Eindelijk weer eens een blog met lekker veel foto’s en ook nog twee filmpjes op de koop toe. Ondanks dat ik de hele week heb gewerkt ‘gebeurde’ er wel van alles. Reden genoeg om het allemaal op de gevoelige plaat vast te leggen…

GuirlandeAfgelopen maandag had ik lekker een dagje vrij omdat ik weekenddienst had gedraaid en maakte ook meteen gebruik van het feit dat mijn vader vakantie had. Samen hingen we guirlandes aan mijn voordeur. De eerste kerstversiering was een feit!!! Helaas had mijn kerstverlichting de geest gegeven, maar na een bezoekje aan de Blokker was dat probleem ook weer snel opgelost.
Toen het donker was heb ik er snel nog even een filmpje van gemaakt. De verlichting heeft verschillende ‘standen’ en deze is misschien wel een beetje druk. Momenteel ‘draait’ er een iets rustiger standje…

Embedly Powered


Skin PebbleMaandag arriveerde ook de skin die ik voor mijn Pebble had besteld. Zwart is ook maar zwart en ik wilde mijn horloge een beetje een eigen tintje geven. In combinatie met zwart-grijze natobandje vind ik het er erg goed uitzien. De skins kun je hier bestellen en heb je ongeveer binnen een week in huis.

Hollandse pot’s Avonds belde ik nog even met pap om te zeggen dat de verlichting allemaal netjes werkte. Vervelend, ik werd meteen uitgenodigd bij hen te komen eten. Lekker, gewoon Hollandse pot, aardappelen, groenten en vlees…

SuitsIk heb weer een nieuwe serie ontdekt op Netflix. Ik ben alweer verslingerd, ditmaal aan Suits. De serie gaat over Mike Ross, een briljante college dropout wiens droom om ooit een advocaat te worden in duigen viel toen hij geschorst werd. Door zijn bluf weet hij zich binnen te kletsen bij een advocatenkantoor onder het voorwendsel dat hij aan Harvard heeft gestudeerd. Erg leuke serie!!!

PizzaretteDonderdagavond vierden we pakjesavond bij mijn ouders. Eerst aten we gezellig met zijn allen en bakten we zelf kleine pizza’s in een zogenaamde ‘pizzarette’. Wat een gedoe trouwens, duurt allemaal vrij lang… Daarna waren de kinderen bijna niet meer te houden en werden er cadeautjes uitgepakt.

ContactgrillSint en Piet waren ook mij niet vergeten en ik werd verblijd met een contactgrill. Ik was al een tijdje op zoek naar een goed model en Sinterklaas had goed geluisterd (Of was het Luisterpiet?). Eindelijk kan ik ook zelf panini’s maken, groenten grillen en gezond mijn vlees bakken. Heerlijk!!!

Kerst op het werkVrijdag mocht ik een extra dagje werken en het was vrij rustig. Sinterklaas is weer terug naar Spanje en ik maakte van de gelegenheid gebruik om alvast de kerstboom op de afdeling op te zetten. De eerste sfeer is er al!!!

YoshiToen ik vrijdag thuis kwam van het werk was mijn pakketje dat ik anderhalve maand geleden bij DealExtreme bestelde eindelijk binnen. Ik had een paar kabeltjes besteld, een usb-stick en een ‘decal’, een sticker voor mijn MacBook Pro. Ik ging er even goed voor zitten en plakte hem meteen op. Vanaf nu prijkt Yoshi vrolijk op de klep. Geslaagd vind ik!!!

CheeseburgersTja, als je een nieuwe contactgrill krijgt wil je hem natuurlijk ook meteen inwijden. Ik kocht hamburgers en broodjes en creëerde mijn eigen cheeseburgers. Broodjes en uien ook op de grill, plakje kaas, sla en saus, voila… 10 minuutjes werk en ik heb echt heerlijk gegeten…

KerstboomZaterdagochtend was het ook tijd om mijn huisje van binnen in kerstsfeer te brengen. Ik trok alle dozen van zolder en zette op mijn gemakje de kerstboom op. Uiteindelijk had ik binnen twee uurtjes de boom in elkaar gezet en alles erin gehangen. Pffff, zelfs een net met lampjes is een ramp om alleen op te hangen, helemaal als je het eerst nog een beetje uit de knoop moet halen…

ZalmOok ’s avonds maakte ik weer gebruik van de contactgrill, deze keer om zalm te grillen. Insmeren met olie, 5 minuutjes op de grill en daarna kruiden met peper, zout en dille. Volgens mij is dit in de 15 jaar dat op mezelf woon de eerste dat ik echt zelf vis maak, met uitzondering van de vissticks dan. Waarom heb ik zo’n ding niet eerder aangeschaft!!! Het gaat supersnel, het is heel lekker en je veegt hem binnen 1 minuut schoon met een vochtig keukendoekje. Oh ja, tosti’s gaan ook prima!!!

Langzamerhand begint de timeline op Instagram en Twitter zich weer te vullen met kerstfoto’s en ik zag ook de nodige foto’s van kerstdorpjes langskomen. Zo leuk!!! Vandaag ging ik naar de Intratuin om een beetje inspiratie op te doen en de planning was om misschien zelf ook een begin te maken met een klein dorp. Maar jeetje, wat is dat duur!!! Ik heb het allemaal maar wijselijk laten staan, misschien kijken of er na de Kerst iets afgeprijsd wordt. Maar zeg nou eerlijk, ziet er toch geweldig uit op dat filmpje?

Embedly Powered


Inmiddels komt de vakantie ook steeds dichterbij. Ook op het werk is het merkbaar dat de laatste dagen van het jaar ingaan. Collega’s maken hun laatste verlofuren op en ook het werkaanbod is om de een of andere reden iets lager dan normaal. Ach, kunnen we even de achterstallige dingetje weer inhalen om in 2014 er weer vol tegenaan te gaan. Nog 10 diensten!!!

Groetjes-Serena-schuinkerst