Welkom in februari!!! Deze week grotendeels foto’s van het het einde van de week en het weekend. De werkdagen zijn nooit zo interessant namelijk… Ik eindig lekker muzikaal, zijn jullie mijn gitaarlessen al beu?

LanyardIedereen weet inmiddels wel dat ik een fan ben van gadgets en EDC-items. Ik surf dan ook graag over een forum waarin allerlei artikelen besproken worden. Deze week kreeg ik van een lid de vraag voor mijn adres omdat hij een klein cadeautje voor me had.
Wat leuk!!! Twee dagen later lag inderdaad een envelop in brievenbus met hierin een rode lanyard. Omdat een rode Minichamp een rode lanyard verdient… Ziet er inderdaad perfect uit!!!

Kapot!!!Ik ben nog steeds druk aan het oefenen voor de gitaarlessen. Ik heb tijdelijk een elektrische gitaar van mijn leraar in bruikleen omdat deze niet zo dik is en ik dus minder last heb van mijn schouder. Blijkbaar was ik iets te enthousiast. Tijdens het spelen had ik ineens ‘geen geluid’ meer. Hahaha, geen wonder, ik had gewoon mijn plectrum doormidden gespeeld en sloeg dus in het luchtledige aan.
Het spelen met zo’n smalle hals gaat me overigens stukken beter af met mijn kleine handen. Laatst zag ik bij de muziekwinkel een hele mooie elektrische westerngitaar en tijdens de les besprak ik dit met mijn leraar.
Gaaf!!! We gaan aanstaande vrijdag dus samen voor een nieuwe gitaar kijken. De leraar gaat mee zodat ik ook echt een ‘goed passende’ gitaar krijg. Bovendien krijgt hij meestal korting, dus dat is ook nog mooi meegenomen. Ben benieuwd waar ik mee thuis zal komen!!!

Paracord bracelet…Ik bracht zaterdagochtend weer eens een bezoekje aan de Action en zag daar setjes met erg leuke kleuren paracord. Ideaal om zelf armbanden van te knopen. Er zitten wel beschrijvingen bij, maar ik heb er eentje op mijn eigen manier geknoopt. Lekker stevig en iets dikker dan in de omschrijvingen. Het is een zogenaamde cobraknoop. Op YouTube zijn tig beschrijvingen te vinden over hoe je dit moet knopen. Ik vind hem leuk geworden met die girly kleurtjes!!!

Corpus Delicti…De rest van de middag klungelde ik een beetje in huis en las ook het derde boek van dit jaar uit. Ik moest op de laatste dag van de maand natuurlijk nog een extra boek aan het lijstje toe kunnen voegen. Niet een heel sterk boek dit keer, maar ik wil toch de andere delen van deze serie ook nog lezen. Dan heb ik nog wel even te gaan!!!

Heerlijk, de langdradige maand januari is eindelijk voorbij. Als er een nieuwe maand begint is het ook tijd om een paar pagina’s in mijn dagboekje te knutselen om de nieuwe maand aan te kondigen. Zondagochtend kroop ik lekker in mijn hoekje achter de eethoek en creëerde deze 3 pagina’s. Het op deze wijze bijhouden van een dagboekje is trouwens vele malen leuker dan digitaal. Ik plak allemaal stickertjes en frutseltjes tussen mijn teksten in, het is gewoon een gezellig boekje aan het worden.
Zijn er hier nog meer lezertjes die een dagboek bijhouden?

Februari dagboek…

Guitar tuner…Zondagmiddag ging ik bij mijn ouders eten en pap had nog een klein cadeautje voor me. Ooit heeft hij ook eens in een vlaag van verstandsverbijstering een gitaar gekocht, maar hij heeft er eigenlijk nooit meer iets mee gedaan. De gitaar was inmiddels al verkocht, maar hij had wel nog een mooi stemapparaatje. Ik heb het net getest en dit is echt héél precies. Beter dan het apparaatje dat ik al had. Ook prettig met de elektrische gitaar, aan de zijkant kun je mooi de kabel inpluggen.

Strings…Ik zit nu trouwens iedere dag met de gitaar in mijn handen, sorry buurtjes. Nu ik met een versterker speel zullen zij er ook wel iets meer last van hebben… Ik krijg er steeds meer lol in naarmate ik al echt muziek produceer in plaats van alleen maar akkoorden.
Nu speel ik dus grotendeels op de linkergitaar, die van mijn leraar. De rechter, de gitaar die ik kocht om mee te beginnen, staat er nu dus even voor de sier. Als je heel goed kijkt zie je dat er achter de elektrische nóg een gitaar staat. Dat is de gitaar die mijn vader als kind had. Helaas zo krom als een hoepel en dus niet meer te gebruiken. Tijd om een paar extra standaards te kopen zodat ik alles netjes neer kan zetten!!!

En toen was het weekend helaas alweer bijna om. Morgen na het werk weer naar de fysiotherapeut (De schouder begint iets beter mee te werken), woensdag nog een vergadering tussendoor en uiteraard gewoon 4 dagen werken. Ik kan echt niet wachten tot het vrijdag is. Had ik al gezegd dat ik dan een nieuwe gitaar ga kopen? 😉

Groetjes