Na meer dan een maand is het weer eens hoog tijd om een blogje te wijden aan de iPad. Inmiddels zijn er weer een aantal leuke apps uitgekomen die het verdienen om hier even besproken te worden.

Apps:

  • Remote: Deze app heeft net een grote update gekregen en is nu dus ook geschikt voor de iPad. Ideaal om vanaf de bank even een andere cd in iTunes op te zetten of even het volume aan te passen. Deze app is universeel voor de iPad en de iPhone. (Gratis)

Remote Remote Remote

  • Color Mail: Deze app is niet verkrijgbaar in de Store, maar is een WebApp. De app stelt je in staat om je mails op de iPad iets meer kleur te geven door er een achtergrond aan toe te voegen. Ga naar deze link: Color Mail, klik op de +  en kies “Zet in beginscherm’. Hierna zal de app zoals iedere andere app voorzien zijn van een icoontje en op je scherm staan. Je hoeft dus niet iedere keer naar internet te gaan om de app op te roepen. (Gratis)

Color Mail Color Mail

  • GetGlue: De nieuwste hit op Twitter en Facebook is GetGlue. Deze app stelt je in staat om je favoriete films, tv programma’s, boeken enzovoorts te delen met je volgers. Tevens kun je laten zien wat je op dat moment aan het kijken, luisteren of wat dan ook aan het doen bent. Door in te checken en dingen aan je favo’s toe te voegen kun je stickers verdienen. (Gratis)

GetGlue GetGlue GetGlue

  • Free Translator: De naam van de app zegt het eigenlijk al. Deze app stelt je in staat om woorden en zinnen in heel veel talen te vertalen. Vanuit elke taal die je wilt naar elke taal die je wilt. Niet een app die je elke dag zult gebruiken, maar wel een heel handige… (Gratis)

Free Translator

  • Weather HD: Gewoon een heel mooie weerapp. Je kunt de voorspellingen voor een paar dagen vooruit zien en voor de huidige per aantal uren. Ik gebruik hem niet zozeer voor de voorspellingen, maar de foto’s die erbij zitten zijn echt ontzettend mooi. (€ 0,79)

Weather HD Weather HD

Tips:

  • Scrollen in frame: Op sommige pagina’s in Safari wil je wel eens scrollen in een frame. Als je echter met 1 vinger wilt scrollen zal de hele pagina omhoog of omlaag gaan. De oplossing is echter dichtbij!!! Plaats 2 vingers in het frame op het scherm en scrol omhoog of omhoog. Tadaa, alleen het frame zal bewegen en niet de hele pagina.

Vandaag niet zo heel veel apps, maar volgens mij wel weer een paar leuke. Als jullie vinden dat er nog een app is die ik absoluut moet bespreken, benoem hem dan even in mijn reacties. Misschien heb ik er nog nooit van gehoord en loop ik een heel leuke app mis.