Deze keer weer een klein blogje met enkele apps die ik graag gebruik op mijn iPad. Het zijn er niet veel, maar ze zijn wel erg handig!!!

Apps:

  • Dropbox: Deze app maakt het mogelijk om bestanden te delen op meerdere locaties. Je maakt een account aan en kiest hiervoor een maplocatie op je pc. Hier kun je nu alle bestanden die je gesynchroniseerd wilt hebben in plaatsen. Alle bestanden die je nu via de iPad en je iPhone uploadt komen nu ook netjes in deze map terecht. Op de iPad en de iPhone is het middels de app alleen mogelijk om foto’s te uploaden. Het is echter via een omweg toch mogelijk om alle bestanden vanaf de iPad te synchroniseren. Meld je aan op Habilis en er wordt een speciaal mailadres aangemaakt voor jouw Dropbox-account. Vanaf nu kun je dus alle bestanden direct naar je account mailen. Zodra je thuis de pc aanzet zullen ook hier de bestanden worden gesynchroniseerd. Alle bestanden in je map zijn uiteraard wel op de iPad en de iPhone te bekijken. Het is mogelijk om je account gratis tot 8 GB uit te breiden. Hiervoor dien je vrienden aan te melden en Dropbox op verschillende pc’s te installeren. Wil je ook een account? Meld je dan aan via deze link. Wij krijgen dan beiden 250 MB extra opslagruimte… (Gratis)

Dropbox mappen Dropbox bekijken

  • PlainText: Deze app is een simpele teksteditor die je bestanden automatisch uploadt naar Dropbox. Het is mogelijk om mappen te maken om zo je bestanden te ordenen. Wil je de bestanden later op de pc bekijken zullen ze in de kladblok worden geopend. Ideaal om tijdens studie, vergaderingen enz. snel even notities te maken. (Gratis)

PlainText mappen PlainText bekijken PlainText schrijven

  • Toodledo: Eindelijk heb ik een taakmanager gevonden die synchroniseert met de iPad, iPhone, Outlook en Google Calendar. Welke app of programma ik ook open, overal worden direct de nieuwe taken en/of notities gesynchroniseerd. Nooit meer iets vergeten!!! (€ 2,99)

Toodledo taken Toodledo notities

Tips:

  • Onlangs heb ik op eBay de ideale iPadstand aangeschaft. Een ideale stand die in diverse standen geplaatst kan worden… De stand is zelfs geschikt om een laptop op te plaatsen door de uitschuifbare pootjes. Wil je hem ook bestellen kijk dan even hier, zo goedkoop zul je hem nergens meer vinden!!! Het pakket wordt binnen ongeveer een week gratis verzonden en komt in een net doosje met een bewaartasje erbij. Wacht niet  te lang, anders zal de actie voorbij zijn!!!

Mijn iPadstand is gearriveerd... Nieuwe iPadstand 'in actie'…