Aan het begin van deze week maakte ik niet zoveel foto’s, maar na het ontdekken van een nieuwe app voor Instagram maakte er aan het einde van de week des te meer!!!

Lievelingsgroenten…Over het algemeen kook ik meestal pasta. Voor iemand alleen is dat gewoon het makkelijkste… Maar af en toe heb ik gewoon in een van mijn favoriete groenten. Woensdagavond maakte ik dus lekker sperzieboontjes in het zuur. Eerst de sperzieboontjes koken met een bouillonblokje, afgieten, uitje fruiten, afblussen met witte azijn, flinke hoop suiker erbij, in laten koken en de sperzieboontjes weer in de pan. Alles even husselen, heerlijk!!!

MailboxDonderdagavond installeerde ik de app Mailbox. Dit schijnt echt je van het te zijn als het op het snel verwerken van je mail aankomt. Helaas ben ik niet de enige die deze app wil hebben, men heeft zelfs een wachtlijst aangemaakt. Inmiddels staat de teller op 225.660, dus ik ben bang dat ik nog even moet wachten voor ik de app daadwerkelijk kan gaan gebruiken.

Relaxen…Uiteraard las ik ook deze week weer lekker veel. Vrijdag was mijn extra lange weekend al begonnen en kroop ik weer lekker met mijn eReader op de bank. Via Instagram kwam ik weer een erg leuke app tegen, InstaPlace. Deze app voegt de lokatie, die je zelf geheel kunt instellen, toe aan de foto en er is een keur aan skins die je kunt kiezen. Geeft net weer iets extra’s aan de foto. Ik schafte wel de betaalde versie aan, deze heeft net iets meer skins en is vrij van reclame. Vond het de € 1,79 meer dan waard…

Frietjes!!!Hiernaast ook nog een voorbeeld van InstaPlace. Vrijdagavond had ik na een dagje relaxen geen zin meer om te koken. Ik deed dus lekker makkelijk en trakteerde mezelf op een frietje. Een keer in de week moet dat kunnen vind ik!!!

Ballonnetje?Zaterdagochtend was het weer tijd om de straat te versieren. Met ca. 10 dames begonnen we weer aan het opblazen en vastknopen van de honderden ballonnen die door de mannen op de straatlantaarns worden bevestigd. De vlaggetjes aan de huizen hingen inmiddels al op en alle straatlantaarns werden ook nog voorzien van een bord met een clown en twee grote vlaggen.

Straat versierd…Het eindresultaat is altijd weer verbluffend, al zeg ik het zelf. Het is even wat werk, maar eerlijk is eerlijk, onze straat is dan toch echt het mooiste versierd van het hele dorp. Ik hoor het zo vaak van de mensen die meelopen in de optocht, ‘Het is gewoon leuk om bij jullie de straat in te draaien/lopen, daar krijg je spontaan nog betere zin van!!!’.

Perfect weer voor de optocht…Nu was het dus nog duimen voor goed weer. Toen ik vanochtend wakker werd zag ik op Twitter al allerlei foto’s van dikke lagen sneeuw langskomen. Heel voorzichtig trok ik de rolluiken omhoog en zag dat een stralend zonnetje me al tegenmoet lachte. Het perfecte weer voor de optocht!!!

Voorjaar in huis!!!Lachte vanochtend niet alleen het zonnetje me tegenmoet, de narcisjes die ik vorige week had gekocht waren inmiddels flink gegroeid en de eerste bloemetjes waren al uitgekomen. Heerlijk om het voorjaar al zo in huis te mogen verwelkomen…

De kniën van Voelender…Vanmiddag hebben we gezellig met de hele familie bij opa naar de optocht gekeken. Niet veel foto’s gemaakt, want het was toch wel erg koud om zo lang buiten stil te moeten staan. Ik moest echter wel even de buurvrouw op de gevoelige plaat vastleggen, ze hadden weer een erg mooie groep.

 

 

Voor vanavond heb ik lekker niets meer in de planning. Carnaval is voor mij al officieel ten einde. Morgen nog lekker een dagje vrij en dinsdag mag ik weer aantreden bij de baas.

Groetjes-Serena-schuin-winter