Ga er goed voor zitten, deze week zat de iPhone aan mijn handen geplakt en maakte ik heel veel foto’s. Flink wat voer voor een lange blog (Die ik dan ook qua schrijven over een paar dagen verdeelde)… 
En voor de meelezers, maar ‘niet-reageerders’, laten jullie voor deze ene keer een reactie achter?

Nasi…

Maandag was mijn laatste dagje vrij aangebroken en ik deed even boodschappen om daarna een lekker grote pan nasi te maken, die ik in porties verdeelde en in de vriezer zette. Altijd makkelijk als ik binnenkort weer middagdienst heb of op een dagje dat ik geen zin heb om te koken.

Zon!!!Al tijdens het koken bemerkte ik dat het buiten echt heerlijk weer was en ik gooide ondertussen dan ook al de achterdeur open. Uiteindelijk stond ik gewoon even buiten te genieten en heb er ook maar een stoel bij gepakt. Tja, en als je dan eenmaal zit. Uiteindelijk zat ik voorzien van een boekje heerlijk twee uurtjes uit de wind in het zonnetje. Ik heb echt genoten!!! Ongelofelijk als je bedenkt dat het pas 24 februari was. Mag het alsjeblieft altijd zo’n winter zijn? Als je sneeuw wilt ga je maar naar Oostenrijk!!!

Hutspot…Hihi, ondanks dat ik ’s middags uitgebreid kookte at ik ’s avonds bij mijn ouders. Tja, als je hutspot maakt, daar mag je me dus echt ’s nachts voor wakker maken. Uiteraard kreeg ik ook weer een bakje mee en dit staat ook al in de vriezer. Ik kan voorlopig weer vooruit!!!

Bento…

Ik wil toch weer iets gezonder gaan eten en dus pakte ik ook mijn lunches weer aan. Ik heb de hele week een lunch gemaakt op de ‘bento’ manier. Gewoon allemaal kleine gezonde hapjes. Ook veel lekkerder dan een boterham!! Ik wil weer proberen om met uitzondering van een kopje soep niets meer in de kantine te kopen, ik word er moddervet van en het is alleen maar duur.
Ik kreeg al jaloerse blikken op mijn trommeltje op het werk. De eerste drie dagen heb ik het al keurig volgehouden, ’s avonds eventjes je best doen, dan hoef je het ’s ochtends alleen maar in je tas te mikken.
Ik ben nog op zoek naar ideeën voor kleine gezonde snackjes, dus als jullie nog tips hebben…

Roodborstje…Dinsdagochtend liep ik al in alle vroegte de afdeling op het werk op en zoals gewoonlijk was ik de eerste. Op het moment dat ik het licht aan wilde maken zag ik mijn ooghoeken door de deur iets bewegen in het trappenhuis. Goh, vloog er ineens een verstekelingetje binnen, zomaar op de tweede verdieping. De poetsvrouw kwam inmiddels ook kijken en al rustig pratend kon zij hem zo oppakken. Het bleek een waanzinnig schattig roodborstje te zijn. Nog even snel een foto maken en daarna hebben we hem buiten weer vrijgelaten. Heel schattig hoor, hij bleef even op de hand zitten en vloog toen heel rustig weg. Het beestje was helemaal niet bang!!!

Rhino Horn…Dinsdag deed ik na het werk mijn meest wazige aankoop van de laatste tijd, ik kocht een Rhino Horn. Ik heb gewoon veel last van een verstopte neus en hooikoorts en almaar neusspray gebruiken is ook niet echt gezond. Deze week werd ik er echter ook nog neusverkouden bij en ik ging op zoek Google op zoek naar een manier om dit te verminderen. Ik kwam terecht bij de Neti Pot of de Rhino Horn. Het is heel simpel, een ‘neusdouche’ die je sinussen reinigt en dus alle stofjes en bacteriën wegspoelt. Ik wil niet zeggen dat ik er nu helemaal vanaf ben, maar de verstopte neus is al een heel stuk minder… Kijk even naar dit filmpje om te zien hoe het werkt. Het is een beetje vreemd, maar het werkt, en dat is het belangrijkste!

Speklapje van de grill…Ik ben nog steeds heel erg blij met mijn contactgrill en ik probeer ook steeds nieuwe dingen uit. Als je speklappen op de barbecue kunt gooien kunnen ze ook op de grill dacht ik en inderdaad… Heel erg lekker!!! (Waanzinnig overigens hoeveel vet er in het bakje was gelopen.) Broccoli gekookt met een basilicumsausje, gebakken bistro krieltjes. Lekker snel klaar en toch redelijk gezond.

Tanden bleken…Ik wilde het al jaren, mijn tanden een paar tinten lichter. Niet dat ze zo slecht zijn hoor, maar een beetje witter mag best wel. Ik maakte dus een afspraak een bij de tandtechnicus en vorige week moest ik al happen voor het gebitje. Vrijdag kreeg ik een berichtje dat alles klaar was en mocht ik alle spulletjes ophalen. Ik kreeg zelfs de mal mee, hihi…
Het principe is heel simpel, je vult het gebitje (Dat echt perfect om je tanden past en je bijna niet voelt zitten) met een spul met waterstofperoxide en frommelt het voor je gaat slapen in je mond. Acht uur later word je wakker en poets je je tanden goed. Na 3 a 4 nachten zou je in principe klaar moeten zijn.

