Heerlijk, ik ben weer lekker aan het knutselen geslagen… Ik kookte een paar lekkere dingetjes en kocht ook nog wat handige items. Kortom, een fijne week!!!

Polar BuffNu de herfst dan ook daadwerkelijk zijn intrede heeft gedaan wordt het weer tijd om me iets warmer te gaan kleden. Ik heb er eigenlijk een hekel aan om een jas te dragen, maar ik vind het wel fijn om mijn hals warm te houden.
In de zomer gekocht ik al een Buff, ik plaats hier ook een filmpje over hoe deze werkt. Dit keer kocht ik een Polar Buff. Dit is een standaard Buff, maar dan voorzien van een stukje fleece aan de onderzijde wat ervoor zorgt dat je het nog warmer hebt.

Andijviestamppot…Ik maakte weer eens een fotootje van wat ik maandagavond kookte. Nou ja, kookte…
Ik maakte andijviestamppot met spekjes en rookworst. Voor de makkelijke huisvrouwen onder ons, dit heb je letterlijk binnen 5 minuten gemaakt.
Koop een pak Maggi stamppot puree, spekjes, rauwe andijvie en een rookworst.
Gooi de spekjes in een pan en bak deze uit. Doe er geen boter bij…
Kook ondertussen 1 liter water en gooi er 2 zakjes van de stamppot puree bij. Zodra de puree goed is kiep je de spekjes erbij inclusief het vet (Ja echt)… Voeg de andijvie toe, net zoveel als je lekker vindt, en roer alles goed door elkaar.
Mik ondertussen even de rookworst in de magnetron. Als de stamppot goed geroerd is doe je een heel klein beetje azijn erbij, echt een klein scheutje. Laatste keer roeren, rookworst uit de magnetron en opscheppen!!!

Herfst cake…Dinsdag had ik de middagdienst en ’s ochtends lummelde ik lekker een beetje aan. ’s Middags op het werk bracht een collegaatje een lekkere verrassing mee. Heerlijk, een herfstcake en ook nog prachtig versierd…
Gelukkig kon ik ook iets terug doen… Aangezien ik nog een gigantische berg stamppot over had, had ik maar een grote bak meegenomen naar het werk. Kon zij ’s avonds ook fijn van mijn prakkie mee-eten. En ook zij vond het lekker!!! Zie je, makkelijk kan ook lekker zijn…

Kkkkkoud!!!Vandaag is het buiten weer een heerlijke temperatuur, maar deze week was het toch wel koud. Als ik ’s ochtends naar het werk liep was het maar 6 °C. Ook in huis koelde het woensdag flink af en ik moest toch echt een slinger aan de verwarming geven. Als ik bezig ben is het geen probleem als het iets frisser is, maar als je stil op de bank zit is 17,4 °C toch echt te koud!!! Komende week wordt het buiten gelukkig weer een stuk zachter, scheelt weer in de stookkosten…

Wokkiewok…Wokken, de makkelijkste manier van koken. Ik mikte kipfilet en groenten in de pan en koos dit keer voor een ‘Hoysin’ sausje. Hmmm, sausje is niet helemaal geslaagd, maar ondanks dat was het toch niet verkeerd. Niet lang mokken, lekker wokken!!!

Opbouw kerstdorp…

Jullie zullen me wel helemaal voor gek verklaren, het is tenslotte pas eind oktober, maar ik ben dit weekend langzaam begonnen met de opbouw van mijn kerstdorp. Dit jaar wil ik het iets groter en beter aanpakken dan vorig jaar en ik maakte dus een tafel en kocht een lading piepschuim.
Inmiddels zijn de extra dingen voor het landschap aangeschaft, heb ik een paar keer inspiratie opgedaan In het tuincentrum en is de eerste opbouw een feit. Zo leuk om een beetje te knutselen, lekker op het gemak, nieuwe ideetjes proberen, tijd zat!!!

Zebra pen…Inmiddels weten jullie wel dat ik altijd van alles meesleep in mijn broekzakken, mijn zogenaamde ‘Everyday Carry’. Het enige dat eigenlijk nog miste was een kleine pen. Deze pen scoorde ik bij Bruna voor het luttele bedrag van € 5,99. Ideaal!!! Je kunt hem inschuiven waardoor hij lekker klein is, maar uitgeschoven is het gewoon een normaal formaat pen. Tja, je zult maar onverwachts op een geocache stuiten en geen pen bij je hebben. Dat kan kan toch niet!!!

25 jaar…Vandaag is het al 25 jaar geleden dat we afscheid moesten nemen van mijn moeder. Ongelofelijk, een kwart eeuw, bijna niet voor te stellen… Ik ging samen met pap naar de begraafplaats en maakte het hele graf weer schoon met een sopje. Nieuwe bloemetjes erop, ze kan er weer even tegenaan.

Duckie…Toen ik terugkwam van de begraafplaats heb ik eerst samen met pap thuis de partytent afgebroken. Het is zonde om hem met slecht weer buiten te laten staan en hij neemt nu ook wel erg veel licht weg in de woonkamer. Jeetje, ongelofelijk hoe de kleur al verschoten is in die paar maanden!!!
Daarna ben ik met hem mee naar huis gegaan omdat ik lekker bij hem en zijn vrouw zou blijven eten. Ondertussen stuurde Miranda me op Instagram de vraag wat ik op dat moment aan het doen was. Nou, ik hing lekker met een Duckie op de bank te wachten tot het eten klaar zou zijn. Je kunt het slechter treffen op zondag toch?

En na een korte werkweek komt er natuurlijk weer een lange werkweek aan. Gewoon weer 6 dagen zoals ik dat bijna iedere twee weken heb. Ik heb al aardig wat afspraken staan, dus de werkdagen zullen wel voorbij vliegen. Lekker druk, daar houd ik wel van?
Hebben jullie nog leuke dingen gepland voor volgende week?

Groetjes-Serena-schuin-bladeren