvonden naar mijn mening een beetje afgeraffeld werden, werd de tweede zaak des te breder uitgemeten. Tot op de laatste bladzijde had ik dit keer geen idee wie de dader zou kunnen zijn. Wederom een spannend boek dat ik weer binnen een dag verslonden heb…

 

 

 

 

Het zesde slachtofferJames Patterson – Het Zesde Slachtoffer

Een boek waarin wel heel veel zaken tegelijkertijd de kop opsteken. Ondanks de vele verhaallijnen blijft het echter overzichtelijk en wordt alles minutieus uit de doeken gedaan.
Je zit op het puntje van je stoel als een van vrouwen van de ‘Club’ in het ziekenhuis belandt en hier voor haar leven moet vechten. En hoe zal het verder gaan met het liefdesleven van Lindsay? Blijven zij en Joe bij elkaar? De volgende delen zullen beslist een ontknoping geven…

 

 

 

Het ChaletSuzanne Vermeer – Het Chalet

Ik vraag me echt af hoe dit boek in hemelsnaam op 2 in de bestseller 60 kan staan en op 1 in de thriller top 10.
Pas de laatste 20 bladzijden was er een beetje spanning in het boek te vinden. Ik heb me meer dan 50 hoofdstukken lang afgevraagd wanneer het eindelijk eens spannend zou gaan worden. De ontknoping wordt afgeraffeld en gaat eigenlijk helemaal nergens over.
Net als ‘Noorderlicht’ vond ik dit boek een echte tegenvaller. Voorlopig even geen boeken meer van Vermeer/Goeken…

 

 

Zevende HemelJames Patterson – Zevende Hemel

Het is te merken dat dit boek niet door James Patterson alleen is geschreven. Er is een iets andere schrijfstijl in het verhaal te bemerken. Dat maakt het verhaal echter absoluut niet slechter!!!
Ook in dit verhaal worden twee verschillende zaken behandeld. Het einde van een van de zaken, dat pas op de laatste bladzijde wordt beschreven, had ik echt niet verwacht…
Het liefdesleven van Lindsay, de hoofdrolspeelster, wordt ook steeds interessanter. Goede reden om weer vrolijk verder te lezen in deel 8 van deze serie.

 

Ik heb de komende 3 weken behoorlijk veel vrij, dus in februari zullen er ook wel weer de nodige boeken gelezen worden. Niets is relaxter dan lekker languit met een goed boek op de bank te kruipen.

Groetjes-Serena-schuin-winter