En zo ging ook de laatste week van mijn vakantie weer voorbij. Een week waarin de warmste dag van deze zomer tot nu toe voorbij kwam en ik uiteraard ook weer erg veel las.

Flink gelezen…Ik begon de maandag met twee korte verhalen van Suzanne Vermeer. Ik begrijp dat niet, deze schrijver (Suzanne Vermeer was het pseudoniem van Paul Goeken) kan of hele goede verhalen of hele slechte verhalen schrijven. Deze twee vielen absoluut onder de laatste categorie. ‘De eetclub‘ daarentegen was wel weer erg goed en ik keek nadat ik het boek uit had ook meteen de film. Beetje een tegenvaller natuurlijk omdat een boek altijd veel beter is dan de film. Bovendien had het boek een ander einde, beetje raar…

Verjaardag…’s Avonds vierden we de 22e verjaardag van mijn nichtje. Het was erg gezellig en er werd weer een hele lading foto’s genomen. Ideaal nu ik nieuwe fotolijstje op heb gehangen, alle afdrukken zijn inmiddels al binnen en ik moet zelfs nog nieuwe lijsten gaan kopen. Vooral de foto’s met mijn nichtje en neefje vond ik wel geslaagd en met hun toestemming mocht ik ze ook nog online zetten.

Jan, Jans En De KinderenDinsdag kwam ik op internet een lading stripboeken tegen van Jan, Jans En De Kinderen en amuseerde ik me de hele ochtend door deze op mijn iPad te lezen. Hahaha, ondanks dat de eerste strips al ruim 25 jaar oud zijn, zijn de verhaaltjes zo herkenbaar uit het echte leven…

Crap…Ik gaf Suzanne Vermeer toch nog een kans met een kort verhaal, maar dit was al helemaal om te huilen. Hoe slecht!!!

 

 

 

Embedly Powered

 


’s Avonds liep ik samen met mijn tante even met de honden het bos in en zagen we onderweg dat de paardjes helemaal uitgelaten door de wei renden. Ik moest nog een stukje lopen om het goed op de film te krijgen en ze waren al iets bedaard, maar toch erg grappig om te zien hoe die kleine Shetlanders door de wei denderen. De honden vonden het ook maar raar, dat is ook wel duidelijk te horen…

Miss you…Donderdag was het 1 augustus en dat was eigenlijk de dag dat mijn moeder 58 jaar zou zijn geworden. Toch altijd een beetje een dag met een domper. Mijn nichtje was echter zo lief om even samen met mij naar het kerkhof te gaan waarna we ons bij haar in de tuin installeerden en de dag afsloten met een barbecue.


Twee zomers
’s Middags las ik bij mijn nichtje al een stuk en toen ik ’s avonds thuis kwam moest en zou ik dit boek van Michael Berg uitlezen. Deze schrijver kwam ik op het spoor door Twitter en hij blijkt uit Heerlen te komen. Chauvinistisch als ik ben moest ik zijn boeken natuurlijk lezen. Het eerste boek ‘Twee zomers‘ is in ieder geval al een topper!!!

Heet!!!

Vrijdag was het echt loeiheet en ik hield dan ook wijselijk alles potdicht in huis. Deuren dicht en de rolluiken naar beneden om de warmte zoveel mogelijk buitenshuis te houden. De temperatuur op het plaatje is niet eens het hoogste. Uiteindelijk was het binnen maar liefst 27,5 ºC en buiten ruim 40 ºC. Ik kan goed tegen de warmte, maar dit ging me toch een beetje te ver!!!

Blind vertrouwenTja, en als je zo binnen moet hangen zit er niets anders op dan maar weer met een boek op de bank te gaan liggen. Deel 2 van Michael Berg, ‘ Blind vertrouwen‘ was al bijna net zo goed als deel 1. Heerlijk in het donker liggen lezen, ik ben nog steeds erg blij met mijn mapje voorzien van een leeslampje!!!

Morgen ben ik weer thuisVrijdag kwam dan ook eindelijk het langverwachte boek, ‘Morgen ben ik weer thuis‘ van Simone van der Vlugt uit. Ik zette hem direct op mijn eReader en begon meteen met lezen. Omdat ik toch al erg veel gelezen had legde ik uiteindelijk het boek toch maar even aan de kant en keek nog even tv.
Zaterdag werd ik echter al vroeg wakker door een fikse regenbui en pakte ook meteen het boek weer erbij. Tja, en dan duurt het niet lang voor het uit is. Erg spannend!!!

Coca-ColaToen ik donderdag met mijn nichtje naar het kerkhof was geweest trakteerden we onszelf nog even op een ‘etentje’ bij McDonald’s. Ze hebben weer een actie waarbij je een Coca-Cola glas bij een menu krijgt en ik mocht er ook eentje in ontvangst nemen. Ik heb al een hele verzameling en was er ook weer erg blij mee. Vandaag gebruikte ik het glas voor het eerst en daar hoort natuurlijk een fotootje bij. Er zijn 6 verschillende glazen te bemachtigen. Voor de mensen die de glazen krijgen en er niets mee doen, ik houd me van harte aanbevolen, vind ze erg leuk!!!

Fris bedjeDe laatste vakantiedag moest ook een beetje goed besteed worden, dus ik mikte het beddengoed even in de was. Heerlijk om het met dit weer buiten te kunnen hangen, het is echt binnen no-time droog. Vanavond dus weer lekker in een fris bedje waardoor ik morgen als het goed is weer helemaal uitgerust aan mijn eerste werkdag na de vakantie kan gaan beginnen.

Een echte vrouwOok vandaag ging niet voorbij zonder te lezen. Ik las het derde deel in de serie Chantal Zwart, ‘Een echte vrouw‘. Absoluut het beste deel tot nu toe in deze serie. Met dit boek staat het aantal boeken dat ik deze vakantie heb gelezen op 17. Niet verkeerd, al zeg ik het zelf…

 

 

Al met al dus een weekje waarin ik erg veel las, maar daar zijn vakanties tenslotte voor. Lekker uitrusten en niet te veel doen!!! Vanaf morgen begint het lieve leventje weer en mag ik om 07.00 uur weer aantreden bij de baas. Ach, een beetje regelmaat is dan ook wel weer lekker. Volgende week begin ik op een leerwerkplek en ben ik het komende half jaar volledig verlost van middagdiensten en nachtdiensten. Heerlijk, iedere avond gewoon lekker thuis. Ik moet zeggen dat ik wel kan wennen aan regelmatige diensten. Ik draai nu al anderhalf jaar bijna alleen maar dagdiensten en ik heb het gevoel dat ik veel uitgeruster ben dan toen ik nog een volledig wisselrooster draaide.

Groetjes Zomer