We gaan steeds harder richting de feestdagen. Overal staan de kerstbomen weer in de woonkamers, ramen worden versierd en in de tuinen staan bomen voorzien van vrolijke lampjes. Hoe dichter bij de feestdagen, hoe dichter ook bij mijn vakantie.

MerciVorig weekend had ik van een poetsvrouwtje op het werk de eReader mee naar huis genomen. Ze had op mijn aanraden een Sony reader gekocht die in de aanbieding was bij de Mediamarkt. Maar ja, dan moeten er natuurlijk ook boeken op komen te staan. Ik vulde de eReader, kleine moeite, en toen heb ik maandag weer aan haar overhandigde kreeg ik prompt een doosje Merci in mijn handen gepropt. Was niet nodig geweest, maar wel heel lief!!!

StokbroodIk ben nog steeds helemaal in de ban van mijn contactgrill. Ik wilde graag een panini maken en voorzag een stokbrood van pesto, zalm, mozzarella, rucola en tomaatjes. Erg lekker, maar een gewoon stokbrood is niet echt geschikt. Het viel lichtelijk uit elkaar. Maar goed, voor de smaak maakt dat natuurlijk helemaal niet uit!!!

Speck coverDeze week ontving ik ook het ‘kerstpakket’ van het werk. Een bon met code waarmee ik op de site mijncarrousel zelf een cadeautje uit kon zoeken. Er staat veel onzin op, maar ik ontdekte ook een gadgethoekje. En laat daar nu een perfecte cover voor mijn MacBook Pro staan! Ik bestelde hem direct en gisteren werd hij al afgegeven door de postbode. Meteen om de Mac geklikt en het past perfect. De cover is licht doorzichtig waardoor ook de sticker die ik in het vorige blogje nog showde ook nog redelijk goed te zien is. Het is niet zo dat ik mijn Mac vaak meesleep, maar als, dan is hij in ieder geval goed beschermd.

WindlichtDonderdagavond kwamen mijn ouders op bezoek en namen een klein cadeautje voor mij mee. Met Flux is het nooit echt een succes om bloemen neer te zetten en ze komen daarom voor dit schattige windlichtje. Ik vind hem echt enig en hij staat nu dan ook vrolijk op de eethoek te pronken.

KerstdecoIk heb al een paar jaar een tak aan het raam hangen met wat frutsels als decoratie. Vorig jaar friemelde ik er wat herfstbladeren tussen en eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik er daarna weinig meer mee deed. Vorig jaar had ik echter ook al kerstballen meegnomen om erin te hangen en dit jaar (Ja echt, die herfstbladeren hingen dus ruim een jaar) voorzag ik ze van leuk lint en hing er zes aan de tak. Nu moet ik er natuurlijk wel aan denken dat ik ze na de Kerst ook weer afpak.

PaniniAangezien het stokbrood niet echt een succes was ging ik op zoek naar fatsoenlijke panini. Bij de Plus kwam ik ze van het merk Délifrance tegen. En ja, deze schuiven niet uit elkaar, vallen niet uit elkaar en smaken echt top!!! Beetje kaas, ham, rucola en tomaatjes ertussen en je hebt echt een overheerlijke lunch!!!

BiefstukEn ja, wéér een eetfoto. Als avondeten nam ik een biefstukje mee en maakte ik een champignonroomsaus waar ik uiteraard ook verse champignons in mikte. Ook de biefstuk belandde weer op de contactgrill en 4 minuten later  had ik een perfect medium gebakken biefstuk. Zo goed heb ik hem nog nooit uit de pan gekregen. Beetje toast erbij, smaakte prima!!!

KerstdorpIn het vorig blogje schreef ik er ook al over, ik wilde graag een kerstdorpje van Lemax. Nu ben ik natuurlijk niet voor 1 gat te vangen en ik struinde ook Marktplaats af. Hier in de buurt bood iemand een vliegende Kerstman en een kerstbomenverkoop aan. Ik deed een bod en vanavond kreeg ik het bericht dat men akkoord ging. Ik ben meteen in de auto gesprongen om de spulletjes op te halen. Maar wat leuk, tegen een mini-prijsje kreeg ik er ook nog een oliebollenkraampje, een paar poppetjes en lampjes bij. Morgen even een sneeuwdeken en wat boompjes halen om het allemaal aan te kleden. Het begin is er!!!
Toch eens kijken of ik nog wat leuke dingen op de kop kan tikken via Marktplaats, het ziet er wel erg gezellig uit vind ik. De mensen waar ik nu de spulletjes van kocht hadden ook een hele schouw volgebouwd en dat zag er echt mooi uit. Geeft echt een beetje sfeer vind ik!!!

En dan breekt morgen de laatste week voor de vakantie aan. Donderdag vieren we van het werk de kerstviering en dan mag ik de week erna nog op maandag en dinsdag werken. Ach, die dagen voor Kerst zijn altijd wel gezellig, dus het is absoluut geen straf om te moeten werken.

Groetjes-Serena-schuinkerst