Een drukke werkweek, maar ondertussen toch nog wel een aantal foto’s kunnen maken. Mijn inrichting is langzaam aan vernieuwing toe, dus ik begon al met een paar kleinere items…

Pindaatje?Ik vind het zo leuk om al die vogeltjes in mijn tuin te zien. Tijd dus om buiten het voederstation nog wat extra lekkers in de tuin op te hangen. Mijn ouders namen een lading pinda’s mee uit Duitsland en bij de buurvrouw leende ik een knots van een stopnaald. Na een kwartier ‘knutselen’ had ik een behoorlijke slinger gemaakt die prima tussen plantenhaken in past. 
Nootje iemand?

Industrieel…Inmiddels staan de meubeltjes en lampen in mijn woonkamer al aardig wat jaren en langzaam wil ik alles gaan vervangen voor nieuwe spulletjes. Ik wilde in ieder geval de lampen aan het plafond vervangen voor gewone lampen. Er hingen nu hallogeen spotjes en dat is dus echt heel ongezellig licht. Als eerste besloot ik dat de lamp boven de eettafel aan de beurt was. Ik ben al een tijdje rond aan het kijken naar een ‘industriële’ lamp en had op de site van Ikea een wel heel leuke lamp zien staan. Ja, die moest ik binnenkort maar eens gaan halen. Ware het niet dat Ikea maandag een tweet de wereld in slingerde dat op alle lampen van het model ‘Hektar’ deze week 20% korting was. En laat dat nu net die lamp zijn die ik uit had gezocht!!! 
Vriendin gebeld en samen naar de Ikea gereden (Die ligt hier dus letterlijk 5 minuten vandaan). Gekozen voor de middelste maat en snel weer naar huis. Wij helpen elkaar altijd met klusjes en ook hiervan dachten we dat we dit wel zelf konden fixen. Schakelaar om in de meterkast, dus er kan weinig fout gaan. En jawel, na een half uurtje hing de nieuwe lamp te stralen boven de eettafel. Hahaha, we waren echt trots op onszelf!!! Dinsdag meteen een Philips Hue lamp besteld en ook deze lamp is nu dus op afstand bedienbaar en te voorzien van 16 miljoen kleuren.

Aanvulling…Toen wij maandag bij de Ikea liepen zag ik ook nog een schemerlamp van dezelfde serie. Ik stond te twijfelen, maar nam hem toch niet mee.
Hahaha, dinsdag had ik hier al spijt van en reed na het werk nog maar een keertje naar Ikea. Die 20% korting was toch wel erg aanlokkelijk en het zou zonde als ik later alsnog zou besluiten om de schemerlamp te halen en dan het volle pond moet betalen. 
Even klungelen om in je eentje zo’n lamp in elkaar te zetten, maar ook dit lukte uiteraard. Ik ben niet voor 1 gat te vangen!!!

Berichtencentrum…Al die op afstand bedienbare apparaten in huis zijn echt waanzinnig handig. Vrijwel alle lampen zijn aangesloten via Philips Hue of mijn HomeWizard. Mijn verwarming is voorzien van een Nest thermostaat dus ook die is op afstand bedienbaar. Enige (hele kleine) nadeel is dat ze allemaal voorzien van een eigen app. En hier komen de widgets in het berichtencentrum van Apple weer om de hoek kijken. De belangrijkste functies kun je hierin aangeven en alles staat keurig onder elkaar. Voor de Philips Hue lampen kan dit gewoon vanuit de Hue app zelf en voor mijn Nest thermostaat gebruik ik de app Thessa. Hoog tijd dat HomeWizard dus ook met een widget komt zodat ik hier de rest van mijn scenes en lampen in weer kan geven!!!

Horizon Box…Toen ik twee weken geleden voor de buurvrouw een internetabonnementje regelde bij Ziggo vroeg ik aan de jongen die ik aan de lijn had of er voor mij niet ook nog een voordeeltje te halen was nu ik al zo lang lid ben. Hij ging het even voor me nakijken en jawel hoor!!! € 6,- minder kosten per maand, een Horizon Box en een half jaar gratis HBO. Niet verkeerd!!! (Hoewel ik deze week bijna weer opzei toen ik 2 uur in de wacht had gehangen bij de klantenservice.
Gisteren arriveerde de box en ging ik aan de slag met de installatie.
Eerst maar eens een plekje zoeken, want dat ding is waanzinnig groot. Na uiteindelijk toch maar eens de handleiding te hebben gelezen en tot de ontdekking te komen dat er ook bij de wandaansluiting iets veranderd moest worden had ik alles werkend.
Even koppelen met mijn Harmony afstandsbediening en ook dit werkt nu perfect.
Leuk, vandaag al op het werk om te testen een programma aangeklikt om op te nemen en bij thuiskomst stond deze fijn op de harde schijf op mij te wachten.
Ik heb nooit een recorder, On Demand, Playback enz. gehad, leuk om eens mee te spelen. En ik heb zelfs het idee dat het beeld er iets op vooruit is gegaan. Leuke aanbieding dus!!!

De lange werkweek is weer achter de rug, dat houdt dus in dat ik komende week maar 3 dagen hoef te werken. Dat is dan wel weer lekker. Hopen dat het mooie weer nog even aanhoudt, kan ik ook nog even lekker naar buiten…

Groetjes