Eindelijk, het is zomervakantie!!! En laat het weer nu ook nog eens geweldig zijn… Goede reden om buiten lekker veel foto’s te maken en jullie mee te laten genieten van mijn vakantiepret.

ScentchipsMaandag ging ik samen met de buurvrouw even shoppen. Ik wilde nog even naar de Action voor een wasrekje en we reden ook nog even door naar de Intratuin. Mijn favoriete geur van Scentchips was bijna op en ik vulde dus weer een doosje met nieuwe chips. Wat bleek, bij aankoop van een Large doosje mocht je een gratis brander uitzoeken, dus ik wisselde het kleine doosje maar snel om. Check het jaartal op de brander, die is toch gewoon voor mij gemaakt??!!

Wikkelarmband…En voor de verandering kocht ik nog een armband bij mijn super creatieve collegaatje. Dit keer een wikkelarmband met 5 bedeltjes in (schijnbaar) een zogenaamde Ibiza-style. Ik vind deze eigenlijk het allerleukste en hij staat echt perfect bij mijn horloge… Vooral het dubbeltje vind ik erg schattig, dat is toch nostalgie?

Cadeautje!!!Toen ik dinsdag na het werk thuiskwam lag er ineens een knots van een envelop op mij te wachten bij de buren. Blijkt dat vriendinnetje Wendy mij heeft verrast met wel erg leuke verjaardagscadeautjes van de AVRO. Een strandbal en een frisbee van de Roodshow en het broodtrommeltje van Gerard Ekdom. Vooral dat laatste vind ik echt waanzinnig leuk en het zal over een paar weken dan ook braaf dagelijks mee naar het werk gaan.

Ribjes…Aangezien ik donderdag een extra dagje vrij had genomen begon woensdagmiddag na het werk dan eindelijk mijn zomervakantie. Vorige week kreeg ik bij MyOrder € 10,- tegoed en ik vond dit een goede reden om het bedrag te besteden en de vakantie in te luiden met een lekkere maaltijd. Ik trakteerde mezelf dus op een portie ribjes van Big Rib, zó lekker!!!

Muziekplankje…Als ik buiten in mijn tuintje zit heb ik eigenlijk altijd wel een muziekje aan. Alleen was het iedere keer weer een gedoe om te zorgen dat mijn iPod in de schaduw lag en de luidsprekers niet oververhit raakten. Donderdag bedacht ik me ineens dat ik nog een fotoplankje van de Ikea in de garage had liggen waar ik alles net op kon zetten en leggen. Ik schroefde het vlak onder het dak aan de garagemuur vast en tadaa, een muziekplankje. Alles ligt nu keurig in de schaduw, als het plotseling mocht gaan regenen wordt het niet nat en het geluid speelt nu fijn boven mijn hoofd en niet direct naast mijn oren. Ideale oplossing dus…

Plons!!!Met het mooie en vooral erg warme weer is het heerlijk als je even lekker kunt afkoelen. Ik trok dus het badje dat ik vorig jaar kocht uit de schuur, pompte de banden op en liet het vollopen. Een uurtje later lag ik heerlijk af te koelen… Tja, een zwembadje is niet alleen leuk als je kinderen hebt, ik geniet er zelf ook optimaal van om een beetje te kunnen dobberen.

Reuzenbad!!!Maar helaas, toen ik vrijdagochtend opstond bleek de bovenste band bijna helemaal leeg te zijn. Waarschijnlijk is Flux weer nieuwsgierig geweest en heeft met zijn pootjes op de band in het bad staan kijken. Tja en met die scherpe nageltjes. Dus toen maakte ik de keuze dat ik maar even de schouders eronder moest zetten en ik haalde het grote bad van zolder, kocht een nieuw grondzeil en zette alles in elkaar. Maar dan, er gaat bijna 5000 liter in, dus dan loopt de kraan wel even!!! Het heeft bijna 10 uur geduurd voor het bad vol was!!!

Geopend!!!Zaterdagochtend kon ik dan ook echt Zwembad Cloos ‘openen’. Ik poedelde lekker de hele dag om de zoveel tijd een beetje en ook de buurvrouw kwam even afkoelen. Met de temperaturen die de komende weken zijn gemeld is dit denkelijk een super keuze geweest. Het kost even wat tijd, maar dan heb je ook wat!!!!

