Bereid jullie voor!!! Deze week stond er een weekendje weg in de planning waarbij al werd afgesproken dat we zouden gaan geocachen. Het wordt dus een lange blog met véél foto’s!!!

Ik wist het…Na bijna twee maanden geen boek meer in handen te hebben gehad koos ik er maandag voor om toch weer lekker met een boek op de bank te duiken. Ik had eindelijk het nieuwe boek van Chantal van Gastel!!! In haar vorige boek mocht ik al genieten van een preview en ik kon nu dus lekker een aantal hoofdstukken overslaan. Het is dat ik ’s middags even moest pauzeren om bijles te geven, maar verder heb ik het echt in één ruk uitgelezen!!!

Bluetooth shutter…Toen ik twee weken terug bedacht dat ik graag een selfie stick wilde hebben, bedacht ik ook dat het wel handig zou zijn als ik deze op afstand zou kunnen bedienen. Daarom surfte ik even rond op het net en vond op DX.com een bluetooth afstandsbediening. Donderdag kwam de afstandsbediening binnen en binnen een paar minuten was alles al ingesteld in combinatie met mijn iPhone. Het werkt echt perfect!

Rode Piet?Vanaf vrijdag stond er een weekendje bij Harriët en haar gezin op de planning. Ik reed vrijdagochtend al vroeg weg en na een flinke omleiding arriveerde ik omstreeks 11.15 uur. Na iets gedronken te hebben gingen we met z’n tweeën even het dorp in. Nou, ook hier heeft de discussie rondom Zwarte Piet toegeslagen. Bij de HEMA kwam ik rode pieten tegen. Dat kan toch niet!!!

Selfie!!!Toen Fréderique ook thuiskwam moest natuurlijk de selfie stick even uitgetest worden. Eerlijk is eerlijk, het levert wel leuke plaatjes op. Ik besloot dus ook direct dat de stick mee zou gaan als we een geocache tochtje zouden gaan maken.

Op zoek…Vol goede moed gingen we zaterdagochtend op pad. Op zoek naar onze allereerste multi-cache. Hierbij is het de bedoeling dat je via opdrachten meerdere plaatsen via coördinaten te vinden om uiteindelijk op het laatste punt de cache te vinden. De eerste twee punten vonden we vrijwel direct en vrolijk liepen we door op zoek naar het derde punt. Hier ging het echter mis, we wisten zeker dat we goed zaten, maar na drie kwartier zoeken hadden we nog steeds niets gevonden. Zelfs bijschijnen met een zaklampje mocht niet baten.

Helaas…Uiteindelijk hebben we de moed maar opgegeven en zijn we weer teruggelopen naar de auto. Maar voordat we weer naar huis gingen nog even op een terrasje zitten. Het was dan wel jammer dat we de cache niet hadden gevonden, het was in ieder geval wel erg gezellig met ons drietjes!!!

Middagje cachen…Omdat we het toch wel erg jammer vonden dat we de cache ’s ochtends niet hadden gevonden gingen we het ’s middags toch nog een keer op pad om een andere multi-cache te lopen die een iets lagere moeilijkheidsgraad had. Overal goed zoeken bij de eerste punten om het juiste antwoord te vinden en dan als laatste de coördinaten voor de vindplaats van de cache uitrekenen.

Blij!!!En… Euforie!!! We hebben hem gevonden!!! We zijn helemaal blij dat het ons is gelukt. Tijdens het lopen van deze cache kreeg ik een berichtje van de ‘eigenaar’ van de cache die we ’s ochtends liepen. Hij gaf een paar extra hints en we besluiten dat we het toch nog eens gaan proberen.

Noortje…Eenmaal thuis zijn we toch wel een beetje gaar en besluiten om op zondagochtend terug te gaan en nu even lekker te relaxen. Ik plof op de bank en Noortje komt gezellig bij me liggen. Wat een schatje, we zijn echt vriendjes geworden!!!

Gevonden!!!Zondagochtend weer op tijd opgestaan. Omdat ik vandaag ook nog naar huis moest rijden, besloten we dat we al heel vroeg het bos in zouden gaan omdat we de cache van gisteren toch nog eens wilden gaan zoeken.
En jawel, met gebruik van de hint die ik via de mail had gekregen aan de toevallige voorbij komst van een andere ‘geocacher’ vonden we alle overige punten en konden uiteindelijk de ‘schat’ lokaliseren.

Waypoints…Hop, een multi-cache met een moeilijkheidsgraad van 3½ is ook in de pocket. Op de bijgaande foto zie je een aantal van de plekjes die wij moesten lokaliseren. Aan de hand van deze kleurencodes met bijbehorende getallen en coördinaten kon je steeds het nieuwe punt berekenen. We hebben uiteindelijk negen punten moeten berekenen voor de schat vonden.
Hihi, ik voel me dan toch wel ‘stoer’ als het gelukt is en ik was niet de enige!!!
Toch, Marco?

Helaas, aan alle leuke dingen komt een eind en dus ook aan dit weekend. Komende week weer een werkweekje met 6 diensten, lekker druk dus…
Ach, ik kan nog even teren op onze vondsten en het gezellige weekend. Ik wil Harriët en Co. in ieder geval weer heel erg bedanken voor hun gastvrijheid en de goede zorgen!!! Doen we snel weer en dan neem ik laarzen mee…

Groetjes-Serena-schuin-bladeren