Het is gelukt!!! 52 weken lang heb ik iedere zondagavond braaf een overzicht van de week geplaatst. Eigenlijk kost het helemaal niet zoveel moeite, dus ik ga er volgend jaar vrolijk weer mee verder…

Doordat ik zulke fijne overzichten had gemaakt heb ik ook een fijn jaaroverzicht kunnen maken. Er zitten al aardig wat uurtjes werk in, alles weer nalezen, foto’s uitzoeken, filmpjes maken. Morgen komt deze online, en dan kunnen jullie zelf je mening geven.

Kerstcadeaus

Deze week stond natuurlijk in het teken van Kerst. Kerstavond aten we met het hele gezin bij mijn ouders en hebben, net als de rest van bijna heel Nederland, gegourmet. Eerste en Tweede Kerstdag lunchte ik en at ik het diner bij mijn ouders. Verder eigenlijk niets gedaan, heb niet zoveel met de kerstdagen, ben eigenlijk blij dat het normale leventje dadelijk weer begint. Ook niet veel foto’s gemaakt, maar wel even de cadeautjes die ik heb gekregen op de gevoelige plaat vastgelegd. Naast een envelopje kreeg ik een handige tang voor in de keuken en een mini-pannetje om makkelijk een ei in te bakken. Het spateltje dat erbij zit vind ik echt helemaal geweldig!!!
Tja, lekker ruiken is natuurlijk ook belangrijk dus ik kreeg ook nog een lekkere set van Nivea. Ruikt allemaal even lekker en het is een van de weinige badgeurtjes waar ik niet allergisch voor ben. Ik heb dus aandelen bij dat bedrijf!!!

Dorpse spulletjes

Wat ik vooral leuk vond deze Kerst, jullie zullen het inmiddels wel al helemaal beu zijn, is dat ik een begin maakte met mijn Kerstdorp. Nu is het feit natuurlijk dat deze artikelen na de Kerst allemaal gigantisch in de aanbieding gaan en ik sloeg dus nog even mijn slag bij Intratuin en Van Cranenbroek. Pap vond ook nog een ‘berg’ en wat landschapspulletjes op de zolder, dus de verzameling is al aardig uitgebreid. Inmiddels ben ik lekker aan het rondsnuffelen op het forum van Kerstdorpen en heb al leuke ideeën opgedaan om volgend jaar een ‘echt’ landschap te kunnen maken.

BoerenbroodIk had er al een tijdje geen meer gemaakt, maar zelfgebakken brood is toch het allerlekkerste. Ik had nog een paar pakken meel staan en gooide dit vrijdagavond weer in de broodbakmachine. Het eerste pak meel dat ik gebruikte moest ik een beetje zeven. Het was duidelijk niet meer goed, het was me gelukt om een baksteen te maken!!! Ach, dan rukken we toch gewoon een nieuw pak open. Toen ik gisterochtend beneden kwam hingen de heerlijke geuren al in de keuken. En zeg nou zelf, zo’n zelfgebakken boerenbroodje lacht je toch toe?

Komende week heb ik nog lekker vakantie. Het uitslapen wil nog niet echt lukken, maar ik ben echt heerlijk aan het genieten van mijn vrije tijd. Lekker lang in bed blijven lezen, beetje films kijken, bijkletsen met vriendinnen. Heerlijk, ik kom echt weer tot rust!!!

Komende dinsdag is het natuurlijk oudjaar en dit keer heb ik kaarten voor een besloten feestje. Waar ik vorig jaar gewoon thuis bleef en zelfs al sliep om 00.00 uur wil ik dit jaar eens feestend het nieuwe jaar in knallen. Ik heb besloten dat 2014 gewoon MIJN jaar gaat worden!!!

Groetjes-Serena-schuin-winter