Na bijna 3 maanden zijn er natuurlijk alweer aardig wat nieuwe apps bijgekomen op mijn iPhone en ik wilde ze jullie hier natuurlijk niet onthouden. Zoals het een goede internet-nerd betaamd moet ik er dus weer eens een uitgebreid blogje aan wijden…

iPhone Apps:

  • 2Do Lite: Sinds gisteren pas geïnstalleerd en ik ben er nu al helemaal weg van. Ik ben een fan van het maken van lijstjes. Deze app laat je echter je taken netjes verdelen in categorieën en geeft de mogelijkheid om ze via mail te delen, alarm eraan toe te voegen en nog veel meer. Ik ben er nu al over aan het twijfelen of ik niet de pro-versie (€ 4,99) aan zal schaffen om meerdere agenda’s en pushmeldingen toe te kunnen voegen. (Gratis)

Overzicht van al je taken... Overzicht voltooide taken... Instellingen...

  • Appie: De app van Albert Heijn. Beetje traag, maar wel erg handig. Je hebt de mogelijkheid om je boodschappenlijst aan te maken via zelf ingevoerde artikelen of via de Bonus-pagina. Bij de Bonus-pagina is te bekijken welke artikelen er in de aanbieding zijn en welke artikelen je onlangs gekocht hebt als je de app koppelt aan het nummer van je Bonuskaart.
    Verder zijn de bekende receptenkaartjes erin verwerkt en kun je vanuit het recept de benodigde artikelen meteen aan je boodschappenlijst toevoegen. (Gratis)

Startscherm... Boodschappenlijst...

Bonusaanbiedingen... Receptenpagina...

  • Qik: Ik heb deze app al eens besproken onder de jailbreak-apps, maar sinds kort is deze app ook voor iedere iPhone te vinden in de reguliere App Store. Makkelijk filmen en je filmpje wordt meteen online naar de website gestreamd zodat je volgers met een kleine vertraging live mee kunnen kijken. Tevens is er de mogelijkheid om je filmpje naar diverse Social Media-sites door te sturen. (Gratis)

Startscherm... Filmscherm...

Filmoverzicht... Instellingen opgenomen filmpje...

  • Gowalla: Leuke app die je de mogelijkheid geeft om je locatie van dat moment te posten. Er zit een klein wedstrijdelement in waarin je moet proberen om op je aangemaakte locaties zoveel mogelijk items te vinden en om zoveel mogelijk locaties aan te maken. Hoe meer locaties, hoe meer “prijzen” je in de wacht sleept. Ook hier is de app gekoppeld aan Facebook en Twitter en kun je van hieruit je vrienden toevoegen en hen laten weten waar je uithangt. (Gratis)

Profielscherm... Spots/Locatiepagina... Vriendenoverzicht...

  • Fokke & Sukke: Kort en krachtig, de strips uit het NRC. Bijna dagelijks wordt er wel een strip geplaatst die betrekking heeft op het nieuws van die dag. (Gratis)

Startscherm... Strip...

iPhone Tip:

  • Snel omhoog scrollen in webpagina: Als je op je iPhone websites bekijkt zijn deze vaak oneindig lang. Uiteraard staan de links altijd bovenaan en ben je dus een eeuwigheid aan het scrollen voor je weer boven bent. Door echter twee keer op de statusbalk bovenin te tikken sta je meteen weer bovenaan.

Wederom… Ik hoop dat jullie er je voordeel mee kunnen doen. Mochten jullie nog tips hebben, zet ze dan op jullie website of mail ze mij eventueel. Altijd leuk om te lezen wat jullie vaak gebruiken.