En dat was de laatste vakantieweek alweer… Eigenlijk een week waarin ik niet zo heel veel uitvoerde, ik lag voornamelijk wat te lezen en klungelde wat in huis. Nog even genieten van de rust.

Carbon band…Dinsdag stond een dagje shoppen in Luik op de planning. In de Mediacité ligt een Primark en die is altijd prima om even een paar leuke shirts te scoren. Maar jeetje, wat was het daar druk, ik kan daar momenteel eventjes niet zo goed tegen. Ik kocht wel 3 shirts en lekkere broek om op de bank te hangen, maar heb daarna als een speer de winkel weer verlaten.
Ik was nog op zoek naar een mooi zwart leren bandje voor mijn Apple Watch en was op internet al een heel gaaf bandje tegengekomen. Zwart carbon met rood stiksel. En laat de juwelier in het winkelcentrum deze nu verkopen! Ik ben er helemaal blij mee. Voorzien van de adapters die ik kreeg en het staat perfect vind ik…

Schaduwplekje…Woensdag vond ik het eigenlijk te heet om in de volle zon te gaan liggen en de hele tijd met een zware parasolvoet schuiven is ook niet echt handig. Dus, ik schoof de salontafel aan de kant en zette de hangmat gewoon onder mijn partytent. Ideaal!!! Ik heb heerlijk uren in de schaduw liggen lezen…

Wespenvanger…We hebben een wespenplaag… Nu valt het in mijn tuin nog redelijk mee, maar ik vang ze liever dan dat ik de hele tijd met mijn armen zit te wapperen. Ik ben zo allergisch als wat, dus kan het missen als kiespijn. Bij gebrek aan een originele wespenvanger flanste ik er zelf maar even eentje in elkaar. Plastic flesje doorsnijden en de bovenkant omgedraaid weer in de fles proppen. Beetje siroop en vangen maar!!!
Inmiddels heb ik hem wel nog een beetje gepimpt, met die regen had ik ineens een mooie hoeveelheid ranja, niet handig dus. Ik had nog van die ‘deksels’ om vetbollen onder te hangen, maar die werken ook prima als afdakje tegen de regen. Opgelost!!!

Mini-Tornado…Met dit weer kun je niet genoeg ijsjes eten, zo lekker. Ik nam deze week weer iets nieuws mee van de Aldi, een Mini-Tornado. Vanille-ijs met aardbeien- en citroensmaak… Lekker!!!
Ik heb trouwens nog een tip voor als je van Bugles met Heks’nkaas houdt. Bij de Aldi verkopen ze chips van het merk ‘Kraak’ en de naam ‘Guapo’s’. Deze in combinatie met hun ‘Witte Wievenkaas’ is net zo lekker!!! En, het kost maar de helft…

Opgeruimd…Ken je dat, je hebt gewoon te weinig plek op het aanrecht en in je keukenkastjes. En al helemaal om je brood te bewaren. Ik heb een hele tijd geleden eens een hele grote snijplank gekocht bij de Ikea die ik op mijn fornuis heb liggen om wat extra plek te creëren. Hier lag dus altijd het brood op (en meestal mijn sleutels en zo die ik daar neersmijt als ik thuis kom), maar dat was me eigenlijk een doorn in het oog.
Gisteren zag ik in het Xenos krantje ineens een broodtrommel staan die wel goed bij die plank paste. Even naar de Woonboulevard en een half uurtje later zag mijn plank er ineens een stuk opgeruimder uit!!! Er past lekker veel in (Ik heb er ook gewoon een bakje tomaatjes in gezet) en je zet alles een stuk makkelijker aan de kant als je gaat koken.
Hoppa, weer een puntje om af te strepen op het lijstje…

En dan is de vakantie weer voorbij. Omdat ik nog niet helemaal ‘hersteld’ ben begin ik morgen eerst met een uurtje of 3. Even wat lichter werk en weer acclimatiseren. Kijken of het weer wat beter gaat. Ik ben nog steeds redelijk gejaagd en prikkelbaar, dus moet zelf even kijken wat het beste is om te doen. Maar zal beslist wel lukken, gewoon rustig aan…

Groetjes