Inmiddels zijn we alweer bijna 2 weken verder en heb ik nog een paar leuks apps ontdekt op de iPad die ik jullie niet wil onthouden. De iPad is nu ook in Nederland gelanceerd en dat leidde er toe dat er ook in de Nederlandse App Store een aantal leuke nieuwe apps zijn gearriveerd.

Apps:

  • Flipboard: Een leuke app die met de feeds vanuit Twitter, Facebook en enkele eigen feeds een soort magazine samenstelt. Door een item te selecteren opent zich een ‘boek’ waar je met de bekende vingerbewegingen doorheen kunt bladeren en de foto’s en items welke door je vrienden gepost zijn kunt bekijken. (Gratis)

Flipboard overzicht... Flipboard artikelen...

  • Buienradar HD: Hier kan ik kort en bondig over zijn. Deze app laat een radar en satellietbeelden zien van de Benelux en Europa. In de app is tevens de weersvoorspelling te zien en zelfs het filenieuws. (Gratis)

Buienradar... Buienradar weersvoorspelling...

  • ComicBookLover: De iPad leent zich uitermate goed voor het lezen van magazines en stripboeken. De meeste stripboeken die op het internet te vinden zijn, zijn opgemaakt in het .cbr-formaat. Deze app biedt de mogelijkheid om je bestanden te synchroniseren via iTunes. (Gratis)

ComicBookLover overzicht... Stripboek...

  • Veronica Magazine TV-Gids: De eerste Nederlandse tv-gids welke voor de iPad is uitgekomen. In de app is uiteraard de programmering te bekijken, maar er is ook de mogelijkheid om het magazine digitaal aan te schaffen. De eerste edities zijn overigens gratis aan te schaffen. Houd er wel rekening mee dat het downloaden van het magazine aardig wat ruimte in beslag neemt. (Gratis)

Veronica TV-Gids... Veronica Magazine...

  • WordPress: Deze app was al bekend van de iPhone. Deze app is zowel als de iPad en de iPhone te gebruiken. De mogelijkheden zijn niet al te ruim, echter het schrijven van een blog met enkel tekst en onderaan een foto kost niet al teveel moeite. Ik gebruik de app op dit moment om deze blog te schrijven terwijl ik de bank hang. Als de blog later als Draft opgeslagen wordt is het mogelijk om deze op een gewone computer verder te bewerken. (Gratis)

Wordpress blogoverzicht... Wordpress editor...

  • Camera for iPad: Middels deze app voeg  je middels een iPhone een camera toe aan je iPad. Beide devices worden middels Bluetooth of WiFi (Sterkste verbinding) met elkaar verbonden. Je richt je iPhone op hetgeen je wilt fotograferen en maakt uiteraard een foto. De foto wordt nu niet alleen in de filmrol van de iPhone opgeslagen, maar ook in de filmrol van de iPad. (€ 0,79)

Camera for iPad...

  • Zoek & Vind HD: De Gouden Gids en het Telefoonboek ineen. Typ een naam en plaats van de persoon of het bedrijf dat je zoekt en de app toont je meteen alle resultaten. Tik je een resultaat aan, wordt de lokatie ook meteen aangegeven op de getoonde kaart. (Gratis)

Zoek & Vind HD... Zoek & Vind HD kaart...

Tips:

Uiteraard kun je ook je eigen achtergrond instellen. Nu was ik op zoek naar de achtergrond die door de standaard apps op de iPad gebruikt worden. Denk hierbij aan Safari en iBooks. Deze was echter nergens te vinden. Nu is Roy mijn online helpdesk en hem is het gelukt om de achtergrond uit de apps te filteren en hier een losse afbeelding van te maken. Als er nog meer mensen op zoek zijn naar deze achtergrond, klik dan even op onderstaand plaatje en kies hier voor ‘All Sizes’. Kies hierna ‘Original’ en download de afbeelding.

iPad Wallpaper Grey

Ik hoop dat jullie weer iets aan mijn tips hebben gehad!!!