Een dagje later dan normaal, maar uiteraard komt mijn fotodagboek deze week ook weer langs. Bereid je voor!!! Een hele lange blog met heel veel foto’s!!! Vakantie en verjaardag is voldoende stof om een lange blog te schrijven…

Geknipt voor jouHeerlijk, de week beginnen met een zonnetje en het vooruitzicht dat je helemaal NIETS hoeft. Na even een paar kleine boodschapjes te hebben gedaan dook ik voor de verandering weer met een boek in de hangmat. Ik was op zondag al in ‘Geknipt voor jou’ begonnen en MOEST het gewoon uitlezen. Zondagavond ben ik uiteindelijk gestopt omdat ik toen al meer dan 11 uur (met tussenpauzes) had gelezen.

Enjoy…Omdat ze bij de Action erg lekkere chips in de aanbieding hadden die ik graag voor mijn verjaardag wilde halen reed ik dus op maandagmiddag even naar Heerlen. Tja, en bij de Action kun je natuurlijk niet naar buiten lopen zonder dat er weer van alles aan je vingers blijft plakken. Dit keer was het onder andere een spreuk waarvan ik dacht dat deze wel leuk zou staan op mijn schutting. Kon ik ook mooi meteen mijn accu-schroefmachine gebruiken.

Frappuccino KaramelEn daar is hij weer, het pure genot op een warme zomerse dag. Een kopje koffie is natuurlijk lekker, maar veel te warm. Ik dook dus even met mijn ijscrusher de keuken in en maakte met behulp van mijn Nespresso weer een heerlijke Frappuccino Karamel. Blijkbaar een gewild iets, kreeg al meteen de vraag voor het recept. Bij deze dus nogmaals, het recept

Relaxing…Met zo’n mooie zomeravond is het veel te mooi weer om binnen te gaan zitten om tv te kijken, hoewel er in de zomer echt geen bal op tv is… Ik maak echter optimaal gebruik van een repeatertje dat ik laatst kocht waardoor ik een perfecte wifi-verbinding in de tuin heb. iPad mini op een tafeltje, zelf languit in de hangmat en via de Ziggo-app gewoon tv kijken. Heerlijk!!!

Tomaten…Iedere avond loop ik braaf met de gieter of de tuinslang al mijn planten langs om ze te voorzien van een flinke lading water. Zo ook met de kerstomaatje die ik in een grote bak aan de schutting heb hangen. Een paar dagen geleden zag ik dat ze al flink veel bloemetjes kregen, wat een goed teken is, maar dinsdagochtend ontdekte ik dan echt de eerste vruchtjes. Hopen dat ze net zo lekker zijn als voorgaande jaren…

Belofte maakt schuldIk ben bezig met een inhaalslag als het op lezen aankomt. Woensdag was mijn zesde vakantiedag en ik las gewoon mijn vijfde boek uit. Dit keer weer een boek van James Patterson, ‘Belofte maakt schuld. Heerlijk om rustig te kunnen lezen zonder de klok in de gaten te moeten houden of je naar bed moet, moet gaan werken of wat dan ook… Kan deze vakantie svp nog heel lang duren?

*Plons*Woensdag was voorspeld dat het weer erg war zou worden en werd het dus weer tijd om een verfrissende duik te nemen. Het zwembad had ik vorige week leeg laten lopen en na het weer een beetje opgepompt te hebben voorzag ik het weer van schoon water. Deze keer het bad even in de andere richting gezet, creëert net iets meer ruimte in de tuin. Helaas verstopte het zonnetje zich de halve dag achter bewolking en was het dus best fris als ik uit het bad stapte. Maar desondanks was het heerlijk om lekker languit in het water te liggen.

Ben & Jerry'sIk ben totaal geen snoepkont, maar voor een lekker ijsje op zijn tijd maak ik graag een uitzondering. Dit keer nam ik weer een beker mee van Ben & Jerry’s. Belachelijk duur, maar ook zó lekker!!! Deze versie is voorzien van een flinke lading karamel en laat dat nu mijn favoriete smaak zijn…

OverkillTja, en om in de stemming te blijven las ik ook woensdag weer een boek. Je zou het als buitenstaander bijna saai gaan vinden, Dit keer het boek ‘Overkill van Escober. Het eerste boek dat ik van dit schrijversduo las en het is me absoluut niet tegengevallen!!!

