Ligt het aan mij, of vliegen die laatste weken van het jaar altijd als een sneltrein voorbij? Als ik zie hoeveel foto’s ik deze week gemaakt heb… Ongelofelijk dat het alweer zondag is!!! Nou ja, in ieder geval genoeg leesvoer voor jullie.

Kerstster…

Zoals de meeste lezers die hier al langer meelezen wel weten versieren wij hier met een versiercommissie altijd de straat met carnaval, Kerst en bijzondere gelegenheden. Dit jaar had de voorzitter zich in laten vallen dat het wel leuk zou zijn als verschillende huizen in de straat voorzien zouden worden van een lichtgevende ster. Hij vroeg aan mij of ik het goed vond als er ook eentje aan mijn gevel zou worden gehangen. Natuurlijk, ik heb sowieso altijd buiten verlichting, dus die ster kon er ook nog wel bij. Afgelopen maanden kwamen ze hem ’s ochtends installeren. En eerlijk is eerlijk, als het donker is ziet er wel heel erg leuk uit!!!

FM Transmitter…Sinds ik mijn nieuwe iPhone heb werkte de FM transmitter die ik altijd in mijn auto gebruikte helaas niet meer. Op zoek naar iets nieuws kwam ik ineens in het krantje van de Kijkshop een leuke aanbieding tegen. Een Mr. Handsfree voor maar € 14,99. Nou, daar kun je geen bult aan vallen en donderdagochtend pikte er even eentje op. Eerlijk is eerlijk, het beeld is waardeloos, de helft van de tijd is het gescrambled, maar het geluid is echt perfect!!! Waar ik bij de vorige ontvanger nog wel een kleine ruis had, hoor ik die nu niet of nauwelijks. Eindelijk weer Spotify luisteren in de auto!!!

Cadeaucarrousel…Donderdag kwam ook het jaarlijkse kerstcadeau van het werk weer binnen. Met een bon van de CadeauCarrousel mogen we zelf online iets uitzoeken. Dit jaar koos ik voor een powerpack waarmee ik, als ik de reviews mag geloven, mijn telefoon ongeveer 4 keer moet kunnen opladen. Heel erg handig als je onderweg bent en niet direct een stopcontact voorhanden hebt. Ben benieuwd wanneer hij binnenkomt!!!

Kerstmarkt…Donderdagavond bezocht ik samen met een vriendin de kerstmarkt in Aken. Ik was er al jaren niet meer geweest en het leek me wel gezellig om er weer eens overheen te struinen. We gingen eerst met zijn tweeën gezellig een hapje eten en slenterden daarna inderdaad nog twee uurtjes rond. De binnenstad van Aken is echt prachtig versierd. Overal hangen guirlandes met lampjes erin, je krijgt meteen het kerstgevoel op het moment dat je de Markt op loopt.

Plectrum opslag…Nu zijn er op zo’n markt natuurlijk heel veel drank- en eetkraampjes, maar er stond ook een kraampje die allemaal borden en blikjes met 6o-er jaren spulletjes. Ze hadden hele schattige kleine blikjes en ik nam er ook eentje mee. Het is ongelofelijk, maar na een week ben ik mijn eerste plectrum al verloren. Zo’n klein blikje is ideaal om mijn plectrums in te bewaren.

Blog kerstdorp…Vrijdag maakte ik eindelijk mijn kerstdorp af en maakte er ook een filmpje van. Omdat ik er een liedje van The Eagles achter gezet had wilde zowel YouTube als Vimeo het filmpje niet online zetten. Het heeft even wat tijd gekost om uit te zoeken hoe ik het zelf kon hosten, maar dat is uiteindelijk gelukkig wel gelukt. Mocht je het filmpje nog willen bekijken moet je even deze blog lezen.

Knuffelen…Flux, mijn kat, heeft een heel eigen willetje. Als meneer er geen zin in heeft om te knuffelen moet ik ook niet proberen om aan hem te komen. De momenten dat hij wel in een knuffelmood is zijn dan ook zeer zeldzaam en vrijdagavond moest ik dat moment echt even op de gevoelige plaat vastleggen. Meneer kwam zelfs even extra aan me duwen om aan te geven dat hij onder zijn kin gekriebeld wilde worden. Dat schreeuwt om een selfie!!! En laat ik het nu zelf een super leuke foto vinden…

En dan heb ik bijna een mini-weekje vakantie. Dinsdag en woensdag nog werken en dan heb ik heerlijk 5 dagen vrij. Dinsdag aansluitend aan het werk ook nog de kerstborrel, dus dat zal ook wel een gezellige avond worden. Nog geen idee wat ik allemaal met mijn vrije dagen ga doen, maar ik heb in ieder geval de planning om weer eens een boek te verslinden.
Ik wens jullie een hele fijne week!!!

Groetjes