Op hoogte…Die hitte is prima te verdragen, het enige minpuntje is dat het in huis ook ontzettend warm wordt en dat is gewoonweg niet fijn om te slapen. Vroeg in de ochtend is het buiten nog heerlijk koel en ik gooide boven alle ramen tegen elkaar open. LOL, Flux zag er ook de voordelen van in. Zo kon hij ineens zonder er moeite voor te hoeven doen op het dak van de aanbouw stappen en daar via het andere raam weer naar binnen. Hij is nog niet zo dom!!!

Strandbal…Het werd zaterdag echt waanzinnig heet en gewoon stomweg een beetje in het water liggen is ook maar saai. Meestel lig ik een beetje te dobberen op mijn luchtbed of draai een beetje rondjes door het bad heen. Nu kwam dat cadeautje van Wendy ineens prima uit, kan ik lekker een beetje met de strandbal klungelen!!! De waterpret wordt nu mede mogelijk gemaakt door de Roodshow!!!

Feest!!!Ik lig natuurlijk niet de hele tijd in het water, het is ook gewoon lekker om in de schaduw van de parasol met een boekje in de hangmat te liggen. (Hoewel ik toen het 40 ºC werd toch even naar binnen ben gegaan). Ik las gisteren de verhalenbundel van Chicklit.nl uit. Erg leuk boek en ik heb meteen weer een paar schrijfsters ontdekt waarvan ik nog wel meer wil lezen.

35!!!En vandaag ben ik jarig!!! Maar liefst 35 kaarsjes mag ik vandaag uitblazen… Nu zit is dus precies op de helft, maar morgen zit ik dan toch echt aan de verkeerde kant van 30. Ach ja, je bent zo oud als je je voelt toch? Op sommige dagen is dat misschien wel 80, maar meestal gewoon als een jong ding!!! Hihihi…

Birthday dinner…Aangezien de weersvoorspellingen voor vandaag heel slecht waren heb ik het bezoek afgezegd. Ik heb het bijna 30 ºC in de woonkamer en om dan met iedereen binnen te moeten gaan zitten. Dat zag ik dus echt niet zitten… Ik had het overigens goed ingeschat, er is echt een gigantische stortbui geweest.
Als compensatie ben ik lekker bij mijn ouders gaan eten waar ik een heerlijk Hollandse pot voor kreeg gezet. Voor mezelf maak ik zoiets niet zo snel, dus dan is het extra lekker!!!

Birthday gift…Uiteraard kreeg ik ook nog een cadeautje van mijn ouders. Naast een envelopje kreeg ik iets leuks om in de tuin neer te zetten. Leuke vrolijke kleur, staat prima in mijn tuintje!!! Ik keek toevallig vandaag via Timehop foto’s terug die ik 6 jaar geleden maakte. Jeetje, toen stond er nog helemaal niets!!! Zo blij nu met mijn gezellige plekje…

 

 

Komende week staat er weer iets leuks op de planning. Het bezoekje bij Harriët was ons beiden zo goed bevallen dat we afspraken om het in mijn vakantie nog eens over te doen. We maken er meteen een slaappartijtje van, want woensdag zal wel een vermoeiend dagje worden. Ik vertrek heel vroeg thuis zodat ik ook al vroeg bij hen kan zijn, want we gaan gezellig naar Burgers’ Zoo in Arnhem!!! Heel veel zin in… Ik dacht dat ik er nog nooit geweest was, maar volgens pap ben ik er geweest toen ik 2 was. Ahum, 33 jaar geleden, dus dat kan ik me echt niet meer herinneren!!!
En als ik dan toch in Winterswijk ben ga ik meteen kijken voor een partytent voor in mijn tuin. De meeste tenten zijn 3 x 3 m, maar die kan ik niet plaatsen naast mijn aanbouw. Laat hier nu een bedrijf liggen dat tenten van 2 x3 m verkoopt. Kan ik meteen mijn verjaardagsgeld goed besteden en wordt mijn tuin nóg gezelliger…

Groetjes Zomer