Dobberen…Donderdag was echt een snikhete dag. Het water van het zwembadje was heerlijk koel en ik pakte even mijn luchtbed erbij. Het past maar net, maar ik heb net zo lang liggen dobberen tot mijn handen helemaal gerimpeld waren. Heerlijk!!!

De affaireOndertussen wisselde ik de hangmat af en toe even om voor de bank in de woonkamer waar het heerlijk koel was. (Het helpt echt om de rolluiken gesloten te houden). Gewoon liggen is ook maar saai en zo las ik dus boek 7 van mijn vakantie. Dit keer weer een boek van James Patterson, ‘De Affaire. Over verrassende ontknopingen gesproken…

Heet!!!Om mijn verhaal van de hitte te bevestigen maakte ik even een screenshot van het weerstation van mijn HomeWizard. Echt, zonder schaduw blijf je dan niet in mijn tuin zitten.

Duckies!!!Vrijdagochtend zocht ik het meest schaduwrijke plekje op in de tuin en zette hier het ligbed neer. In de ochtend is er naast mijn aanbouw nog geen zon en is het er nog heerlijk koel. Ik voorzag mijn iPad van een Donald Duck en heb hier heerlijk liggen genieten van het jeugdsentiment.

Gezandstraald…Deze week bracht ik even een ring naar de plaatselijke juwelier. Ze had me laatst verteld dat ze deze kon zandstralen en hiermee bijna alle oneffenheden kon laten verdwijnen. Ik heb de ring 12½ jaar geleden van mijn vader gekregen dus hij kon wel een opknapbeurtje gebruiken. Nou, hij is bijna als nieuw!!!

VerjaardagspostEn vrijdag vielen ook al de eerste verjaardagskaarten op de deurmat. En eerlijk is eerlijk, echte post krijgen is toch altijd wel heel erg leuk!!!

Blond AmsterdamVrijdagavond ging ik gezellig een potje darten bij mijn oom en tante en mijn nichtje en haar vriend waren er ook. Om 00.00 uur was ik dus jarig en werd ik uitgebreid gefeliciteerd. Sterker nog, ik mocht zelfs al mijn cadeautjes uitpakken. Wow, flink verwend met de theepot met theelichthouder en een fruitschaal van Blond Amsterdam. Echt heel erg blij mee!!!

Tuinfeestje…Ondanks dat ik pas laat in bed lag was ik zaterdagochtend toch alweer vroeg op. Je moet tenslotte zo lang mogelijk van je verjaardag genieten toch? Ik dook even de garage in en trok het oude tuinstel uit het stof. Even poetsen en alles goed neerzetten en de tuin is al klaar voor een feestje.

Gefeliciteerd!!!Ondertussen stond mijn iPhone echt roodgloeiend van alle berichtjes die aan alle kanten binnenkwamen. Zelfs Apple zelf was zo vriendelijk om me te feliciteren. Erg leuke feature!!!

Nog meer cadeaus…Toen ik ’s middags net alles af had en onder de douche uitkwam diende het eerste bezoek zich al. De buurvrouw en nog een vriendin kwamen gezellig samen op de koffie en ze kwamen natuurlijk niet met lege handen.
Ik kreeg een prachtige bos bloemen en een houdertje voor Scentchips en enkele bijbehorende geuren. Het ruikt echt heerlijk in huis!!!

Nieuwe plant…Ik had een heerlijk verjaardag en het laatste bezoek ruimde zelfs nog mee op toen ze naar huis gingen. Zondagochtend ruimde ik de allerlaatste dingetjes binnen een kwartiertje op en was alles weer normaal. Van mijn ouders had ik nog een leuk plantje gekregen dat inmiddels op de tuintafel staat te pronken.

Skip-BoZondag was het echt loeiheet en bleef ik het grootste gedeelte van de dag binnen. ’s Avonds toch maar uit de schulp gekropen en gezellig een spelletje Skip-Bo gedaan. Ik heb dat deze week pas geleerd en vind het echt heel erg leuk!!! Ik was pas erg laat thuis, het was zo heerlijk buiten. Vandaar ook het late blogje nu…

 

Inmiddels is officieel de tweede week van mijn vakantie begonnen. Vanmiddag ga ik even naar Heerlen, een beetje verjaardagsgeld uitgeven. Heb nog 2 erg leuke dingen van Blond Amsterdam gezien. En voor de rest van de week? Ach, wat komt dat komt…

Groetjes Zomer