Het is buiten al donker en ik heb het gevoel dat het al veel later is. Dat komt natuurlijk door de wintertijd die vannacht is ingegaan. Ach, dan komt het blogje deze week maar eens een uurtje eerder online. Voor de mensen die ook nog niet helemaal gewend zijn…

Boerenkool…Maandag mocht ik na het werken lekker bij mijn ouders aanschuiven voor het avondeten. Altijd prettig als je niets meer in elkaar hoeft te flansen als je moe thuiskomt. Deze keer ook weer een stamppot, lekker boerenkool. Gehaktballetje erbij en een lekker jus met spekjes. Er was nog een flinke pan over, dus er staat ook nog een bakje hier in de vriezer. Thuiskomen en alleen maar ‘ping’ hoeven doen is ook prettig!!!

Mooie lucht…Dinsdag was het een geweldig mooie dag. Toen ik ’s ochtends op het werk buiten even een sigaretje stond te roken zag ik net de zon opkomen en dat leverde een hele mooie foto op, al zeg ik het zelf. Heerlijk, ik liep gewoon in een t-shirtje en heb het daadwerkelijk warm gehad. Zo mag de herfst van mij altijd zijn…

Pindakaashuisje…Vorige week schreef ik al dat ik op zoek was naar een pindakaashuisje. Bij de Aldi en bij Praxis waren ze al volledig uitverkocht tot ik bedacht dat de Boerenbond ze misschien ook wel verkocht. En ik had geluk, er lagen er nog 2!!! Eentje is voldoende en voorzien van een huisje en speciale pot pindakaas voor vogels (Echt smerig, er zitten meelwormen in) ging ik blij huiswaarts. Thuis meteen een plekje uitgezocht in de tuin en op de schutting geschroefd. Laat de vogeltjes maar komen!!!

VN schaft Zwarte Piet af?Bij het uitspitten van NU.nl stuitte ik op het zoveelste bericht over Zwarte Piet. Ik schreef er al een blogje over, maar had op dat moment niet gedacht dat de VN er ook daadwerkelijk een mening over zou hebben. Gebeurt er dan verder in de wereld helemaal niets dat meer aandacht nodig heeft? Als er dit jaar al zo veel ophef over is, zal er volgend jaar dan überhaupt nog Sinterklaas worden gevierd?

Prijs!!!Donderdag kreeg ik op het werk een leuke mededeling. Ik had weer een keer (Volgens mij al de vijfde keer of zo) de lottopot gewonnen. Helaas lag ik een beetje achter met de contributie en mocht ik dus € 50,- weer inleveren, maar ik hield alsnog € 100,- over. Samen met het geld dat ik terugkrijg van die boete is dat toch een leuke bijdrage aan het Entertainment System dat ik twee geleden kocht. Vrijdag meteen even opgehaald, dat laat ik niet aan mijn neus voorbij gaan.

Hoodie…Toen ik thuiskwam bleek ook dat het pakketje van H&M met mijn nieuwe hoodie afgeleverd was bij de buren. Leuke kleur en prima maat. Dit was dus echt de eerste keer dat ik online kleding kocht en met het gebruik van de kortingscodes is me dat prima bevallen. Natuurlijk wel handig dat ik al meerdere van deze truien hebben en zeker ben van de maat die ik moet bestellen. Inmiddels heb ik een fijne voorraad truien, ik kom de winter wel weer door!!!

Miss you…Zaterdag was de sterfdag van mijn moeder. Inmiddels moet ik haar alweer 24 jaar missen. Dit jaar is het voor mij sowieso een beetje vreemd. Ik ben inmiddels 34, even oud als mijn moeder toen zij overleed. Ondanks dat het al zo lang geleden is blijft het een gemis. Zo veel dingen die je haar graag even zou willen vertellen, dingen die je als dochter gewoon even met je moeder wilt delen. Helaas, het kan niet meer…

Wintertijd…Vandaag had ik onverwachts een dagje vrij en dat betekende dat ik dus ook lekker kon uitslapen. Alhoewel, uitslapen… Vanwege het ingaan van de wintertijd ging ik gisteravond al bewust een stuk later naar bed, maar ondanks dat was ik toch al om 06.45 uur weer wakker. Wel lekker als je dan nog lekker kunt blijven liggen. Beetje bijlezen op Twitter en fotootjes kijken op Instagram…

Zomer in New York…Vanochtend zag ik ineens dat iemand me in Dropbox had verblijd met het nieuwe boek van Chantal van Gastel, ‘Zomer in New York‘. Een leuk klein boekje dat ik snel op mijn iPad zette en waar ik lekker mee op de bank kroop. Helaas heeft het boekje maar 52 bladzijden en was ik er dus binnen no-time doorheen. Het had van mij rustig 200 bladzijden dikker mogen zijn!!!

Turbo…Tja, en toen ik zo lekker op de bank zat moest er ook maar een filmpje de revue passeren. Ik keek eens even wat er allemaal voor nieuws online stond en kwam de nieuwe tekenfilm ‘Turbo‘ tegen. Ja, ik kan er niets aan doen, ik vind het nog steeds ontzettend leuk om tekenfilms te kijken.
Hahaha, en wat een leuke film is dit en wat is dat tegenwoordig waanzinnig mooi gemaakt. Er zitten shots in de film waarbij ik dacht dat er een stuk ‘echte’ film tussen zat. Aanradertje!!!

Inmiddels is het dus al donker en typ ik in de pauze van Life4You even deze blog (Het scheelt als je gedurende de week al stukjes tekst in Evernote plaatst, dan hoef je niet zo’n hele lap tekst ineens te typen). Vanavond kijk ik lekker naar De Reünie en voor de rest zie ik het wel. Morgen heb ik ook nog een dagje vrij. ’s Ochtends eerst even samen met pap naar mam op het kerkhof en voor de rest van de dag heb ik nog geen concrete plannen. Als ik echter de weersvoorspellingen hoor lijkt het me het meest verstandig als ik morgen maar gewoon binnen blijf. Gelukkig staan er hier geen bomen in de straat!!!

Groetjes herfst 2