Tulpjes…Vrijdagochtend shopte ik nog een klein beetje, ik wilde nog wat bakjes halen voor mijn bento’s en liep ook even bij Blokker naar binnen. Ik had in het krantje leuke tulpjes zien staan en ik wilde even kijken of ze ook echt leuk waren. Gezien mijn hooikoorts zijn echte bloemen niet heel erg geslaagd en deze zagen er toch wel redelijk echt uit. Ik vind het wel gezellig staan op tafel!!!

Kapsalon…Na een hele week gezond lunchen en geen vette hap bij het avondeten vond ik dat ik een keertje in de week mocht zondigen. Ik haalde bij de plaatselijke friture dus een ‘kapsalon’. Zó lekker… (Ach, er zitten toch ook groenten in, zo slecht kan het dus niet zijn, hihi…)

Lente!!!1 Maart is de meteorologische lente weer begonnen en dus ook hier op de blog is het weer lente. Ik plaatste een andere header en gebruikte weer de ‘lente-groetjes’. Godzijdank is de winter voorbij, echt het meest vervelende seizoen van het hele jaar… Hopen dat ik snel weer zoals afgelopen maandag buiten in het zonnetje kan zitten. Ik word er ook meteen een stuk vrolijker van, heerlijk!!!

Straat versierd…

Op carnavalszaterdag is het voor mij sinds een aantal jaren traditie om mee te helpen om de straat te versieren voor de optocht. Er werden weer ruim 900 ballonnen opgehangen en alle huizen werden weer voorzien van vlaggetjes. Voor de dames dus de taak om de ballonringen te maken, waarna ze door de mannen werden opgehangen. Het is even bikkelen, maar het resultaat is altijd weer schitterend!!!

Couscous…Zaterdag deed ik nog even een paar kleine boodschapjes bij de Aldi en zag er ook een zakje couscous liggen. Eigenlijk had ik dat nog nooit echt gegeten en met het oog op het gezondere eten gooide ik dit ook in mijn karretje. En wat is dat makkelijk!!! Je gooit een mokje Couscous met net zoveel kokend water in een kommetje en 5 minuten later is je couscous klaar… Ik liet het afkoelen, mikte er gegrilde paprika, komkommer, feta en peterselie doorheen en klaar was mijn salade. En het mooie, het is nog lekker ook nog. Dat ga ik zeker vaker maken…

NonnevotTja en dan ging ik qua gezond eten toch nog een klein beetje de fout in. Ik zag bij de Aldi namelijk ook een doosje nonnevotten liggen en ja, die horen nu eenmaal bij de carnaval…
Ach, andere mensen gaan met carnaval op stap en drinken liters bier. Laat mij dan maar 1 zo’n ding eten, wedden dat ik dan nog steeds gezonder bezig ben dan de rest?

Debet…En terwijl half Voerendaal zich gereed maakte voor de carnavalsoptocht kroop ik lekker met een boek op de bank en maakte nummer 9 van dit jaar meester. Ik lig al 1 boek voor op schema… Inmiddels ben ik weer eens in een chicklit begonnen, lekkere afwisseling tussen al die spannende boeken.

Optocht Voerendaal…En we hadden de straat niet voor niets versierd, zoals ik al zei kwam de carnavalsoptocht vandaag dus langs. Een van de eerste groepen was die waar mijn buurtjes in meeliepen en ik zette de wagen en de schoondochter even op de foto. Niet lang daarna ben ik weer naar binnen gegaan, er zaten veel gaten in de optocht en op de bank was het een stuk warmer. Maar vanaf de bank heb ik alles ook prima kunnen bekijken hoor. Scheelt overigens wel een hele zooi aan snoepjes in de voortuin als er niemand staat!!!

Slapen!!!Toen ik weer binnenkwam zag ik dat Flux onder de bank vandaan kroop. De herrie van de carnavalswagens waren hem toch iets te veel geworden en hij werd er duidelijk niet blij van. Toen ik  weer op de bank ging zitten kwam hij toch maar naast me liggen. Maar wat was hij blij toen alle herrie weer afgelopen was, kon hij tenminste weer doen waar hij het allerbeste in is. Slapen…

 

 

Al met al heb ik dus een lekker weekje achter de rug. Dacht ik dat mensen die dagelijks ploggen veel foto’s maken, ik zou er best ook wel eens eentje kunnen maken als ik deze blog zo bekijk…

Morgen heb ik nog een extra dagje vrij voor de carnaval en dan begint dinsdag voor mij het normale leventje weer. De weersvoorspellingen zijn prima en komend weekend hebben ze zelfs 18 °C voorspeld!!! Ik denk dat ik dan weer lekker in mijn tuintje te vinden ben. Misschien dat ik zelfs alweer de eerste plantjes ga zetten en alles een beetje op ga ruimen. Heerlijk om weer in de tuin te kunnen klungelen…
Gaan jullie nog leuke dingen doen komende week?

GroetjesSerenaLente