Het laatste weekje van mijn zomervakantie waarin ik nog een leuk uitje had en ook een beetje geld liet rollen. Ik kocht wat handige dingen die ik bijna dagelijks bij me heb…

Klean KanteenAls het op mijn lunch en zo aankomt ben ik altijd wel redelijk ‘milieubewust’. Ik heb bijna altijd gewoon een trommeltje bij me. Alleen dat drinken, dat was nog niet zo makkelijk. Bovendien, het is waanzinnig warm bij ons op de afdeling en het is wel lekker als je een koel drankje bij de hand hebt. Uiteindelijk vond ik de Klean Kanteen Insulated beker. Nou, zeg maar echt een koel drankje. Als de beker dicht blijft kunnen ijsblokjes er 24 uur in ‘overleven’. Ik heb hem inmiddels al uitgetest, hij was mee op stap naar Phantasialand en inderdaad, het drinken blijft steenkoud. Een paar van die plastic ijsblokjes in het drinken en hup, lekker koel drinken. De beker is overigens ook te gebruiken voor warme dranken, deze zouden zeker 6 uur op temperatuur moeten blijven. Ideaal dus ook voor in de winter dadelijk.

Pasta di SerenaAls ik vrij heb eet ik het liefste ’s middags warm. Ik probeerde maandagmiddag een nieuw receptje uit dat ik op Twitter tegenkwam en gaf er nog een beetje een eigen twist aan. Ik bakte zalm in de pan en gooide er twee gesneden puntpaprika’s en een paar bosuitjes bij. Aanlengen met crème fraîche, een beetje kruidenkaas en een beetje slagroom en even door laten koken op een klein pitje. Pasta koken (Ik heb het liefste tortiglioni) en daarna uiteraard nog voorzien van verse Parmezaanse kaas. En ja, alweer een geslaagd gerechtje, het was echt heerlijk!!!

PhantasialandWoensdag stond er dan eindelijk ons dagje Phantasialand op de planning. Het was echt waanzinnig druk en in totaal hebben we zeker 4 1/2 uur in rijen gestaan. Gelukkig hadden we stralend weer, na het eerste ritje, de wildwaterbaan, waren we namelijk doorweekt!!! Omdat ik mijn iPhone veilig in mijn rugzak had gestopt heb ik nagenoeg geen foto’s gemaakt. Pas bij het verlaten van het park dacht ik er nog net aan om er eentje te maken als ‘bewijs’. We hebben in ieder geval met zijn achten een erg leuke dag gehad en waanzinnig geluk met het weer. We zaten namelijk nog geen 5 minuten in de auto toen het echt met bakken uit de hemel kwam vallen (Kijk maar naar de donkere wolken op de foto). Pfew…

511. Rush 12Volgende week is helaas mijn vakantie weer voorbij en mag ik weer aan het werk. Ik was al een tijdje op zoek naar een nieuwe werktas. Ik sleep altijd mijn hele hebben en houden mee naar het werk (iPad, soms de MacBook, EHBO-setje, pennenetui, schrijfblok, toiletartikelen, laadkabels enz.) en heb dus echt een zware tas. Ik heb al een paar jaar een schoudertas van Bjorn Borg die zijn taak prima volbrengt. Ik moet echter nog een behoorlijk stuk lopen van de parkeerplaats naar kantoor en tegen de tijd dat ik daar aankom hangt mijn schouder half uit de kom. Tijd dus voor een fatsoenlijke rugzak.
Na flink wat gelezen te hebben op een EDC forum heb ik gekozen voor de 5.11 Rush 12. Een tas die is voorzien van veel vakjes om alles netjes op te bergen (Ik haat het als alles los door de tas ligt) en voorzien van een MOLLE systeem zodat ik ook nog wat dingen aan de voor- en zijkant kan bevestigen.
Noem mij raar, maar ook als ik bijvoorbeeld de stad in ga of naar de markt sleep ik altijd een rugzak mee. Gewoon alles daarin proppen en niet met allerlei plastic zakken in je handen lopen. Ik heb de tas al ‘getest’ en hij zit fijn, helemaal niet het idee dat deze zwaar is. Goede aankoop dus!!!

VeroordeeldDeze laatste vakantieweek is qua weer niet echt om over naar huis te schrijven, het heeft gewoon iedere dag geregend. Vrijdag viel er zelfs 21 mm en was het dus geen optie om lekker in de tuin te gaan zitten. Ik had deze vakantie nog bijna niets gelezen en ik kroop dus lekker met een boel op de bank. Karin Slaughter is weer begonnen met een nieuwe serie en ik had al heel lang niets meer van haar gelezen. De eerste paar hoofdstukken las ik vorige week al, maar vrijdag verslond ik de laatste 350 bladzijden in 1 ruk. Goed boek!!!

Z-Plus!Al jaren heb ik als aansteker een Zippo bij me. Ik kreeg hem van mijn ouders voor Kerst en sindsdien sleep ik hem bijna altijd mee. Zelfs iedereen op het werk weet dat het mijn aansteker is en ik krijg hem dan ook altijd terug. 1 nadeel, benzine stinkt en het is altijd heel snel op. Nu kwam ik op internet een heel handig iets tegen, een Z-Plus Gas-Binnenwerk. De winkel ligt in Maastricht, dus 10 minuten later had ik hem al in mijn broekzak. Het werkt echt perfect!!! Het is geen gewone vlam, maar zo’n jetflame. Eindelijk geen lekkende benzine meer in de broekzak en helemaal stankvrij…

Koude benen…Nu het buiten natuurlijk wel lekkere temperaturen zijn is Flux niet meer zo vaak binnen te vinden. Gisteren lag ik echter op de bank te lezen en kwam hij nog eens uitgebreid bij me liggen. Volgens mij was hij bang dat ik koude benen zou krijgen… Lief als hij zo bij je ligt, maar aangezien hij ‘maar paard’ is vallen na een half uur je benen bijna af. Heb hem toch maar even verplaatst.

 

 

En dan is morgen echt de allerlaatste vakantiedag aangebroken, de weken zijn echt omgevlogen. Ik kreeg meteen al een dienstwijziging en mag dinsdag de middagdienst draaien. Ach ja, kan ik in ieder geval nog even ‘uitslapen’…

Groetjes Zomer