De eerste echt volle vakantieweek… Ik ging ‘uit logeren’, naar de dierentuin en kleedde mijn tuin weer iets verder aan. 

Zwembadstoel…Aangezien een groot zwembad ook wel iets van onderhoud vergt reed ik maandag even naar Heuts om de benodigde spulletjes te halen die je in het water moet gooien. Ik wilde eigenlijk nog een paar drijfstangen meenemen, maar kwam iets heel anders tegen. Een stoel waarmee je heerlijk in het water kunt dobberen… Toen dinsdag het water op temperatuur was heb ik hem meteen maar even getest en inderdaad, het zit heerlijk!!!

Hotel aan zeeEr gaat natuurlijk geen week voorbij waarin er gelezen wordt. Door de verhalenbundel die ik vorige week las ontdekte ik de schrijfster Maeve Binchy en ik zocht haar laatste boek op. Hmm, heel apart… Ieder hoofdstuk heeft een andere hoofdrolspeler en dat is toch niet echt mijn ding. Net als ik lekker in het verhaal zat kwam er weer iemand anders op de proppen.

Burgers' Zoo

Vorige week sprak ik al met Harriët af dat ik woensdag samen met haar en Fréderique een dagje naar Burgers’ Zoo zou gaan. ’s Ochtends zou ik dan al heel vroeg wegrijden zodat we op tijd naar Arnhem konden vertrekken. Dinsdag kreeg ik echter tegen de avond al een appje of het niet handiger zou zijn om nu al te komen, dan konden we woensdagochtend lekker rustig aan doen. Zo gezegd, zo gedaan en tegen 18.20 uur stapte ik in de auto om rond 20.30 uur weer in Winterswijk uit te stappen.
En wat hebben we een leuke dag gehad in Burgers’ Zoo, wat een mooi en vooral net park!!! Ik maakte van bijna alle dieren wel een foto en plaatste er uiteraard ook weer een paar op Instagram. Het leukste was toch wel het girafje dat op mijn verjaardag was geboren en bij ons bezoekje dus pas drie dagen oud was. Als ik me niet vergis heette ze Femke…

Noortje…Bij thuiskomst van de dierentuin zat er trouwens nog een heel gevaarlijk dier op ons te wachten… Ze had ook al een prooi gevangen!!! Wat is Noortje toch een schat van een hondje, heerlijke knuffelkont.
Ik heb dus twee nachtjes bij de familie Hotseflots gelogeerd en heb verder helemaal geen foto’s gemaakt!!! We waren ook zo druk met kletsen. Het was in ieder geval erg gezellig en ik weet zeker dat er nog wel vaker een bezoekje zal volgen. In ieder geval heel erg bedankt dat ik van jullie gastvrijheid gebruik mocht maken!!!

Partytent…

Op mijn laatste dagje in Winterswijk bracht ik samen met Harriët ook nog een bezoekje aan Obelink, een knots van een winkel in kampeerspullen en dergelijke. Ik ben al tijden op zoek naar een paviljoen/partytent voor in de tuin dat naast mijn aanbouw past. Helaas zijn de meeste tenten 3 x 3 m, en dat past net niet… Een zoektocht op internet leverde vorige week al op dat ze hier echter ook tenten van 2 x 3 m verkochten. Toen ik donderdagmiddag thuiskwam heb ik hem dan ook meteen (met een beetje hulp van de buurvrouw) opgezet. Eindelijk, ik kan lekker in de schaduw zitten op een hete dag!!!
Ik kon echter ook meteen testen of de tent wel waterdicht is, er barstte opeens een flinke onweersbui los en het viel met bakken uit de hemel. Wel apart, de zon bleef ook vrolijk volop schijnen. Maar inderdaad, tent blijkt mooi waterdicht te zijn, dus als het niet te hard regent kan ik lekker buiten blijven zitten. Goede besteding van mijn verjaardagsgeld…

Proost!!!Het is een heerlijk plekje daar onder die tent… Lekker uit de zon en uit de wind. Ik heb er mijn ligbedje geposteerd en opende vrijdag met een flesje (Let op, het nieuwe model) Brand het weekend. Wie doet me wat??!!
Ik was overigens nog gaan kijken voor een bistro tafeltje, maar die prijzen daarvan zijn echt belachelijk!!! Dan maar kijken of ik tweedehands nog iets leuks op de kop kan tikken. Het liefst zou ik een loungebank van steigerhout hier neerzetten, maar ik ben niet zo handig dat ik dat zelf kan maken. Dus als iemand handig is en zin heeft? *Hint*

Wokkiewok…In de vakantie ben ik meestal wel van de makkelijke en snelle hap en kook ik niet zo uitgebreid, veel te warm… Gisteren had ik echter weer zin in een lekker wokschotel en kiepte dus weer van alles bij elkaar in de wokpan. Kip, wokgroenten met champignons, zoete sojasaus en noodles. Ideaal, vandaag hoefde ik dus ook niet te koken…

Sleepy head…Zondag is rustdag zeggen de meeste mensen. Nou, dat heb ik inderdaad ter harte genomen… Ik bleef lekker lang in bed liggen en keek daarna of er nog leuke films online stonden. Tja, het internet stond er al vol van en ik heb dus ook gezondigd, ik heb The Expendables 3 gekeken. Hij schijnt 14 augustus pas in de bioscoop te komen…
Na een beetje gedut te hebben hees ik mijn bikini weer aan en hopte van het zwembad, naar de hangmat, naar het ligbed en weer terug. Flux verhuisde een beetje met me mee en zocht steeds een plekje in de schaduw op om te dutten. Op deze foto heeft zich onder een stoel van het tuinstel gefrommeld. En wat is hij lief als hij slaapt!!!

Inmiddels ligt de solar deken alweer op het zwembad en heb ik de bikini weer voor normale kleren verruild. Ik ben bang dat er de komende dagen weinig gezwommen zal worden, ze melden hier fikse regenbuien…
Ach, dan maar binnen met een boek op de bank. De laatste dagen heb ik eigenlijk weinig gelezen, dus ik moet de schade weer een beetje inhalen. Ik heb komende week helemaal niets op de planning staan, ik zie vanzelf wel wat de dagen me brengen.

Groetjes Zomer