Voor de mensen die niet van gitaren houden, stop maar met lezen, dit blogje staat er namelijk bomvol mee!!! Tja, ik ben helemaal lyrisch van mijn nieuwe hobby, dus er zal nog veel over online komen…

Letterguirlande…Een paar weken geleden zag ik in het krantje van Xenos een letterguirlande staan. Ik kocht hem toen ik laatst met een vriendin ging shoppen en afgelopen maandag ging ik er eens mee aan de slag. Ik maakte een slogan voor op de slaapkamer en hing deze met een beetje washi tape op. (De bovenste regel is inmiddels al twee keer naar beneden gedonderd, dus daar moet ik even iets anders voor verzinnen.)
Ik vind het leuk uitzien!!!

Akoestisch met wandsteun…Donderdag belde ik na het werk even met pap en die vertelde dat hij die dag het rommelkamertje bij hem thuis op had geruimd en nog een gitaar tegen was gekomen. Die mocht ik wel hebben… Dat laat ik me natuurlijk geen twee keer zeggen en ik reed dan ook vanuit het werk direct naar mijn vader. Wow, hij had niet alleen een akoestische gitaar gevonden, maar ook nog een wandsteun en een paar leuke hangertjes.
De gitaar is helaas niet echt van geweldige kwaliteit, maar alleen al voor de sier ziet het er leuk uit. Ik schroefde de wandsteun aan de zijkant van mijn kast (ja echt) en hing de gitaar op. Hangt echt perfect zo!!!
(Als ik ooit mijn kamer anders ga indelen hang ik een paar goede steunen aan de muur, scheelt echt bergen aan ruimte op de vloer). Ik kan inmiddels mijn eigen winkel beginnen, heb hier nu al 4 gitaren staan. LOL…

Fender!!!Vrijdag was het dan eindelijk zo ver. ’s Ochtends ging ik samen met mijn gitaarleraar op pad om te kijken voor een nieuwe gitaar. De keuze was toch wel moeilijk. In eerste instantie wilde ik graag een akoestisch/elektrische western gitaar, maar na 2 weken op de elektrische gitaar van mijn leraar te hebben gespeeld was ik eigenlijk een beetje verkocht. Dus… Ik kocht ook gewoon een elektrische gitaar!!! Het is een Squier by Fender Stratocaster Affentity HSS RW Lake Placid Blue geworden.
Uiteraard moet er ook nog geluid uit komen en ik kocht er een Roland Cube GX-10 versterker bij.
Die laatste is echt geweldig!!! Niet alleen zitten er standaard al 3 versterkertypes op, met behulp van een app voor de iPhone kun je er gewoon nog 10 andere programmeren. Met andere woorden, hij is helemaal naar je eigen smaak aan te passen.
Verder kocht ik nog een G7th Performance 2 Capo, een Dunlop Schouderriem en een Fender kabel.
Van de winkel kreeg ik nog een standaard, een gitaarhoes en een setje plectrums.

d'Addario NS Micro…Nu had ik natuurlijk al twee stemapparaatjes, eentje die ik zelf bij mijn akoestische gitaar kreeg en eentje die ik vorige week van mijn vader kreeg. In de winkel werd er echter een complete set voor me samengesteld en ik kocht de NS Micro van d’Addario. Een superklein tunertje dat je gewoon aan de bovenzijde van je gitaar vastzet en waarvoor geen kabels of zo nodig zijn. Het mooie is dat de Micro ook nog van een metronoom is voorzien.
Even een filmpje om te laten zien hoe deze precies werkt:

Detail…Ik ben echt zo blij met mijn gitaar. Ik maakte nog even een detailfoto waarbij je ziet dat de tremelo hendel ontbreekt. Hihi, waren ze die even vergeten mee te geven in de winkel, het was ook zo’n lading wat ik ineens meenam. Zaterdagochtend dus nog even terug gereden en de hendel opgehaald. Hoppa, alles compleet…

iRig…Natuurlijk wil ik een beetje spelen met alles wat ik heb gekregen, maar ik ben nog niet goed genoeg om al een heel liedje te kunnen spelen. Daar komt dus Garageband om de hoek kijken. Ook hier heb je weer een kabeltje voor nodige, een zogenaamde iRig, en dat bestelde ik op eBay. Kan ik mooi mijn eigen gitaarspel opnemen en er nog wat samples vanuit de app onder zetten om het ook een beetje te laten klinken. Ben benieuwd wanneer hij bezorgd wordt…

Zondagochtend stond het jaarlijkse damestreffen weer op de planning. Omstreeks 11.00 uur liepen we met zijn allen naar het dorp en het was zoals gewoonlijk weer erg gezellig. We kregen een optreden van Kartoesj en het bier vloeide weer rijkelijk. Om 16.00 uur was ik weer thuis, ben op de bank geploft en ik werd serieus net pas wakker (20.00 uur). Ach, ik ben in ieder geval weer nuchter en ik heb een leuke dag gehad!!!

Damestreffen…Morgen heb ik gelukkig nog een dagje vrij, kan ik lekker bijkomen van vandaag… Bewust gepland hoor, ik ben niet gek!!!
Komende week dus lekker maar 3 daagjes werken. Ik vier geen carnaval, dus volgend weekend staat er gezellig een uitje naar Gelderland op de planning. Ik ga weer gezellig bij Harriët en co. logeren. Samen geocachen als het weer het toelaat en gewoon lekker bijkletsen. Heel veel zin in!!!

Groetjes