Jeetje, waarom gaan de weken in de vakantie nog sneller voorbij dan wanneer je aan het werk bent? Jammer dat er maar 24 uur in een dag zitten, van mij zouden het er ook makkelijk 48 mogen zijn…

Coco…Maandag ging ik even langs bij een vriendin om gezellig samen te lunchen en even naar haar MacBook Pro te kijken die continue vast bleef hangen. Ik liet een update over het volledige systeem lopen en installeerde de app CleanMyMac 3. Die laatste is echt een geweldige app, hij kost wat, maar je krijgt er ook echt iets voor terug. Hij herstelt alle fouten en ruimt onnodige bestanden keurig op.  Het kostte me even wat tijd, maar uiteindelijk kreeg ik alles weer werkend. Vriendin weer blij!!!
Maar dan heb ik natuurlijk nog niks verteld over de bijbehorende foto. Dit is Coco, een Rozeborstbaard parkiet, die bij mijn vriendin woont. Af en toe komt hij even uit de kooi en komt hij gezellig bij je zitten. Bij mij kroop hij steeds naar mijn schouder, want mijn ketting was toch wel erg interessant om eventjes aan te knabbelen.

Kenu Stance…Woensdag kreeg ik weer een nieuwe gadget opgestuurd om te reviewen, de Kenu Stance. Een waanzinnig handig tripodje om je iPhone in neer te zetten. Morgen komt er om 10.00 uur een review online over deze Stance. Echt, zelden zo’n handige gadget gehad. Ik heb hem zelfs toegevoegd aan mijn EDC, sleep hem nu overal mee naartoe.

Read, eat, repeat…Het weer wil deze vakantie niet echt meewerken voor mij. Het is deze week maar grauw en nat buiten en het is zelfs gewoonweg koud. En wat doe ik dan? Juist!!! Ik kruip lekker onder een dekentje op de bank met een boek. Deze vakantie heb ik al aardig wat boeken gelezen, zoals je vrijdag al in mijn ‘Leesmaand‘ hebt kunnen lezen. Ik ben nog steeds erg blij met mijn nieuwe Kobo Glo HD.

MacBook Pro Retina…Ik heb lang nagedacht over wat ik nu wilde met mijn MacBook Pro. Mijn trouwe computertje was inmiddels al 5 jaar oud en voor alles wat ik ermee doe werd hij echt te traag. Dubben, dubben, dubben…
In eerste instantie wilde ik er nieuw geheugen in plaatsen, maar uiteindelijk besloot ik toch om te kiezen voor de allernieuwste MacBook Pro. Er zitten inmiddels zo veel nieuwe features in de Mac, waaronder ‘samenwerking’ met je iPhone, iPad en Apple Watch, dat ik deze keuze wel ‘moest’ maken.
En wat ben ik blij ermee!!! Ik koos voor de Retina 13-inch versie met 256 GB geheugen en 8 GB RAM geheugen. Ik wist bijna niet wat me donderdag overkwam bij de installatie. Er zit een SSD geheugen in en alles is echt waanzinnig snel met laden en installeren. Hopen dat ik hier ook weer 5 jaar vooruit kan.
Nu nog de oude Mac leegmaken en opnieuw installeren zodat ik deze kan verkopen aan iemand die voldoende heeft aan een iets oudere Mac. Hij werkt nog prima hoor, hij voldoet alleen niet meer aan mijn ‘eisen’. Dus mocht je interesse hebben, laat het me even weten, misschien kunnen we wel een leuke deal maken…

Miss you…Gisteren was het 1 augustus, de verjaardag van mijn moeder. Als ze nog had geleefd zou ze dit jaar al 60 zijn geworden. Helaas heeft het niet zo mogen zijn en ben ik zelf inmiddels al twee jaar ouder dan mijn moeder toen ze overleed. Maar op zulke dagen sta je er wel altijd eventjes bij stil.
En ja, die kleine hummel ben ik inderdaad…

Reeksen…Ik heb inmiddels een aantal handige trucjes ontdekt voor Calibre, waardoor het nu ook weer mogelijk is om reeksen weer te geven op mijn Kobo. Wel zo handig als je weet in welke volgorde dat je de boeken van een reeks moet lezen.
Gisteren schreef ik hier al een blog over, zodat jullie nu ook weten hoe het moet.

Pancakes!!!Soms moet je gewoon eens iets anders klaarmaken dan pasta, rijst of aardappelen. Deze week kwam ik bij de Aldi een nieuwe pannenkoekenmix tegen die je alleen maar met water aan hoeft te lengen. Altijd prima om eventjes uit te testen. Ik maakte een half pakje en bakte een lading kleine pannenkoekjes. Beetje poedersuiker of Nutella, lekker!!!
Buiten eten is nog steeds leuk, maar die verdomde vliegjes!!! Lang leve zo’n netje om over je eten heen te zetten…

Opgefleurd…Omdat mam gisteren dus jarig was bezocht ik vandaag met pap de begraafplaats even. Dat is echt iets van ons tweetjes en we gaan dan ook altijd samen, nooit alleen. Nieuw mandje met plantjes, batterijen voor het ‘kaarsje’ en poetsspullen mee.
Ik heb geen idee wat ik anders daar zou moeten doen hoor. Ik ben niet gelovig, dus bidden doe ik sowieso niet en ik ga ook niet tegen een graf staan praten. Ik ben liever bezig om te zorgen dat alles er weer netjes bij ligt en schoon is. Ik moet zeggen, na 26 jaar ziet alles er nog steeds keurig uit.

Kraakhelder…En dan staat ons morgen als het goed weer een loeihete dag te wachten. Dat wordt dus tijd om weer gebruik te maken van het zwembad. Vandaag uitgebreid met de stofzuiger door het water gegaan en de bodem weer helemaal schoongemaakt. Filter gereinigd, nieuwe chloortabletten. Nu moet alleen vandaag de zon nog een een beetje meewerken om het water goed op te kunnen warmen. Vanochtend was het water 19 ºC, dat is toch echt te koud!!!

Komende week staat er omdat ik vakantie heb niet zo heel veel op de planning. Ik doe gewoon waar ik op dat moment zin in krijg. Als het weer een beetje meewerkt zal er beslist nog wel een leuk dagje uit in zitten. Vrijdag mag ik weer terug voor de lijntjes onder mijn ogen. Als het goed is voor de laatste keer. In principe ziet het er nu al keurig uit, maar links moet het lijntje nog iets langer worden gemaakt en ze zal alles nog even iets ‘strakker’ maken. Ik blijf erbij, dat was een van de beste keuzes die ik heb genomen. Zo makkelijk om niet meer met een potlood te hoeven hannesen, niet bang te zijn dat alles uitloopt en gewoon lekker in je ogen te kunnen wrijven. Ik raad het echt iedereen aan!!!

Groetjes