Afgelopen week begon ik eigenlijk pas op vrijdag met het maken van foto’s. Stiekem is dit dus meer een weekendoverzicht dan een weekoverzicht. Vorige week schreef ik nog dat ik het weekend moest werken, maar ik heb lekker een paar dagen verlof opgenomen zodat ik maar liefst 4 dagen weekend had.

Oogsten

Het heeft een hele tijd geduurd, maar eindelijk beginnen de kerstomaatjes die ik langs de schutting geplaatst had rood te kleuren en zijn ze rijp om geoogst te worden. Vrijdagochtend plukte ik de eerste vijf tomaatjes en kon ik eindelijk mijn nieuwe schaal van Blond Amsterdam in gebruik nemen. Ze smaken weer heerlijk zoet. Er hangt nog een behoorlijke lading aan de planten, dus voorlopig kan ik wel vooruit.

UV Sensor

Deze week kocht ik weer een aanvulling voor mijn HomeWizard. Ik had op het werk blijkbaar goed mijn best gedaan en ik werd beloond met een gratificatie. Ik vind het altijd zonde om zoiets dan gewoon aan boodschappen op te maken en ik bestelde een UV Sensor voor mijn weerstation en een extra thermometer voor op de slaapkamer. Nu is mijn weerstation buiten eindelijk compleet. Het is voorzien van een thermometer, een windmeter, een regenmeter en nu dan ook een UV Sensor. Nu kan het weer alleen maar beter voorspeld worden.

180!!!Na een paar weken niet meer gegooid te hebben besloten we om vrijdagavond weer eens een pijltje te gooien met zijn allen.
Ach, ik gooi niet heel slecht, maar ik ben ook absoluut geen ster. Maar ooit zal het me lukken om die 180 te gooien!!!

Balón 43We probeerden ook weer een nieuwe cocktail, de Balón 43. Erg lekker en fris!!! Vul een glas met veel ijs, 35 ml Licor 43, 15 ml vers geperst citroensap,  100 ml Spa Rood en garneer het geheel met 2 schijfjes citroen en een  ½ schijfje sinaasappel. Rietje erin en het ziet er helemaal vrolijk uit!!!

Wereldrecord?Grote jongens worden weer kleine jongens als je een mandje met wasknijpers voor hun neus zet. Stefan probeerde hier het wereldrecord te verbeteren. Het is net niet gelukt… Het record staat op 153 en helaas kwam hij maar tot 24 knijpers. Hahaha!!!

Filmpje pakken…Afgelopen donderdag is er in Kerkrade een nieuwe bioscoop geopend. De eerste drie weken gebruiken ze nog om proef te draaien en daarom kun je voor een gereduceerde prijs naar de film. Zaterdagavond bezochten we met zijn allen de nieuwe film van Johnny Depp, ‘The Lone Ranger‘. Normaal is dat niet mijn genre qua films, maar de eerlijkheid gebiedt mij om te zeggen dat ik toch wel vaak keihard heb moeten lachen.
De bioscoop is overigens waanzinnig groot en ziet er erg luxe uit. Denk dat ik hier absoluut vaker een filmpje ga kijken…

PastamachineMijn ouders gingen afgelopen week op vakantie naar het Gardameer en namen ook een cadeautje voor me mee. De mensen die hier al langer meelezen weten wel dat ik een liefhebber ben van de Italiaanse keuken. Ik maakte al eens samen met een lief vriendinnetje zelf pasta en dit was me erg goed bevallen. Toen mijn ouders vroegen wat ze mee mochten nemen vroeg ik om te kijken voor een pastamachientje. Ik had echt nooit verwacht dat ze met een echt professioneel apparaat terug zouden komen!!! Ben er heel erg blij mee…
Ik had ooit al eens de ‘Pastalexicon’ gekregen en hier staan  allerlei recepten in om zelf pasta te maken. En jawel hoor, mijn machine staat er ook in!!!

Komende week hoef ik ook maar 3 dagen te werken, dus dikke kans dat ik eens een poging ga wagen om zelf pasta te draaien. Ik weet van de vorige keer nog dat het erg lekker was, maar wel erg veel werk. Ik ben benieuwd!!! Wat gaan jullie allemaal doen komende week?

Groetjes Zomer