Nu ik de iPad een paar dagen in gebruik heb zijn er natuurlijk al een aantal apps die er direct al uitspringen. En ik zou ik niet zijn als ik deze apps niet met jullie wilde delen… Klik op de afbeeldingen om ze groter te zien, anders werd het wel een extreem lange blog!!!

iPad-apps:

 • Osfoora HD: Volgens velen echt DE Twitter-app voor de iPad. Een mooie interface die uiteraard zowel in portraitmode als in landscapemode te gebruiken is. Ik heb gekozen voor de lichte interface omdat dit net iets fijner voor de ogen is. (€ 2,99)

Timeline... Profielinfo... Tweet typen...

 • Reeder for iPad: Mensen die nogal veel op internet zitten maken over het algemeen wel gebruik van een feedreader. Ik gebruik hier op de pc Google Reader voor. Deze app heeft een perfect integratie met Google Reader en geeft per ‘map’ weer welke nieuwe feeds er zijn. Ook deze app kan zowel in potraitmode als in landscapemode gebruikt worden. (€ 3,99)

Mappenweergave... Overzicht... Bericht lezen...

 • Fast PDF: Een ideale manier om je PDF-bestanden op de iPad te lezen. De interface ziet er hetzelfde uit als de iBooks-app van Apple zelf. Je pdf’s voeg je via een server toe, makkelijker kan het bijna niet… De toegevoegde pdf’s (in mijn geval nu een berg Donald Ducks) kunnen zowel in potraitmode als in landscapemode gelezen worden. Zijn de letters iets te klein dan is de bekende ‘vergrootbeweging’ de oplossing. Deze app is overigens ook geschikt voor de iPhone. (€ 2,39)

Boekenplank... Portraitmode... Landscapemode...

 • Talking Tom Cat & Talking Baby Hippo: Twee apps die er echt voor de lol opstaan. Je kunt heel vrolijk tegen deze diertjes praten en ze herhalen alles wat je zegt. Je kunt er eveneens een filmpje van maken en dit delen via Facebook of YouTube. Verder is het nog mogelijk om ze te kietelen, op hun gezicht te slaan en nog meer van deze zinloze dingen. Deze apps hebben totaal geen meerwaarde, maar je gaat er wel heel hard van lachen!!! (Gratis & € 2,39)

Talking Tom... Talking Hippo...

 • Air Video: De ideale app voor mensen die graag een filmpje willen kijken op hun iPad, maar niet meteen het hele geheugen ermee vol willen duwen. Deze app zet in combinatie met een programma voor je pc via je wifi-kanaal een server op waarna je de films vanaf je pc draadloos naar je iPad kunt streamen. Films hoeven niet meer te worden omgezet, gewoon de map selecteren en spelen maar!!! Het schijnt ook mogelijk te zijn om echt een server op te zetten zodat je ook op afstand via 3G kunt kijken, maar aangezien ik die functie niet heb, heb ik me hierin niet verdiept. (€ 2,39)
  Er is ook een gratis versie, maar hierin kun je maar 3 bestanden zien en volgens mij niet alle formaten afspelen.

Film kiezen...

 • Weather Pro for iPad: Dit was al één van mijn favoriete apps op de iPhone, maar op de iPad ziet het er echt helemaal verbluffend uit. Mooie wekelijkse vooruitzicht, voorspelling per 3 uur en mooie radaroverzichten. Ook deze app kan zowel in potraitmode als in landscapemode gebruikt worden. (€ 3,99)

Weekoverzicht... Radar... Satelliet...

 • PhotoPad by ZAGG: Leuke fotobewerkingsapp waarmee je snel iets bij kunt snijden, kleuren aan kunt passen en nog veel meer. Ik heb waarschijnlijk nog lang niet alle functies ontdekt, maar het is in ieder geval al makkelijk om snel even een screenshot mee bij te snijden, of een foto naar zwart-wit om te zetten… (Gratis)

PhotoPad menu...

 • NU HD: Tja, over Nu.nl valt natuurlijk weinig te vertellen… Het is gewoon een site die altijd up to date is met betrekking tot het nieuws en nog meer. In deze app is uiteraard het nieuws te lezen. Verder zijn er foto’s te bekijken, films, het weer, de tv-gids en nog veel meer. Ook deze app kan zowel in potraitmode als in landscapemode gebruikt worden. (Gratis)

Overzicht...

 • BattPowr HD Free: Een heel eenvoudige app die weergeeft hoe lang je nog met je huidige accuduur kunt doen. Niets meer en niets minder… (Gratis)

Accuduur...

iPad Tips:

 • Radio luisteren: Ga in Safari op je iPad naar http://www.nederland.fm en selecteer het radiostation dat jij wilt luisteren. Open een nieuwe pagina en je kunt gewoon vrolijk verder surfen. Ook als je Safari wegklikt zal de muziek gewoon blijven spelen.
 • Emoji: Op de iPhone was het mogelijk om via een app emoji’s toe te voegen aan je toetsenbord. Op de iPad gaat dit iets omslachtiger, maar het is wel mogelijk.
  Voeg in de instellingen het Japans toetsenbord toe. Als je hierna in een app het toetsenbord in beeld hebt klik je op de wereldbol. Typ nu het woord ‘emoji’. In eerste instantie zullen er Japanse tekens verschijnen, maar zodra het woord volledig getypt is zal er boven je toetsenbord een balk verschijnen met alle emoji’s. Middels de pijltjes naar links en rechts kun je er nu doorheen scrollen. Je zult wel voor iedere emoji weer opnieuw het woord moeten typen, maar het werkt in ieder geval.
 • Weeknummers toevoegen aan agenda: In de agenda staat standaard geen weeknummer, er is echter toch een manier om deze in je agenda weer te laten geven.
  Surf in Safari naar ‘European weeknumbers’. Er opent nu een pagina waarin je je kunt subscriben op een agenda. Klik op de knop ‘subscribe to calendar’. Er zal nu een pop-upvenster openen met de vraag of je je wilt abonneren. Uiteraard dien je hierop te klikken. Klik in de Agenda-app linksboven op de knop ‘Agenda’s’ en vink je gewone agenda en de weeknummers aan. Bij iedere maandag zal nu het weeknummer vermeld worden.

Dit waren na de eerste 4 dagen mijn tips. Ik hoop dat jullie er iets aan hebben. Mochten jullie nog tips of trucs hebben dan hoor ik deze uiteraard graag!!!