Met het oog op de kerstvakantie wordt het weer eens tijd voor wat nieuwe tips voor de iPad. Deze keer vooral spelletjes… Ben normaal niet zo van de spelletjes, maar deze keer ben ik echt verslaafd geraakt.

(Alle plaatjes bij de apps zijn aanklikbaar om ze groter te kunnen bekijken)

Apps:

  • Angry Birds HD: Wat een ontzettend verslavend spel!!! Probeer met boze vogeltjes de varkentjes uit het bouwwerken te schieten. Er zijn talloze levels en de uitdaging is om in ieder level 3 sterren te halen. (€ 3,99)

Angry Birds HD 1 Angry Birds HD 2 Angry Birds HD 3 Angry Birds HD 4

  • Angry Birds Seasons HD: Eigenlijk hetzelfde spel als de gewone Angry Birds, maar dan in een kerstjasje. Het vrijspelen van de levels gebeurt in de vorm van een adventskalender. Iedere dag om 9 uur zal er een nieuw level speelbaar. Ook hier is het de truc om in ieder level 3 sterren te behalen.
    De Halloween versie is ook nog volledig te spelen in deze versie. (€ 1,59)

Angry Birds Seasons HD 1 Angry Birds Seasons HD 2 Angry Birds Seasons HD 3

  • Cut The Rope: Holiday Gift: Als ‘kerstcadeautje’ is deze versie van Cut The Rope gratis te downloaden. 25 levels waarbij je moet pogen om de snoepjes in de mond van On Nom te laten vallen. Ook hierbij moet je proberen om in ieder level de 3 sterren te behalen. Deze app is overigens universeel en dus ook op de iPhone te spelen. (Gratis)

Cut The Rope: Holiday Gift 1 Cut The Rope: Holiday Gift 2

  • Suske en Wiske: De Stuivende Stad: Altijd leuk om een stripboekje te lezen. En al helemaal als het in deze vorm te bekijken is… Je hebt de mogelijkheid om de strip zelf te lezen, maar je kunt hem ook volledig voor laten lezen waarbij alle plaatjes groot in beeld komen. (Gratis)

Suske & Wiske 1 Suske & Wiske 2 Suske & Wiske 3

  • FREE Emoji for iPad: Eindelijk is er dan ook het officiële Emoji toetsenbord voor de iPad. Volg de instructies in de app en het toetsenbord zal op dezelfde wijze werken als op de iPhone. (Gratis)

Emoji 1 Emoji 2

  • Neon Wallpaper for iPad: Als je je iPad helemaal naar je eigen smaak ‘in wilt richten’ is het natuurlijk erg leuk om ook een eigen achtergrond te hebben. Met deze app is het mogelijk om je wallpaper van tekst te voorzien. Er zijn talloze achtergronden beschikbaar en diverse lettertypes. Enige jammere is dat de achtergronden alleen goed werken in landscape, maar dat mag de pret niet drukken. (€ 0,79)

Neon Wallpaper 1 Neon Wallpaper 2 Neon Wallpaper 3

Tips:

In de vakantie worden er natuurlijk ook veel films gekeken. En wat is er nu makkelijker dan de iPad middels een kabeltje op de tv aan te sluiten en zo je film te bekijken. Geen gezeur meer met branden of iets dergelijks. Gewoon filmpje op je iPad zetten en aansluiten die handel. Nu is de kabel die bij Apple verkrijgbaar is vrij prijzig. Ik heb echter een AV-kabel gevonden die een stuk goedkoper is en perfect werkt!!!

De AV-kabel is hier verkrijgbaar voor de prijs van € 23.

Kleine aanvulling 17.25 uur:

Ik heb zojuist via Air Video (Zie deze blog) een film naar mijn iPad gestreamd. Ook dit werkt perfect in combinatie met de AV-kabel…